Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (216)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $5,775,178Tržby Celosvetovo $12,751,667▐ Ako to len môže dopadnúť keď sa Clooney spojí s bratmi Coenovými. Máme tu ďalší bizardný film, ani nie čiernu komédiu, skôr čiernu drámu, ktorá načrie hneď niekoľko tém - rasové nepokoje, využívanie rodinných príslušníkov na poistné podvody. Herecky dobre zahrané, retro atmosféra splnená, aj keď len filmový priemer, ktorý sa ale oplatí vidieť. /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tedy musím se přiznat, že od spojení bratrů Coenů (scénář) a George Clooneyho (režie a podíl na scénáři) jsem čekal všechno, jen ne to, že výsledný film bude tak trochu divný a ve výsledku i celkem nudný. Název Suburbicon by se dal volně přeložit jako ,,satelitní městečko" a ten název je vševypovídající - Suburbicon vypadá jako většina satelitních městeček... Dvě dějové linie - jedna až didakticky popisná ve smyslu rasismus je špatný...ááánnooo a druhá kriminální, kterou shazuje všudypřítomná nadsázka...prostě takhle ne, jako by všichni výše zmiňovaní tvůrci byli jen ve stylu Járy Cimrmana průkopníky slepých uliček...tudy ne, přátelé! A jestli to všechno měl být Clooneyho aktivismus, tak je to asi ta nejhorší z variant... ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první zklamání a nenaplnění potenciálu Clooneyho - režiséra.Suburbicon by nebyl vůbec špatný film,ale musel by vědět čím chce být.To rozkročení mezi dvěma příběhy tentokrát Clooney neustál a kdyby si úplně odpustil "černošškou" linii a nechal film plynout v rytmu Coenovské ultra černé komedie,udělal by lépe.Na tenhle slepenec se dá koukat,nicméně neuchvátí...60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Občas mi připadalo, že Clooney neví, co chce vlastně točit. V jednu chvíli to byla nádherná absurditka z barevně vymodelovaných padesátek plná obskurních postaviček a vzápětí klasický thriller s variací na dokonalý zločin. Zápletka i průběh by bylo možnél použít v obou rovinách, ale to střídání, kor když bylo nejspíš nechtěné, mi moc nesedělo. Přes průměr to nakonec tahají herci, přičemž mě asi nejvíc ze všech bavil Isaac, který filmem bohužel jenom profrčel a zaujal i představitel hlavní dětské role. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Americká krása 50. let. Samozřejmě s nadsázkou. Prosluněné městečko, perfektně střižené trávníky, malebné domy, veselé děti prohánějící se po ulicích, spokojené rodiny. Ve skutečnosti je všechno jinak. Bratři Coenové, George Clooney, Matt Damon, Julianne Moore. Přesto jsou pochybnosti na místě. Jedno zvláštní přepadení čtyřčlenné rodiny (rodiče, jedno dítě a ségra Julianne Moore) a příchod první černošské rodiny do bělošské komunity rozjíždí směs pochybností, ambicí, černého humoru, rozpadajícího se plánu, krvavých momentů i zpěvu jižanské písně oslavující otroctví. Clooney bizarními momenty nešetří, ovšem po odhalení toho, o co váženému úředníkovi Damonovi jde, nepřichází nic moc úplně úderného. Přidaná xenofobní linie je sice univerzální, ovšem s hlavní zápletkou skoro nesouvisí – a coby společenský komentář úplně nestačí. Takže ve finále si zapamatujeme jen několik solidních scén a jízlivého pojišťováka v podání Oscara Isaaca. Není to moc, ale přesto u mě převládá spokojenost. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Natáčať sa začalo v októbri 2016 vo Fullertone, 30 kilometrov južne od Los Angeles. (Scraffy)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno