Reklama

Reklama

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Death Wish je remake rovnomenného filmu z roku 1974. V ňom si zahral hlavnú úlohu Charles Bronson. Táto verzia je v tomto jemnejšia, už preto, že Eli Roth do svojho filmu pridal veľkú porciu nadhľadu a čierneho humoru, viac ako štyridsať rokov starý (a mimochodom veľmi dobrý) snímok je temnejší a drsnejší. Zato Bruce Willis je v mikine s kapucňou charizmatický podobne ako Bronson a zbraň vyťahuje rovnako bez zaváhania. Prianie smrti ukazuje pohľad na Ameriku z viacerých strán. Okrem iného predvádza, ako veľmi ľahké je dostať sa k zbraniam, že Chicago je skutočne mesto s najvyššou kriminalitou v Amerike a aký podiel na tom majú negerské gangy. Prianie smrti je výborná starosvetská zábava s množstvom krvi, pár nechutnosťami, obrovskou porciou nadhľadu, čierneho humoru a režisérovým až detsky rozpustilým hraním s najrôznejšími klišé - predovšetkým vo vedľajších postavách dvojica policajtov. V rámci žánru (čo je dôležitá poznámka, ktorá sa týka aj hodnotenia) sa jedná o rozhodne nadpriemernú prehliadku a skvelú béčkovú zábavu, čo si na nič nehrá. Je totiž hravá sama o sebe. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Som zvedavý, kedy najbližšie uvidím nejaký “akčný” film, pri ktorom si nebudem musieť vypínať mozog. Nuž ale niet sa čo čudovať, keď za týmto veľdielom stojí Eli Roth, ktorý sa vo svojich počinoch, s inteligenciou príliš nebabre. Toto je totiž ďalšia “pomsta” na tanieri s “komediálnymi” prvkami, ktorú netreba brať nijak vážne. Lebo pokiaľ áno, tak by sme sa tu pohybovali v úplne iných “číslach”. Napriek tomu, že niektoré akčné scény, už idiotskejšie pôsobiť nemohli, požiadavky v rámci zábavnosti tento snímok napĺňa. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Viděno v kině. Po dlouhý době solidní Willisův film. Nepřišlo mi to ani trochu trapné. Vcelku normální příběh o pomstě. Samozřejmě, něco tomu chybělo, ale já byl spokojen. Ty přestřelky byli fakt luxusní. Perfektně ozvučené, vyvraždovačky do detailu vykreslené. Nuda tu rozhodně nenastane. Hudba celkem normální. Herci ok. Willis sice už nezahrál tak přesvědčivě jako kdysi, ale roli zvládl obstojně. Není to sice nic, co bych si pouštěl furt do kola, ale určitě se k tomu ještě někdy vrátím. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis mi nikdy nevadil a má na svém kontě hodně povedené kousky. Tenhle k nim ale určitě nepatří. Willis má už svoje nejlepší roky za sebou. Možná se ještě najde film v kterým zazáří, ale akční filmy už to asi nebudou. Já jsem mu tu jeho akční odplatu prostě nevěřil. Má to i pár vydařenějších momentů ale jako celek mě to prostě nechytlo. Pokud DEATH WISH tak z roku 1974. Tohle se Roth(ovi) moc nepovedlo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serii s Bronsonem nakoukanou nemam, Rozsudek smrti s Baconem se mi ale líbil. Od tohohle jsem nic moc necekal, precejen Willis uz ma svoje nejlepsi leta davno za sebou a Roth nikdy zadnej velkej lumen nebyl. Takze me to nakonec docela mile prekvapilo. Jasne, je to jen takovy krimi becko s nejakou tou akci a tezce prumernym scenarem, ale Rothovi se podarilo dostat ze vseho maximum. Willis samozrejme herecky nestiha, takze nejaky oplakavani zeny mu clovek moc neveri, ale nastesti mu veri toho osamelyho "Smrtaka". Ostatni herci jsou pak minimalne sympataci. Film i pres mozna krapet zbytecnou delku, kde hlavne v prvni pulce se toho zas tak moc nedeje, si udrzuje slusny tempo i napeti, Willisovo akce jsou radne drsny a proste me to bavilo. Slabsi 4*. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Paul Kersey (Bruce Willis) jezdí ve filmu autem BMW řady 7. Jeho manželka má Porsche Macan GTS. (FIAT 500)
  • Než se dostal k režii Eli Roth, byl zvažován do hlavní role i Brad Pitt. (ČSFD)

Reklama

Reklama