Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jednotka gradovala napätie postupne, z čistej nuly až do stopercenntného hororového tranzu, pri ktorom sa p*sierali aj tí najotrlejší diváci. Dvojka na jednotku nadväzuje tak plynule, že by sa filmy dali spojiť v jeden celok. Začína niekde na šesťdesiatke a tam sa drží až do osemdesiatkového finále. Stotožnenie s postavami v nej nehľadajte, je to akčná, zábavná jazda plná 3D strielačiek, behajúcich démonov, cynického humoru, niekedy až príliš roztrasenej kamery, a miestami dosť divného chovania postáv, z ktorých si už i sami tvorcovia robia tak trochu p*del. Z filmu je cítiť, že vznikol iba pre úspech jednotky, no zároveň si zachováva skvelé tvorcovské trademarky a s predošlými udalosťami pracuje tak, aby fanúšikov nenaštval ani nesklamal. Jeho cieľom je iba dobre pobaviť. Vlastne ide o podobný posun od vážneho hororu k akčnému masakru ako v prvých dvoch of-the-Dead-romerovkách, či Evil-Dead-raimiovkách. Plaza a Balaguero sú na správnom mieste a urobili len dobre, že sa nesnažili jednotku tromfnúť. Štyry hviezdy dávam za spomenuté trademarky (v rukách nových režisérov by to scenár nad tri hviezdy nedotiahol ani náhodou) a už sa teším na apokalypsu v trojke. Snád s Plazou a Balaguerom. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Rec 2 mělo všechny předpoklady stát se členem rodiny druhých dílů, kterým prvorození plivnou hned v porodnici do tváře. Jednička, zdálo se mi, nenabízela moc možností pokračování. Kulisama, dějem ani závěrem. Půda jedině pro něco parazitující na nečekaném úspěchu. Jak já jsem rád, že jsem zase jednou neměl pravdu. Neviditelná stébélka mimoděk nebo možná i nezáměrně upuštěná, jsou tu splétána do chytrého, originálního (hodně překvapivě), funkčního, zase trošku poodkrytějšího příběhu . Plnohodnotné pokračování, pro mě osobně lepší než jednička, s atmosférou dávkovanou s ohledem na poctivé zničení zdraví diváka. Chrochtám si fetišisticky rypáčkem v záběrech podaných naturalisticky ale tak, že nemusím odvracet znechuceně obličej. Opět tu je pár věcí.. no člověk se ošívá nedůvěřivě v křesle. Ale čert to vem. Ve jménu otce, syna i ducha svatého. Jsem ateista, snad mi to bůh odpustí. Na trojku se moc těšim a to říkám málokdy. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvá časť mi doslova vyrazila dych. Ohodnotil som ju plným počtom hviezdičiek. Drsný film s rýchlym spádom sa celú dobu tváril ako kvalitný zombie snímok, aby sa na konci odhalil ako jeden veľmi originálny okultný horror. Presne tam, kde končí úvodný titul, začína jeho pokračovanie. Aj keď nám už jeho autori Paco Plaza a Jaume Balagueró prezradili satanský pôvod nákazy, stále dokážu vygradovať napätie na maximum. Premyslený scenár vystavaný na pseudoreálnom video zázname je výborne spracovaný, zostrihaný a zrežírovaný. Herci podávajú presvedčivé výkony, nechýbajú dobre fungujúce šokové scény a aj stvárnenie posadnutých ľudí je hodne desivé. Napätie, strach. Veľa kriku a krvy. Páčilo sa mi to. **** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kamera se sice klepe, ale vypadá to líp, než když prostě doprostřed čehosi hodíte pár rádoby herců, kameramana s příruční kamerou a snažíte se natočit autentický horor. První díl této série tak možná vypadal, ale tahle dvojka je na tom už daleko líp a dokonce má v příběhu výborný nápad. A nejen ten. O ten se totiž podpírají naprosto brutální, dokonalý hororový scény, kterým pomáhá atmosféra a chování aktérů. Fakt mě to překvapilo. Poslední dobou totiž klepací kameru nesnesu, ale tady jsem jí naprosto v pohodě zvládl. A ani mě z ní nebolela hlava. Teď jsem o to víc zvědavej na třetí díl, který by to všechno měl zakončit. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mucho gusto! Jednička byla povedený El Tréning a podruhé už to šlo tak krásně lehce, jako stáhnout kastaňety ze ztuhlých prstů mrtvé tanečnice flamenca. DOKONALÉ !!! Doufejme, že zmáčknou to červené tlačítko i potřetí. Hlavně žádné další zámořské plagiáty!! Dívat se na tu obludu z Dextera byl fuckt horor. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Při natáčení v kanalizaci vznikl problém. Čočky kamer se totiž dost často zamlžovaly kvůli rozdílným teplotám. (KucC)
  • Herci, kteří tvořili speciální jednotku, podstoupili jednodenní intenzivní trénink, aby si osvojili práci se zbraněmi. (KucC)

Reklama

Reklama