Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 296)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdivočelé deti z knihy anglického spisovateľa Williama Goldinga „Pán Múch“ sú oproti bande teenagerov z tohto filmu len partia neškodných, roztomilých anjelíkov. To v akej miere je tu zachytená detská beštialita je dychberúce. Z vyčínania tých mladistvých šialencov mi behali zimomriavky po chrbáte. Je to už hodne dávno, čo som videl takto kvalitne spracovaný exploitation. Nádherné prostredie, gradujúca atmosféra, extrémne násilie, dobre zvolení herci, vrátane tých detských. Surové, krvavé mäso. Delikatesa. Bravó! Už viac krát som tu v komentároch uviedol, že som obdivovateľom horrorovej tvorby. No a ako ortodoxný fanúšik horrorov musím dať tomuto snímku plné hodnotenie. ***** ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Wot da fak? Haranti mají supermanské schopnosti, nadlidskou sílu, stopují líp než Vinnetou a na youtubu je followuje pravděpodobně tak deset milionů lidí. Megadlouhá expozice nám toho řekne mnoho nepodstatného o páru a vůbec nic o situaci, která má nastat. Horor to není. Uvěřitelné (realistické) to není. Stylizované (nadsazené) to taky není. Je to popelnice po dně zaplněná nějakým hnusem a smrdí. A přitom to má potenciál. Víc učesat, nejet po víc kolejích současně, nesnažit se dělat zároveň zábavu pro masy a výpověď o masách. Z morálních a osobních hledisek ovšem nemůžu jinak než úplně zavrhnout. - Po roce už se svým původním komentářem úplně ve všem nesouhlasím, ale pořád to ještě neumím správně pojmenovat. Nový pocit je, že mě srdce bolí, jaké to musí být utrpení narodit se slabým mužem. Ale moje druhá polovina zase říká, že když si to muž uvědomí, musí začít posilovat a ne zůstat na místě. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Svou intenzitou a až nechutnou realičností si Eden Lake rozhodně nezadá s nejlepšími díly žánru. Obsáhlejší úvod umožní odpovídajícím způsobem přijmout postavy za své a zvyšuje tak dopady závěrečné půlhodiny, ve které není místo pro korektnost či slitování. To vše je samozřejmě výrazně umocněno identitou těch zlých a faktem, že tohle se může stát i u nás v lese. Některé scény (táborák, trn v patě) mají na to stát se nezapomenutelnými. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V kolonce pro hvězdičky je jich od mnoha předních kolegů tolik, že mě z nich až přechází zrak. Ten mě ale místy přecházel i u sledování Jezera smrti. Slyšel jsem na tento thriller hodně kladné ohlasy, ale skutečnost poněkud zklamala má očekávání. Ano, atmosféra se tvůrcům povedla navodit celkem hustokrutě, ale z velké části to bylo dobrým střihem, slušnými hereckými výkony a solidní prací s kamerou. K samotnému ději bych dodal snad jen tolik, že koncentrace tolika iracionality na tak malé ploše (jezero a přilehlý les) by vedla ke smrti kohokoliv, kdo by šel jen náhodou okolo a podíval se zrovna špatným směrem. Jak se říká "nic se nemá přehánět", no a tady to bylo přehnáno několikanásobně. Ne, nepopírám, že se mezi námi vyskytují i jedinci s podobnou duševní anomálií, jako měl vůdce partičky těch pubošů. Nicméně zde ta iracionalita zasáhla obě strany barikády měrou víc než vrchovatou. A všeho moc fakt škodí... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prej zabili půlku štábu....bastardi. A víte co? Já bych se tomu ani nedivil, ty kluci byli ještě něco víc než na vodstřel, a věřím, že si to neříkám jenom já, ale tohle bylo fakt hodně přehnaný, ale popravdě taky dost realistický. Možná hodně o náhodě, jenže taky o smůle, protože co se mi během filmu dělo, to nedokážu ani já sám popsat. Tak cca od půlky filmu jsem čekal na závěr jak na smilování, proč? Protože to bylo hodně přehnané. Hodně v ději sehrála náhoda, která takhle po hromadě se nestane snad nikomu, ale budiž, měl jsem toho docela plný zuby, jestli něco je hrozný, může být ještě horší, a přesně to je cíl tohoto filmu, horší může být ještě horší a to ještě horší, a tak dále. Nedokážu popsat atmosféru filmu, ta mi zas tak zázračná nepřišla, ale samotné role mi přišli hodně děsivé, čekal jsem cokoliv, ale tohle skutečně ne. Až do samotné chvíle, kdy se to opravdu rozjelo jsem čekal cokoliv, ale tohle? Krom toho, že tenhle horor je především hodně přehnanej, nerealistickej ukrývá v sobě jednu velkou pravdu a upozornění, čímž vlastně ukazuje možné i když právě nereálné dopady. No, i když možné je opravdu cokoliv. Po tomhle filmu opravdu jo. Řekl bych, že jako horor si svůj účel splnil, sice ho splnil jinak, než bych očekával, ale přece ho splnil. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Na konci filmu jeden z členov partie odstraňuje videá, na ktorých je zachytené násilie. Video súbory sú príliš malé na to, aby to boli videá (jeden má napríklad 29 kB). (Pat.Ko)
  • Je možné všimnout si změn na oděvu Jenny (Kelly Reilly), který je zprvu mokrý a zablácený (poté, co se skrývala pod vodou pod dřevěnou chatrčí), aby byl krátce nato bez jediné skvrnky, opět celý černý. (Conspi)

Reklama

Reklama