Reklama

Reklama

Roland Sallinger je policista z L.A., který poté, co ho postřelil a málem zabil jeho zkorumpovaný partner, byl nucen odejít ze zdravotních důvodů do důchodu. Po uzdravení ho starý přítel Connor Wells (Steph DuVall) najme jako bodyguarda pro jeho dceru Nikitu (Liezl Carstens). Roland tedy odjede do San Antonia v Texasu. Connor je bohatý podnikatel, kdysi byl také policistou a Rolandovým kolegou. Když Roland odvede Nikitu do nočního klubu, kde se má setkat se svým přítelem Masonem, všimne si podezřelého muže. Věci se seběhnou tak, že Mason Nikitu zavede do léčky a unesou ji. Roland sice několik únosců zabije, ale Nikita je i tak pryč. Dá se do jejich pronásledování, aby Connorovu dceru zachránil a ochránil. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (126)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Kdo na mě vezme nůž, toho zabiju. Ale mám ještě jedno pravidlo. Nezabíjím děti. Do které skupiny chceš patřit?" Je obrovská škoda, že tu té akce je tak málo, protože Seagal je zase trochu ve formě, nenechává se ve rvačkách zastupovat a docela hlásí. Nemlátí se, pravda, už jako za mlada, přeci jenom už má nějaký ten křížek na krku, ale jak zlomit ruku ještě nezapomněl. Příběh vcelku tuctový, ale nic ultrašpatného, naopak, trošku jsem se vrátil v čase na začátek devadesátých let, na takovéhle filmy, s trochou více té akce, jsme chodili do kina. Obecně vzato, Hlídač mě docela potěšil. ()

hrona odpad!

všechny recenze uživatele

Tomu nerozumim, jak tady čtu ty komentáře, tak jsme každý viděli asi úplně jinej film, už jen začátek, kdy je Segal prakticky zastřelen, a hned po převozu už je zase v poho a má sílu dokonce ukrást svojí kolegyni, nebo co to je, pistoli z tašky a zastřelit svého proradného parťáka - hrůza. Jedna z největších srágor, co se kdy podařila s nim natočit, a to nemluvim o dialozích - které byly ubožejší, než jakýkoli hongkongský film s kung fu tématikou. Jak už jsem psal u jednoho z jeho předešlých filmů, měl by se držet muziky, která mu jde minimálně o 100% lépe, než jeho veškeré poslední počiny. ()

Reklama

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

Že vraj akčný film! Na to aby sa nejaký film dal označiť ako akčný, musí obsahovať aj nejakú akciu. Toto je ten najhorší kúsok aj na pomery Seagala po roku 2000. Majster Aikido tučibomba prvých 20 minút iba sedí a leží, potom sa, zrejme na naliehanie produkcie aj postaví ( s viditeľným odporom ) a raz sa mi zazdalo že dokonca zdvihol ruku. Občas niekto vystrelí, každý kto sa odváži na Seagala skončí v sekunde na zemi aj keď ten neurobí takmer nijaký, voľným okom zachytiteľný pohyb a inak sa furt len kecá, riešia sa rodinné problémy a vôbec. Seagal už pôsobí len smiešne, nech ide do dôchodku alebo prestane žrať hamburgery! Je tu aj sekvencia v ktorej trénuje vrhanie nožov a jej dramatickosť spočíva v tom, že na prvýkrát sa netrafí a na druhý už hej, PARÁDA!!!! Taktiež nechápem ako tu ľudia môžu dávať tomuto akože-akčnému oseru také vysoké hodnotenia, fakt mi spadla sánka, očakával som že to tu bude samý odpad a naopak sa šokovane dozvedám že je to vraj celkom slušný film. Teda HOVNO!!! ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si zpříjemnit blížící se večery nějakým novějším akčňáčkem s borcem staré školy, tak jsem pídil po těch nejlíp hodnocených a samozřejmě i po hodnocení mých oblíbenců k nim. Nejtrefnějic mi vyšly filmky Smrtící zbraň a Hlídač. Začal jsem první zmiňovanou a světe div se, já se bavil, užíval si to plnejma a měl jsem zpět toho chlapa, na kterým jsem zanechal počátky sledování akčního filmu. Proto jsem neváhal a šel i do tohoto kousku. No už z toho nejsem tak paf a už mi pár věcí vadí, vidím zde takovou tu "Vandamovsko-Lundgrenovskou" akční kuchyň novýho století, která je nedochucená a místy se nedá žrát! Ohraná písnička, která i toho nejzarputilejšího fandu nemůže ohromit. Lacinost za 50% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mám silný dojem, že 56% tu zatiaľ (16. 11. 2009) naháňajú len Štefanovi ortodoxní fanúšikovia, pre ktoých sú všetky jeho filmy už klasicky za 5. Tvrdenia v niektorých komentároch, že "příběh je důmyslný a propracovaný" mi privádza na tvár chápavý úsmev učiteľky materskej školy. Ale jedno sa musí nechať, že Steven sa pokúša hrať a natáčanie si užíval (usudzujem podľa toho, že sa asi 2 krát usmial) a ak to pôjde takto ďalej, tak v roku 2075 bude z neho popredný charakterový herec. Mám veľmi rád akčné filmy, ale v tomto žánri existujú rozhodne aj o moc lepšie kúsky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • V scéne, kedy Nikita (Liezl Carstens) hádže do seba miešané drinky je oblečená v čiernych šatách. Lenže počas zvracania pri limuzíne ich má už ružové. (johnsnow)
  • Film se natáčel v létě 2009 ve městě Santa Fe v Novém Mexiku v USA. (ssfan)

Reklama

Reklama