Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (216)

BMW12 

všechny recenze uživatele

První film pod režijní taktovkou George Clooneyho, který se mi líbí. Ty ostatní stály za prd. Každopádně tohle je hodně zajímavý snímek, máme zde ideální, klidné, rodinné městečko, které se však změní v násilné a krvelačné město. A stačí k tomu to, že se jeden chlápek rozhodne zabít ženu a shrábnout pojistku a také nastěhování černošské rodiny. Ve filmu vás asi nic nepřekvapí, tak nějak čekáte, co se stane. Ale i tak je to zajímavé sledovat, ten film má svojskou atmosféru a příběh vás prostě baví. A poslední scéna filmu je zvláštní, čekal jsem, že kluk bude volat policii a on si jde házet se sousedovic děckem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Coeni jsou zde dost cítit, ale ani zdaleka se nejedná o takovou zábavu, jako ve většině jejich režijních děl. Nevím jestli to jen Clooney chytil za špatný konec, nebo ten scénář dělali jako takovou bokovku, ale je to jednoduše podivná nuda a zábavných scén, aby člověk pohledal. Svižnost a zábavnost trailerů jsem zde opravdu nenašel. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Moralizujúci Coenovci, ktorí však mali dosť súdnosti. Aby nestrácali svoj drahocenný režisérsky čas, tak pustili ku kormidlu Georga. Príbeh má zbytočnú dejovú linku o rasizme a tá hlavná je pomerne tuctová. Matt Damon sa snaží sám utiahnuť celý film, ale jeho postava nie je dosť zaujímavá, ani dosť bizardná, ani dosť zábavná. Film v podstate celú dobu prešľapuje na mieste. Čakáte a veríte, že sa to za polovicou zlomí, a prídu coenovské zápletky, vygradovanie. Bohužiaľ zápletka dopadne tuctovo s pachuťou amerického vnucovania ideálov o tej najsprávnejšej správnosti. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Kdyby George Clooney míň posedával s křížovkama v kavárnách, s úsměvem popíjeje Dolce Gusto, jak se mě snaží přesvědčit reklamní bannery a místo toho se zahrabal pod peřinu se scénářem a snažil se ucelit například způsob vyprávění, tak by třeba alespoň každá scéna nevypadala naprosto odtrženě od zbytku filmu a neustále se neměnila nálada od bizarní komedie po historickou obžalobu. Vedlejší postavy by tam taky třeba nebyly jen kvůli jedné scéně a nevršily by se zápletky dříve než by byly definovány charaktery. Matt Damon by třeba mohl hrát něco jiného než postavu Williama H. Macyho ve Fargu, akorát v jiném zasazení. A hlavně, hlavně by to nevypadalo jako narychlo spíchnuté umělecké přiživení na aktuálních problémech USA, které musí být hlavně co nejdříve dokončeno, aby bylo aktuální i v době uvedení do kin. Což je věc, které se bohužel asi obávat nikdo nemusel. Ale on ne, flákač kavárenskej. Tak ať mu chutná. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Občas mi připadalo, že Clooney neví, co chce vlastně točit. V jednu chvíli to byla nádherná absurditka z barevně vymodelovaných padesátek plná obskurních postaviček a vzápětí klasický thriller s variací na dokonalý zločin. Zápletka i průběh by bylo možnél použít v obou rovinách, ale to střídání, kor když bylo nejspíš nechtěné, mi moc nesedělo. Přes průměr to nakonec tahají herci, přičemž mě asi nejvíc ze všech bavil Isaac, který filmem bohužel jenom profrčel a zaujal i představitel hlavní dětské role. 60% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Bratři Coenové napsali scénář k filmu už v roce 1986. George Clooneyho si jako režiséra vyhlédli v roce 2005. (PaTeXx)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filmovém festivalu v Benátkách v Itálii. (ČSFD)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama