Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 295)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velmi silně deprimující thriller. Zběsilost, strach v útěku v lese s Kelly Reilly, která zahrála výborně a táhne celý film s mladým Jackem O'Connellem (vůdce teenegerů) - bohužel jen dvě dobré postavy. Zběsilý útěk, kdy se divák otáčí za své záda a se silným závěrem (Kelly jsem to opravdu nepřál), kdy se EDEN LAKE stává hororem roku. Rok 2008 byl hororově slabší a tohle mělo "nejsilnější látku" ze všech hororů, proto zvedám na 4 hvězdičky. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V kolonce pro hvězdičky je jich od mnoha předních kolegů tolik, že mě z nich až přechází zrak. Ten mě ale místy přecházel i u sledování Jezera smrti. Slyšel jsem na tento thriller hodně kladné ohlasy, ale skutečnost poněkud zklamala má očekávání. Ano, atmosféra se tvůrcům povedla navodit celkem hustokrutě, ale z velké části to bylo dobrým střihem, slušnými hereckými výkony a solidní prací s kamerou. K samotnému ději bych dodal snad jen tolik, že koncentrace tolika iracionality na tak malé ploše (jezero a přilehlý les) by vedla ke smrti kohokoliv, kdo by šel jen náhodou okolo a podíval se zrovna špatným směrem. Jak se říká "nic se nemá přehánět", no a tady to bylo přehnáno několikanásobně. Ne, nepopírám, že se mezi námi vyskytují i jedinci s podobnou duševní anomálií, jako měl vůdce partičky těch pubošů. Nicméně zde ta iracionalita zasáhla obě strany barikády měrou víc než vrchovatou. A všeho moc fakt škodí... ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Nekorektní buransko-teenagerský exploitation z británie se veze na nové francouzské krvané vlně, zároveň je však vystaven na Boormanových survival základech. Romantické večery u jezera, dny plné potápění v křišťálově čisté vodě a k tomu jako bonus tlupa spratků na kolech a jejich zlý pes. Proč ne. Zvlášť, když se od poloviny děj nabere obrátky, o kterých se mi na začátku ani nesnilo. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Wot da fak? Haranti mají supermanské schopnosti, nadlidskou sílu, stopují líp než Vinnetou a na youtubu je followuje pravděpodobně tak deset milionů lidí. Megadlouhá expozice nám toho řekne mnoho nepodstatného o páru a vůbec nic o situaci, která má nastat. Horor to není. Uvěřitelné (realistické) to není. Stylizované (nadsazené) to taky není. Je to popelnice po dně zaplněná nějakým hnusem a smrdí. A přitom to má potenciál. Víc učesat, nejet po víc kolejích současně, nesnažit se dělat zároveň zábavu pro masy a výpověď o masách. Z morálních a osobních hledisek ovšem nemůžu jinak než úplně zavrhnout. - Po roce už se svým původním komentářem úplně ve všem nesouhlasím, ale pořád to ještě neumím správně pojmenovat. Nový pocit je, že mě srdce bolí, jaké to musí být utrpení narodit se slabým mužem. Ale moje druhá polovina zase říká, že když si to muž uvědomí, musí začít posilovat a ne zůstat na místě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,321Tržby Celosvetovo $5,463,294║ Veru nič nové, miestami až neúnosne naivné, proste podobne ako to bolo pri Páde do tmy, takže Angličania to proste thrillerové dusno čo miestami slušne načrtnú nevedia zvládnuť ku konečnej spokojnosti, čakal som omnoho viac po tom dobrom hodnotení tu(75%???). /40%/ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • V scéne, kde skupine mladých ľudí uteká pes za párom ležiacim pri jazere, majiteľ psa na neho volá menom feny Bonnie, pričom kamera pri ďalšom zábere odhaľuje, že je to pes. (brutale)
  • Tržby z celosvětových kin byly 4 miliony amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno