Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 7

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (419)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Som zvedavý, kedy najbližšie uvidím nejaký “akčný” film, pri ktorom si nebudem musieť vypínať mozog. Nuž ale niet sa čo čudovať, keď za týmto veľdielom stojí Eli Roth, ktorý sa vo svojich počinoch, s inteligenciou príliš nebabre. Toto je totiž ďalšia “pomsta” na tanieri s “komediálnymi” prvkami, ktorú netreba brať nijak vážne. Lebo pokiaľ áno, tak by sme sa tu pohybovali v úplne iných “číslach”. Napriek tomu, že niektoré akčné scény, už idiotskejšie pôsobiť nemohli, požiadavky v rámci zábavnosti tento snímok napĺňa. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film dozajista připomene film The Brave One. Akorát emocionální rovina a empatie diváka se zde nedostává na tu úroveň. Možná je to tím, že hrdina je muž, ale na druhou stranu je to Bruce Willis, takže chyba spíš bude ve scénáři / režii. Pomsta muže, jemuž zabijí manželku, je kvalitní téma, které má silný potenciál, ale takto rozpracované to ve výsledku je ploché a příliš naivně lineární. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Dvojice junkfoodových mistrů Eli Roth a Joe Carnahan se spojila, aby přivedla na svět remake kultovní bronsonovky. Povedlo se jim dostat zpět na plátna Bruce Willise v roli, která je v jeho současné filmografii světlejším bodem. Mrazivá surovost původní předlohy je ovšem pryč, zůstala jen pravičácká nakládačka, kde je paleta padouchů vždy silně multikulturní, ale nikdy zcela bílá a asi každá druhá scéna je direktivním suportem pro držení zbraně. Dobře obsazená (Shue, O'Nofrio, Norris), byť myšlenkově pochybná zábava. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film má několik závažných vad a jedno z těch největších je jeho samotný název a obsazení Bruce Willise. Dá se Willisovi věřit doktor, který se mstí za smrt ženy a cvičí si střelbu a rozbor zbraně dle youtube? A hlavně, v původním filmu, zůstala hlavní postava pořád normálním chlapem, který se mstí za smrt své ženy. Zde dojde ke klasickému převodu v "Ramba" a to v tak nevýrazné podobě, že to ani není zábavné. A nějaký ten občasný krvavý kousek už to nijak nezachrání, ba právě naopak ukáže, jaký je Roth amatér. Není to pocta původnímu filmu, ani zábavný akčňák. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som väcsiu blbost a aj napriek tomu, ze som original DEATH WISH (1974) s Charlesom Bronsonom nevidel, film ma bavil, Brucea mam rad a aj ked mi v tejto ulohe doktora tak trosku nesedel, zozral som mu s chutou jeho revenge akciu, v ktorej ho stale rad vidim. Chvilami som myslel na este vaznejsiu dramu s Jodie Foster od rezisera Neila Jordana THE BRAVE ONE - MÉ DRUHÉ JÁ (2007), kde si tiez hlavna hrdinka zobrala spravodlivost do vlastnych ruk po tom, co urobili s jej snubencom a ten film sa mi v tom obdobi velmi pacil. Proste mam slabost na tieto tipy filmov, kde hrdinovia robia to, co robia, pretoze policia alebo sudy zlyhavaju a aj preto mam rad serial DEXTER (2006 - 2013) alebo thriller s Kevinom Baconom od Jamesa Wana DEATH SENTENCE – ROZSUDEK SMRTI (2007). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Film sa odohráva v Chicagu, Illinois, na rozdiel od New Yorku, kde sa odohrával román aj pôvodný film. (WalterIK7)
  • Ako medicínsko-technický poradca sa na filme podieľal Dr. Alan Azuelos. Režisér Eli Roth ho obsadil do malej úlohy lekára, ktorý oznámi Paulovi (Bruce Willis), že jeho manželka je mŕtva. (m.a.t.o.)
  • Po ôsmich rokoch sa jedná o prvú snímku distribuovanú spoločnosťou Metro-Goldwyn-Mayer. Ich predošlým filmom bol To bol zajtra žúr (2010). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama