Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 7

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (412)

Happens 

všechny recenze uživatele

Film dozajista připomene film The Brave One. Akorát emocionální rovina a empatie diváka se zde nedostává na tu úroveň. Možná je to tím, že hrdina je muž, ale na druhou stranu je to Bruce Willis, takže chyba spíš bude ve scénáři / režii. Pomsta muže, jemuž zabijí manželku, je kvalitní téma, které má silný potenciál, ale takto rozpracované to ve výsledku je ploché a příliš naivně lineární. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Původní Death Wish: ztrápenej taťka si pořídí bouchačku a jde si frustraci z nepřiměřený kriminality vyřizovat na vlastní pěst. Kontroverzní morálka příběhu o zločinu a trestu byla v podstatě nadčasová a byť byl výsledek vlastně jen takovým slušným béčkem s fajnovou atmosférou pouliční špíny, dosáhl bezmála na kultovní status. Remake: tradiční revenge střílečka, kde jde fotr vykosit trýznitele svý rodiny. To je docela odvážnej krok - původní okoukanej námět byl nahrazen ještě okoukanějším! Na pytel je i titulní postava, jelikož přerod z nekonfliktního doktůrka na vraždícího superterminátora je věrohodná asi stejně, jako papoušek ara za polárním kruhem. Do toho laciný gore momentky a zoufale nevyužitej vliv sociálních médií (jedinej náznak nečeho novýho proti originálu). Trapný béčko (zase - přestávam věřit, že by ze sebe Roth někdy vypotil nadprůměr). ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný remake a vlastně úplně další zbytečný film. Stává se mi to málokdy, ale musím souhlasit s kolegou, soudruhem Verbalem, co se týká jeho komentáře i hodnocení. Většinou to dáváme úplně jinak, protože já se považuji za seriózního, filmového kritika, kdežto on je naprosto cynický zmrd, který jen těží ze své schopnosti zkrotit psané slovo trošku lépe a hlavně ftipněji, než většina místní populace a hlavně je vulgární, sprostý jak kanál a často uráží ostatní uživatele, což se mi ale vůbec nelíbí! (Jinak ho stále tajně miluju). Tady nám to ale vyšlo tak nějak stejně, z čehož jsem malinko nesvůj. Doufám, že to je jen jedna vlaštovka, protože představa, že by se z Verbiče stal stejný hodnotitel, jako já, ta mi vážně nahání husí kůži. Daleko víc, než tahle šaráda s děravým scénářem, toporným Willisem a 107 minutami mého (opět) promrhaného času. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel a možno je to aj dobre, pretože mám pocit, že by ma táto Willisová verzia moc nebrala. Každopádne ťažko povedať, pretože ma to bavilo a na to, že to bolo v réžii Eliho Rotha sa to prekvapivo držalo pri zemi a miestami sa film snažil o serióznu atmosféru, kde nechýbajú aj emócie, čo celkom oceňujem. Priamočiara, ale dobrá pomsta s konečne dobrým Willisom. 70% - 3* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slyšel jsi někdy někoho uhořet?" Tak neslyšel a nezaslechl jsem to ani v tomto snímku. Jinak si ovšem myslím, že v ideálním světě policie pachatele odhalí, státní zástupce obžaluje, soudce odsoudí a bachaři mu to spočítají. Žiju však ve světě, kde to až tak dobře nefunguje a každý iniciativní Smrťák se hodí. Ono na tom sice nebylo nic originálního, ale potvrdilo se mi to, že střílení zmetků je skvělá terapie, takže v tom s doktorem Kerseym asi budeme pokračovat. Ale musí nás přitom krýt zábavný brácha Frank, detektivové Rains s Jacksonovou si musí zvětšit nástěnku s nevyřešenými vraždami a svědci musí hromadně papouškovat přesný popis - běloch v mikině. Jinak bychom mohli být odhaleni dřív, než sejmeme všechny vrahy, loupežníky a zmrzlináře. A to by byla škoda, protože tahle střelba v sobě měla docela slušnou kadenci zábavných okamžiků. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Hlavní postava Paul Kersey (Bruce Willis) nosí na zápěstí švýcarské hodinky značky Panerai, konkrétně Panerai Radiomir. Jedná se o nejznámější model, který byl původně navržen pro italské námořnictvo. (Pepy)
  • Než se dostal k režii Eli Roth, byl zvažován do hlavní role i Brad Pitt. (ČSFD)

Reklama

Reklama