Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|72%| O tomhle filmu vím už delší dobu, ale nějak jsem se k tomu nedostal. Jenže režisér Fuqua mě poslední dobou jen a jen těší jeho filmy. Celkem jsem od něj viděl, a sice: Slzy slunce, Odstřelovač (S M.Wahlbergem), Pád bílého domu, Equalizer a Bojovník. Všechno jsou to solidní filmy. No a co tihle Nejlepší z Brooklynu? Rovněž je to dobrý film, sice ne bůh ví jaká bomba, ale přesto, tyhle typy thrillerů mám rád. Film sleduje několik postav a v konečném rozuzlení se všichni sejdou na konci. Nemají nějak nic společného, ale i tak to má zajímavé nápady. Tempo je pozvolné, postavy se jednoduše v obyčejných scénách projevují, to mi rozhodně nevadilo. Jen to chtělo něco víc zapamatovatelného, nějaké zvraty, dramatické scény a nějaká ta akcička navíc. Finále bylo ale dobré, spoustu přestřelek, takže se tu i pár nečekaných zabití najde. Hudba solidní. Richard Geere, Ethan Hawke, Don Cheadle a Wesley Snipes podali solidní her.výkony. Žádná z postav nebyla žádný svatoušek – o to, to bylo zajímavější. Těžko soudit kdo z nich byl lepší. Podobných záležitostí jsem viděl už více, takže rozhodování mezi 3 a 4 hvězdou netrvalo u mě moc dlouho. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Prekvapive velmi dobry film - obycejny, nevycnivajici z rady, presto jedinecny. Clovek ceka rutinni zalezitost a taky se to za ni po celou dobu sledovani vydava, ale na konci se dostavi ten "wtf" feeling. Na 5 hvezd to neni, revoluce se nekona, ale skvely filmovy zazitek ano. Ethan Hawke i Richard Gere FTW. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua natočil jeden dobrý film (Training Day), který mě vlastně ani moc nezaujal. Ale od té doby se o něm může psát jako o Oscarovém režisérovi (bůhví proč, když ten Oscar šel pro herce v hlavní roli - Denzelovi Washingtnovi). Ale reklama je to dobrá - zvlášť když Nejlepší z Brooklynu jsou takový Training Day revival, jen Ethan Hawke už trochu zestárl a tak si nezahrál nováčka a černého poldu vystřihl místo Washingtona Don Cheadle. Abych nepřeháněl, tak taková kopie to zase není, ale společných prvků se najde dostatek. O něčem alespoň vzdáleně originálním tu nemůže být řeč. Jinak je to klasicky slušné odvedená řemeslná práce - režie i ostatní aspekty. Nic světoborného, ale jinak příjemně utíkající film, který si na DVD asi člověk rád pustí. Jen film o temné stránce Brooklynu mohli nechat natočit někoho, kdo v Brooklynu vyrůstal a nepřišel z Pittsburghu... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nechceš aspoň raz za 22 rokov urobiť užitočnú vec?“ – „...Ani nie.“ Už Fuquaov predchádzajúci film TRAINING DAY ma nebavil resp. bavil tak, ako ma bavia priemerné kriminálky. NAJLEPŠÍ Z BROOKLYNU je bohužiaľ čosi ako jeho alternatívna verzia (kamarátske rozhovory v aute šokujúco končiace priestrelom hlavy, ambiciózny policajt namočiaci sa do maléru, naivný zelenáč chce zmeniť svet k lepšiemu a ničí mu to každodennou rutinou už až príliš otrieskaný starý parťák). Ale EŠTE nudnejšia. Má na tom podiel nielen komplikovaný scenár, ale tiež množstvo postáv a smrtiaca dĺžka viac, ako dvoch hodín. To sa mi skutočne zdalo až prehnané; neviem, prečo film s takým dejom musí byť dlhý, ako PÁN PRSTEŇOV prehnane povedané. Potešili ma len Richard Gere, Don Cheadle a atmosféra so štipkou uchádzajúcej myšlienky (všetci občas niečo pokazíme a potom to ľutujeme a občas sa to snažíme vyriešiť, aby sme to EŠTE viac zhoršili). Keby to bolo aspoň o 3O minút kratšie, možno by som dal 60%. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kriminálna mini-mozaika príbehov mužov v uniformách z Brooklynu, ktoré vlastne spolu ani nesúvisia a hoci sa nedá označiť za sklamanie, aj napriek solídnej réžii nezanechá snáď s výnimkou záveru na divákovi žiadny výrazný otlačok. Don Cheadle a Ethan Hawke síce tradične nesklamali a minimálne vo výkone Wesleyho Snipesa, ktorý dokazuje, že má na viac ako na videokariéru ponúka Brooklyn's Finest aj niečo navyše. Na špičku v žánri to však, bohužiaľ, nestačí. 70% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)
  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama