Reklama

Reklama

Ip Man

  • Hongkong Ye Wen (více)
Trailer

Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man (DONNIE YEN) je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (782)

Falko 

všechny recenze uživatele

V detsve som na videokazetach zaciatkom 90-tych rokov u kamaratov velmi rad pozeraval vsetky mozne kung-fu filmy s Bruce Leem alebo s Jackie Chanom a taktiez som rad chodieval na podobne filmy do kina. Nikdy nezabudnem na podobnu historicku dramu ako Ip Man na UDER OTVORENOU DLANOU (1983), CAROVNY VRKOC alebo dobrodruznu komediu LEGENDA O ZLATEJ PERLE (1985). Priznam sa, ze tieto filmy som nevidel asi zo 20 rokov, ale spomienky zostali a preto mi prave IP MAN tieto filmy alebo skor zazitky na ne pripomenul. Film ma podla mna kvalitny scenar, bitky su na vysokej urovni a je ich tam dost a taktiez nemozem zabudnut na krasnu smutnu hudbu, ktora posilnila cely film. Tento film mozem odporucit kazdemu, kto ma rad azijske bojove filmy s kung-fu bitkami, pretoze toto je jeden z najlepsich, aky som za poslednu dobu videl. _________ Donnie Yen - (Ip Man) +++ Simon Yam - (Zhou Qing Quan) +++ Siu-Wong Fan - (Jin Shan Zhao) +++ Ka Tung Lam - (Li Zhao) +++ Yu Xing - (Master Zealot Lin) +++ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Fuj, co jsem to tady okecával ve svým starým komentáři? Líbivá kung fu limonáda, jejíž scénář je obludně patetická srajda v celku i detailu. Pokud vám stačí rukocviky a kopačky titulního hrdiny, pak si přidejte pár hvězdiček, co já vim - je to totiž to jediný, čím může tahle vyjednodušená báchorka o zlounech a patriotech "podle skutečné události" trochu zaujmout. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Old school kung-fu hrdě kráčející po stejné cestě jako klasické Once upon a time in china či novější Fearless. Právě v tom posledním předvedl Jet Li snad nejefektnějšího hrdinu v boji číňanů proti cizáckému útisku a Donnie Yen se zde výraznosti Jetovy postavy neblíží ani zdaleka... naštěstí to ale není ani jeho cílem, a hraje spíš umírněnější, civilnější charakter který neubíjí kulhající příběh svým charisma tak jako Jet, ale spíše ho podporuje a pozvedá, takže z celého filmu nakonec není jen několik uberefektních bitek s vatou mezi nimi, ale i solidní pokus o výpověď o určité historické době. Příběh tedy není nezbytným katalyzátorem akce, ale to neznamená že by ta akce byla pouze v pozadí. Právě naopak, choreografií, dynamikou a intenzitou řeže se Ip Man řadí k tomu nejlepšímu co kdy v žánru vzniklo, a i přes převážně "přátelský" charakter soubojů zvedá tep na hranici infarktu. 9/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já ty Ťíňany vážně nechápu: mají ve svých řadách zbraň hromadného ničení a místo aby ji hned v úvodu použili a poslali okamžitě Džaponské okupanty zpátky tam, kde slunce vychází, oni si toho IP Terminátora syslí někde v ghettu, ať ve spárách mezi kočičími hlavami hledá zrnka rýže! Já se tady vlastně nemusím k filmu nějak sáhodlouze rozepisovat, za mě to udělal verbal. Jen v hodnocení jsem mírnější: na to, že je "IP Superman" prostoduchá mlátička s rádoby silným poselstvím, jsem se bavila nečekaně dobře. Fajnovou koukatelnost bojových umění mi curvil akorát zvuk - proč úplně všechny údery a kopy zněly lautr stejně, tedy jako když někoho plácnete po holé prdeli mokrým hadrem? 71% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lepší 3* pro Donnieho Yena a jeho konkurenci Jetově Fearless. Mistr kung fu Ip Man a jeho cesta za pravdou a ukázkou síly ducha obyčejného Číňana. Akce je bez diskuzí velmi kvalitní, ale mohlo by ji být více. Příběh samotný není tak rozvleklý a "naoko komplikovaný" jako u Fearless, ale osobně jsem čekal více. Formálně se těžko dá něco vytknout, ale jako pouhý nezasvěcený divák stále čekám na něco víc a nic nedostávám. Možná více akce, možná zajímavější příběh. Celkově je Ip man dobrým filmem, který mohl být mnohem lepší a z mých uvažovaných 4* jsem nakonec přešel k lepším 3*, které lépe reflektují mé pocity a dojmy(mimo to je průměr 87% prostě moc...). Donnie Yen pro mě osobně trochu pokulhává za svým potenciálem... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Je známo, že Ip Man byl závislý na opiu. (MiCM)
  • Ip Man (Donnie Yen) krmí svou manželku kaší a říká jí, ať si dá pozor, že je horká. Fouká do ní, ovšem při pohledu na misku je evidentní, že se z ní nekouří. (boul)
  • Film představuje život skutečného Ip Mana velmi volně, ten například od 24 let pracoval ve Foshanu jako policista a Wing Chun učil některé své podřízené a příbuzné. (JardaBauer)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama