Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (216)

emma53 

všechny recenze uživatele

George je samorost, ještě se v něm moc nevyznám co se režírování týká, ale tady u mě zabodoval. Jasné nosné téma s myšlenkou a ne jednou V druhé řadě je a doufám, že to bude i jediný film, kde mně byla Julianne strašně protivná, brrrrr....kdo umí, ten umí, ale Matt jí byl těsně v patách. Klučina už zmáknul tolik rolí, že snad i Matta může strčit do "kapsy", byl skvělý a sympaťák jako vždy. Celé to bylo zabaleno do retro atmosféry a ideálního městečka k přebývání Suburbicon, ale pak se to všechno nějak zvrtne. To, co bych chtěla ocenit, je ta stupňující gradace. Už jsem v to ani nedoufala. Ale chápu, že ne každého tahle forma zpracování osloví. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Moralizujúci Coenovci, ktorí však mali dosť súdnosti. Aby nestrácali svoj drahocenný režisérsky čas, tak pustili ku kormidlu Georga. Príbeh má zbytočnú dejovú linku o rasizme a tá hlavná je pomerne tuctová. Matt Damon sa snaží sám utiahnuť celý film, ale jeho postava nie je dosť zaujímavá, ani dosť bizardná, ani dosť zábavná. Film v podstate celú dobu prešľapuje na mieste. Čakáte a veríte, že sa to za polovicou zlomí, a prídu coenovské zápletky, vygradovanie. Bohužiaľ zápletka dopadne tuctovo s pachuťou amerického vnucovania ideálov o tej najsprávnejšej správnosti. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Idylka amerického predmestia 50.rokov. Dokonalé domy s precízne zastrihnutým trávnikom a naleštenými autíčkami na príjazdovej ceste, v ktorých žijú dokonalé rodinky v perfektnom oblečení s uhladenými účesmi. Prvých 15 minút vyzerá ozaj výborne a máte veľké očakávania - od fešnej upútavky na mesto Suburbicon cez úhľadne zoradené domčeky až po prvý cudzí element - negerskú rodinu. Nechýba čierny humor a zaujímavé postavičky, ku koncu nás čaká nárast prekvapení. George Clooney siahol po námete, ktorý ležal roky v šuplíku bratov Coenovcov, a skombinoval ho s úplne odlišným príbehom podľa skutočnej udalosti. Snímka je pomerne zábavná, zaujímavá a určite bola točená s Clooneyho najlepšími úmyslami. A divákovi zostanú po filme skvelé dojmy. Suburbicon je zvláštnou zmesou dobrých nápadov a veľmi zvláštnych rozhodnutí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé a nezábavné. Přesně takhle by se dal popsat snímek Suburbicon od George Clooneyho, jehož adaptace scénáře od bratří Coenů téměř ihned "zapadá" do filmového průměru. Za tento "stav" může především mdlá režie, která nabídne jen několik světlých momentů, takže zejména v první polovině budete docela často zívat. Naštěstí pak ale přijde polovina druhá, která se točí zejména kolem vražedné "vybíjené" téměř celého osazenstva, a právě v tu chvíli se dá na film Suburbicon vcelku obstojně dívat a relativně si ho i užívat. Jen škoda, že režisér nenasadil takové tempo hned od začátku a ve vetší míře. „I have to make decisions like what's best for the family.“ ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Suburbicon je do jisté míry zvláštní film. Režíroval ho George Clooney který si opět dal kromě herectví režijní vedlejšák, při čemž scénář mu napsali režisér bratři Coeni. Clooney se tak ujmul filmu který se tak náhodou odehrává v době kdy ještě žijeme v rasistické, vysněné Americe. Ve filmu je to však přece jenom navíc. Obávám se, že kdyby byla celá pasáž s rasizmem vystřižena bylo by to úplně jedno- nepostřehnutelné. Hlavní zápletka se přece jenom pořád točí kolem něčeho jiného. Tady však záměrně trailery klamou tělem a divák si nemůže být jistý co ho vlastně čeká. Herecké obsazení je fajn- Peckoidní Damon, roztomilá Julianne Moore (v dvojroli) a slizce roztomilý Oscar Isaac který svými 2 scénami vede celý film. Ten film se dá shlédnout. V podstatě však nic nezanechá. Nefunguje jako kriminálka, nefunguje jako mrazivka a ani ten humor nefunguje. Na paškál může být to, že to přece jenom režíroval Clooney a kdyby to režíroval zkušenější režisér možná by to bylo o rámec lepší. Takhle vznikl slušný film ale nic co by bylo nutné shlédnout po 2x a vlastně film na který si za rok ani nevzpomenete. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme si pôvodne zahral aj Josh Brolin, jeho scény však neskôr vystrihli. (classic)
  • Film je voľne založený na incidente z roku 1957 v Levittowne, kde sa černošská rodina prisťahovala do belošského prostredia, čo viedlo k rasovo motivovanému obťažovaniu a násiliu voči rodine. (Scraffy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filmovém festivalu v Benátkách v Itálii. (ČSFD)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama