Reklama

Reklama

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

pepo 

všechny recenze uživatele

Remake Priania smrti mal našliapnuté byť čímkoľvek a v konečnom dôsledku nie je ničím. Nakoniec tak ide o klasické B- čko s vyhasnutou hviezdou, akých ste videli desiatky. Má síce zaujímavé momenty, no najviac poteší asi z analytického hľadiska. Rozoberať po projekcii nevydarenú symbiózu jednotlivých zložiek a štýlov je totiž zaujímavejšie, než samotné pozeranie. Z úcty k lepším včerajškom Bruca Willisa, Rothovej snahe o niečo viac než bežnú žánrovku a tých pár gore záberom, ale nejaký ten bodík rád prihodím. 5/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Unbreakable pro jednouduché a bez fantazie. Remake bez nápadu a charakteru. Ani Willis se tam moc nehodil. Toho primáře, který se v garáži za jeden večer naučí střílet lépe než profi-gangstři, mu neuvěříte. Mordy drsné, jakože katarze při výkonu spravedlnosti. Ale když je spravedlnost vykonaná na nezajímavých, nerozpracovaných záporácích, míra katarze pokulhává. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý ze dvou hledisek: Jako komentář k současné debatě ohledně legálního držení střelných zbraní (explicitně je zde prezentováno, že v USA si útočnou pušku můžete pořídit v podstatě úplně bez problémů). Druhou "zvláštností" je, že se jedná patrně o první snímek Eliho Rotha, jenž snad v žádném ohledu není nejen lacině okázale šokující a přehnaný (ta trocha zdejší brutality dnes už zaskočí málokoho), ale dokonce ani nijak významně řemeslně pofidérní. Je to vlastně úplně standardní akční revenge movie, který své téma (bohužel) zpracovává bez nějaké výraznější kontroverze (na rozdíl od originálu s Charlesem Bronsonem). Na druhou stranu jsem byl příjemně potěšen, že se Roth neuchýlil k jednomu hloupému dějovému zvratu, jenž jsem většinu stopáže na konci očekával jako "překvapivou" pointu (minimálně dvě konkrétní indicie mě k tomu mohutně nabádaly). 50 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na kinematografii Bruce Willise, tak to vypadá, že Přání smrti je poslední vysloveně kloudný film, ve kterém se objevil. A špatný opravdu není. Eli Roth ví, jak natočit krvák. Bruce zase ví, jak to udělat, aby působil jako drsňák, kterého davy budou mít rádi. No a oba vzali ze sebe to nejlepší a spolu dali dohromady film, který mi připomněl, proč mám Bruce tak rád. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to možná na 3, ale trapná neoriginalita mě subjektivně donutí jít ještě níž. Tomuhle filmu se povedlo jen několik detailů: Obsazení Bruce, začátek a pár drsnějších scén. Osobně jsem totiž nepochopil, o co tomuto filmu jde. Nejdřív se tváří vážně, navznazuje iluzi o kritice snadné dostupnosti držení zbraní v USA, aby poté nemístně prokládal vážný podtón mizerným humorem, glorifikoval zbojníky, kteří berou právo do svých rukou, čepoval nám stupiditu, naivitu chování mnohých postav a náhodičky, hloupě bránil Bruce před smrtí (bowlingová koule) a pak to neskutečně předvídavě a patosácky uzavřel. Jasný, kdyby si to hrálo na béčko, tak toho spoustu opomenu a odpustím, ale to by tam nesměly být dojímavé scény z nemocnice, pohřby a jiné. Nerozumím tomu, nerozumím, ale když si vzpomenu, že jsem se xkrát plácl přes čelo a pobavil jen nad poslední smrtí, tak to něco dokládá. Holt již stokrát omletá revenge story, která nemá v sobě ani špetku novoty. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V roce 2017, kdy se film natáčel, bylo ve městě Chicago, kde se snímek odehrává, spácháno 650 vražd. Objasněno bylo 17,5 %. Pro srovnání, v ČR bylo ve stejném roce 146 vražd a jejich objasněnost je 97 %. (sator)
  • Po ôsmich rokoch sa jedná o prvú snímku distribuovanú spoločnosťou Metro-Goldwyn-Mayer. Ich predošlým filmom bol To bol zajtra žúr (2010). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama