Reklama

Reklama

VOD (1)

Sean McArthur je typickým dítětem ulice. Nemá peníze, byt ani slušné děvče. Jedinou jeho předností jsou pěsti, se kterými umí docela slušně zacházet. Vydělává si na holé živobytí prodejem padělaného zboží až do chvíle, kdy mu štěstěna postaví do cesty podvodníka Harveyho Boardena, který se stává Shawnovým managerem a nabízí mu vstupenku do světa nelegálních pouličních zápasů ve volném stylu. Ze Shawna se téměř přes noc stává zápasnická hvězda, jež v ohromující sérii vypjatých soubojů poráží nejlepší profesionální boxery i mistry bojových umění. Ale ten nejtěžší boj jeho života ho teprve čeká... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

novoten 

všechny recenze uživatele

Původní nápad asi špatný nebyl. Channing Tatum jako nový rváč ze společenského dna, nenápadný trenér, sympatická barmanka odvedle, to všechno zní fajn - jenže tohle není nový Rocky. V něm byl trenér starý cholerik, manažer nesnesitelný protiva a hlavně Rocky byl i přes svou očividnou jednoduchost přesně ten typ hrdiny, kterému jakýkoli úspěch musím přát. Scénář Fighting chce tohle schéma učinit ještě bližší, ještě lidovější a stačí málo a celý obraz se sesype. Tatum v rámci uvěřitelnosti koktá, Terrence Howard téměř neartikuluje a Zulay je chtě nechtě zbytečná. Film proto selhává jak jako výpověď, tak jako drama (konflikty mezi postavami jsou buď zbytečné nebo nevěrohodné) a totálně vyhoří i jako akční film. Shawn se totiž přijde prát, dostane nakládačku, ale nějakou náhodou nakonec neprohraje. Navíc bez toho, že by si nějak zatrénoval, prostě jen udělá v prázdném metru pár kliků a jdeme na to. To neberu. Jedinou záchranou od prvotřídního průšvihu jsou tak herci. Jakkoli jim Montiel podtrhává nohy vším možným, charisma se zničit nedá. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, co od tohohle filmu čekám a taky se mi toho dostalo. Klasická odpočinková záležitost se zajímavým obsazením ( Terrence Howard může hrát sebevětšího mamlase, ale zamlouvá se mi čím dál víc ). Asi bych v tomhle případě použil oblíbenou větu mnohých publicistů - ,, Je to zručně natočený '', protože se mi na to až překvapivě hezky koukalo ( ano, narážim na '' originálnost '' příběhu ). Nu a kombinace té rádoby gansterské hudby s večerními ulicemi drsného města taky nejsou někdy na škodu, že jo :) za mě 60%. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Trailer byl dravej, tvrdej a akční, film je pravej opak, kdy ze spánkovýho režimu ho vyváděj jen bitky a ty se daj spočítat na prstech jedný ruky, trvaj většinou pár minut a nejsou nic extrovního, nicméně vedle všech těch martial arts mlátiček je tohle "pouliční" hlava nehlava řezaní docela oživení a fajn, akorát škoda, že z těch 105 minut je tak 95 jen kydání scénářových hnojů, který občas dokázaly překvapit i mě a to už je co říct, protože já vydržim opravdu hodně ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Slabé dvě a pár spoilerů navrch: Otravný Howard, nevýrazný Tatum, nudné a dlouhé. Dialogy jako parodie na telenovelu a u první poloviny filmu jsem málem usnul... v 10 hodin ráno. A celé to ani nedávalo moc smysl... Tatum za mlada bojoval, pak se z něj stal pouliční prodavač a aniž by extra trénoval či jakkoli předsvědčil, že pořád umí, je z něj velká hvězda. Souboj vyhraný náhodou, přerušený souboj, jedno vítězství a najednou jede o 100 táců?! You gotta be kidding me. Myslel jsem, že naivnější než Never Back Down nejde být, ale evidentně ano. Jenže NBD bylo aspoň zábavné, se sympatickou hlavní postavou a perfektním Hounsouem, přehlednými souboji a skvělými tréninkovými pasážemi (které tady až na deset vteřin BOXOVÁNÍ V METRU!!!!1! naprosto chybí). Ruce pryč. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Až po zhlédnutí tohoto snímku musím zpětně ocenit Never Back Down, který je podobný (hlavním tématem jsou souboje, mění se jen prostředí, tady nejsme ve škole, ale na ulici) ale přesto jiný a hlavně lepší. Fighting je jen průměrný film, který nás chce utáhnout na (rádoby) realitu, jak si žijí tito lidé na ulicích. A zpočátku bych tomu i věřil, ale důvod, proč píšu rádoby, je druhá polovina (včetně konce) a hlavně že Tatum (který, přiznejme si to, nebude nikdy opravdu skvělý herec, ale když se bude snažit, bude alespoň sympaťák) začne trénovat až před posledním zápasem. Do té doby ve filmu solidně mlátí všechny bez jakéhokoliv tréninku (když nepočítám, že ho trénoval otec, s kterým se před nějakou dobou rozešel ve zlém). Nevím, ale to mi nepřijde moc reálné. Navíc si režisér mohl pohlídat trochu scénář (do třetího zápasu jde Tatum s tím, že bude za 30 000 dolarů, ale když je po všem, dá mu jeho "agent" v podání Terence Howarda, jen 10 000 dolarů. Ve filmu sice říkal, že si něco nechává pro sebe, ale že by to měli 2/3 pro agenta a 1/3 pro něj?) Tenhle film mohl být (alespoň) solidní oddychovka, ale bohužel nedosáhl ani na tuhle metu. 50 %. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Channing Tatum si zlomil nos během jedné z bojových scén. (sir-dave)
  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy jde Shawn McArthur (Channing Tatum) po ulici v dešti a nese krabici deštníků, zahlídne Harveyho (Terrence Howard) v restauraci, přičemž krabice je mokrá. V následující scéně je suchá a viditelně jinak potrhaná, načež je opět mokrá. (Raziel811)
  • Vo filme pochádza Channig Tatum z Birminghamu v Alabame a Terrence Howard zo Chicaga v Illinois. V skutočnosti sa Tatum narodil v Cullman v Alabame a Howard v Chicagu v Illinois. (ČSFD)

Související novinky

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

06.01.2012

Akční hrdina minulého a podle traileru na G.I. Joe: Retaliation i tohoto roku Dwayne Johnson pokračuje v linii filmů, ve kterých spíš někdo dostane nakládačku, než objetí od šťastné rodiny.… (více)

Reklama

Reklama