Reklama

Reklama

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (412)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to možná na 3, ale trapná neoriginalita mě subjektivně donutí jít ještě níž. Tomuhle filmu se povedlo jen několik detailů: Obsazení Bruce, začátek a pár drsnějších scén. Osobně jsem totiž nepochopil, o co tomuto filmu jde. Nejdřív se tváří vážně, navznazuje iluzi o kritice snadné dostupnosti držení zbraní v USA, aby poté nemístně prokládal vážný podtón mizerným humorem, glorifikoval zbojníky, kteří berou právo do svých rukou, čepoval nám stupiditu, naivitu chování mnohých postav a náhodičky, hloupě bránil Bruce před smrtí (bowlingová koule) a pak to neskutečně předvídavě a patosácky uzavřel. Jasný, kdyby si to hrálo na béčko, tak toho spoustu opomenu a odpustím, ale to by tam nesměly být dojímavé scény z nemocnice, pohřby a jiné. Nerozumím tomu, nerozumím, ale když si vzpomenu, že jsem se xkrát plácl přes čelo a pobavil jen nad poslední smrtí, tak to něco dokládá. Holt již stokrát omletá revenge story, která nemá v sobě ani špetku novoty. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serii s Bronsonem nakoukanou nemam, Rozsudek smrti s Baconem se mi ale líbil. Od tohohle jsem nic moc necekal, precejen Willis uz ma svoje nejlepsi leta davno za sebou a Roth nikdy zadnej velkej lumen nebyl. Takze me to nakonec docela mile prekvapilo. Jasne, je to jen takovy krimi becko s nejakou tou akci a tezce prumernym scenarem, ale Rothovi se podarilo dostat ze vseho maximum. Willis samozrejme herecky nestiha, takze nejaky oplakavani zeny mu clovek moc neveri, ale nastesti mu veri toho osamelyho "Smrtaka". Ostatni herci jsou pak minimalne sympataci. Film i pres mozna krapet zbytecnou delku, kde hlavne v prvni pulce se toho zas tak moc nedeje, si udrzuje slusny tempo i napeti, Willisovo akce jsou radne drsny a proste me to bavilo. Slabsi 4*. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Viděno v kině. Po dlouhý době solidní Willisův film. Nepřišlo mi to ani trochu trapné. Vcelku normální příběh o pomstě. Samozřejmě, něco tomu chybělo, ale já byl spokojen. Ty přestřelky byli fakt luxusní. Perfektně ozvučené, vyvraždovačky do detailu vykreslené. Nuda tu rozhodně nenastane. Hudba celkem normální. Herci ok. Willis sice už nezahrál tak přesvědčivě jako kdysi, ale roli zvládl obstojně. Není to sice nic, co bych si pouštěl furt do kola, ale určitě se k tomu ještě někdy vrátím. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Remake oproti originálu s vynikajícím Charlese Bronsonem z roku 1974 nepřináší nic nového. Pusťte si spíše originál. Hororové metody se zlověstnou hudbou a dlouze připravovanými situacemi. Politická korektnost - ti zlejší jsou bílé rasy. Jsou zde stopy humoru jako když si ničema hledá na internetu jak zacházet se zbraní. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Během přepadení přišla manželka Paula Kerseyho o život a dcera skončila v nemocnici. Paul věří, že policie zločince brzy dopadne, ale zatím utíkají. Takže se rozhodne, že si pořídí zbraň a se zločinci si to vyřídí po svém. Nová verze thrillerové klasiky je příjemné akční béčko, které spoléhá na solidní přestřelky, krev a stále charismatického Willise. Jakmile se ale tvůrci pokoušejí o psychologii a vážné drama, přestává to fungovat. Naštěstí to nedělají moc často. O moc lépe to asi dopadnout nemohlo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Film sa odohráva v Chicagu, Illinois, na rozdiel od New Yorku, kde sa odohrával román aj pôvodný film. (WalterIK7)
  • Zbraně použité ve filmu byly: pistole Glock 17, samopaly CZ Scorpion evo3, AK 47 a útočná puška M4. (K98)

Reklama

Reklama