Reklama

Reklama

Bláznivá střela - Amerika v ohrožení

  • USA An American Carol (více)
Trailer
USA, 2008, 83 min

Bláznivá střela – Amerika v ohrožení je komickým převyprávěním klasické pohádky Vánoční koleda, ovšem s tím rozdílem, že namísto Ebenezera Vydřigroše se v hlavní roli objeví cynický anti-americký filmař Michael Malone. Ten se vydá na křížovou výpravu s cílem zrušit Den Nezávislosti, přičemž jeho zbraní je jeho nejnovější filmové dílo nazvané Chcípněte, vy americká prasata. V onen svátek, 4. července, ho však navštíví tři duchové, kteří se mu namísto Vánoc snaží ukázat význam Dne Nezávislosti.
Režisér této taškařice, David Zucker, je známý jako mistr filmových parodií (Bláznivá střela, Scary movie, Připoutejte se, prosím). Ve filmu si zahráli Kevin Farley, Kelsey Grammer, Jon Voight, Leslie Nielsen, Bill O’ Reilly, Dennis Hopper a James Woods. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Určitě to nedosahuje kvalit jiných parodií nebo předchozích dílů, to ani zdaleka, ale na druhou stranu se zde našla kupa povedených scének a hlášek. Místy (na můj vkus poměrně často) se zde sice našly hluché chvilky a i Leslie Nielsen se zde objevil jen 5 minut, ale i tak jsem se párkrát od srdce zasmál. Neurazí, nenadchne. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Milé děti. Za devatero horami a devatero řekami žil jeden škaredý tlustý a navíc (ta drzost!!) brýlatý režisér, který svými filmy (ehm, chci říci svými "jen dokumenty") chcal proti větru. Spousta lidí ho za to neměla ráda a další spousta (asi o něco menší?) ho za to ráda měla. Ten člověk byl některým júesákům tak moc trnem v oku, že se dočkal dokonce i filmové parodie na sebe samého. A tak se ti júesáci obrátili na režiséra Ahmeda Hassana El-Zuckera, aby toho tlustprda přivedl na pravou víru. Jenže to neznáte Hadimršku, vlastně El-Zuckera, ten už dokázal natočit i takové parodie, které vlastně působily antiparodicky. A to se mu povedlo i teď. Bohužel to mělo jednu celkem zásadní výrobní vadu - nebylo to prakticky skoro vůbec k smíchu... Vlastně to celé působilo jako patetická slátanina, která byla tak moc proti Múrovi, až byla vlastně proti Júesej. Uff, takhle nějak by natočil parodii asi Federico Fellini... :-/ ()

Reklama

MFZB 

všechny recenze uživatele

Takže, čo napísať k tomuto. Asi toľko, že dalo sa, ale žiadna sláva teda. Samozrejme s Bláznivou strelou z 90-tych rokov nemal tento film nič spoločné, dosť nechápem distribútora, odkiaľ berie takéto názvy... A už sa neviem dočkať ako to TV JOJ uvedie ako megafilm pod názvom Bláznivá strela 4, ale o tom niekedy inokedy. Čo sa filmu týka, tak ako komédia to bolo dosť slabé a skôr trápne ako vtipné, ale na jeden krát pozeratelné. Toto je film, si myslím pre amerických teenage. a slovenskému divákovi nemá moc čo povedať. Ale tak na zabitie nudy je fajn. U mňa teda dve hviezdičky, ale potešili ma tu zombies (asi na okorenenie), takže dávam tri. Každopádne nikdy viac. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

humor zuckerovcov bol vzdy absurdny a vzdy tal do ziveho. v case, kedy bolo cool srat si do vlastneho hniezda, pozovat falosnym hrdinstvom vo forme appeasementu, politickej korektnosti a opovrhovanim civilizacnych hodnot, spravil david zucker pravy opak. sice s davkou prestrelenej nadsazky i patosu, ale trafil do cierneho. ako protiklad vsetkych takzvanych umeleckych sebakritickych filmov, splechol do tvare humanistickym multi-kulti ritolizacom pravy opak. suhlasim, ze v mnohom je pohlad subjektivny. rovnako ako subjektivne je moje osobne presvedcenie, ze su mi milsi redneckovia pocuvajuci shitne country ako tavosukovia, ktori sa vyhodia do vzduchu uprostred davu v mene jedneho zvrateneho nabozenstva. a vobec, na to virtualne fackanie demagoga ako je moore sa dobre pozeralo :) mimochodom, cisto nahodou je dnes 4. jula a cisto nahodou vcera zvrhla egyptska armada svojho prezidenta potom, ako sa vacsina jednej moslimskej krajiny postavila proti snaham o islamizaciu vlastnej spolocnosti. aka ironia osudu! krasny kopanec do ksichtov vsetkym poklonkujucim "mierotvorcom". po filmarskej stranke je film slabsi, ale styri hviezdy za gule a z principu. PS: ano, flipperov komentar je fakt skvostny. ale od tej doby ubehlo uz takmer pat rokov a zostava dufat, ze chlapec je odvtedy aspon v puberte :) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

No s předchozími díly se tento film nedá srovnávat. Žádný děj a hlavně strašně zmatený příběh, který je opravdu o ničem. Celkový dojem z filmu je hodně špatný a vtípky stojí také za prd. Kdyby tam hrál Leslie Nielsen hlavní roli a dělal svoje vtípky, tak tak jak to umí určitě bych hodnocení zvedl. Ale bohužel nehrál a to mě mrzelo, protože s tímto hercem jsou skvělé komedie.. 2/10 = 25% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Podľa dátumu na náhrobku sa Michael Malone (Kevin P. Farley) narodil 20. apríla 1952. V ten istý deň, akurát v roku 1889, sa narodil aj Adolf Hitler. (m.a.t.o.)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno