Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Výlet je vlastně deníkem jedné zvláštní rodinné výpravy. Ovdovělá matka, dvě dospělé, tápající dcery, snad až příliš hodný zeť, temperamentní babička a malý vnuk - tihle všichni se nasoukají do dvou aut a vyrazí z Rakovníka směrem na Slovensko, aby vyhověli otcovu poslednímu přání. Fádní rodinná povinnost se ovšem brzy začne měnit v putování, které má změnit vše, co následuje. A tak zatímco do stařičkého Wartburgu a nablýskaného Renaulta nasedá nesourodá skupina lidí, z nichž každý má už svůj život a svoje problémy, samotná cesta se stává důkazem toho, že pokud se její účastníci neotevřou a nevyřeší minulost, nepohnou se z místa ani jejich osobní životy. (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Příjemná a občas i vtipná a vkusně dramatická ukázka ze života jedné obyčejné české rodiny. Možná by byl i příhodný titul road movie, když urazili takovou dálku z Rakovníka na Slovensko(mimochodem díky tomuto filmu si snad začnu myslet, že jsou Slováci pěkní megeráci :-D)a v Pusinkách pouze přes dvě vesnice, ale tak tedy to asi "není" ta pravá definice road movie :-D. Popravdě jsem se dívala hlavně kvůli obsazení Kryštofa Hádka, ale to mě ani nenapadlo, že se zjeví všeho všudy na pět minut a řekne dohromady tak 5 slov. Mě docela i baví sledovat mizérie normálních rodin u kterých bych v jejich situaci pravděpodobně nebyla schopna normální reakce, ale sama se tomu u filmu zasměji. A děkuji Alici Nellis za můj již druhý příjemný filmový zážitek(Perfect Days). ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Tragikomicky rodinny film, kde si zahrala skoro cela Janzurovic rodina. Jesteze aspon Iva na rozdil od svych dcer umi hrat a jako milujici matka dokazala proslapat cestu i svym dceram. A pak se nam vsichni ti potomci slavnych snazi nakukat, ze oni to meli oproti normalnim lidem jeste tezsi. Treba neznam zadneho Barese otce a jak to synovi jde... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* ještě než si časem tento film rád zopakuju, tak chci k němu zatím napsat aspoň pář řádek ze vzpomínek. Jedná se o malý milý film, kde rodina vyrazí s urnou zemřelého otce přes celou republiku na Slovensko splnit poslední přání. Jak jinak se cesta neobejde bez různých peripetií, které jsou zdrojem lehkého humoru. Potěší přirozené herecké obsazení i slušný scénář. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Rodina, kterých je tisíce, situace, které nejsou většinou ani moc vtipné ani smutné ani tragické, ale vlastně všechno dohromady. Dcery Ivy Janžurové nejsou moc dobré herečky, Sabina se mi herecky líbila trochu víc. Ale právě jejich fyzická a hlavně hlasová podobnost dodává autentičnost. Výborná byla babička, podobná jako ta naše. :-). Oceňuju, že jsem se opravdu skoro vůbec nenudila. A přítomní Slováci, prosím, promiňte. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Výlet byl ve své době zjevením. Alice Nellis se totiž ukázala jako mimořádně schopná práce s charaktery a tvorby uvěřitelných životních komplikací a mezilidských konfliktů. A také objevila pro český film Igora Bareše. S opakovaným shlédnutím ten film již nepřináší nic nového, kvalitní řemeslo je to ale stále... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v okolí Prahy, v Telči, Rakovníku i na Slovensku v Novém Mestě nad Váhom. (hippyman)
  • Auta s poznávací značkou RAK v Rakovníku nikdy nejezdila. (rakovnik)
  • Iva Janžurová dlouho odmítala hrát v tomto filmu spolu se svými dcerami (Theodora Remundová, Sabina Remundová), protože se bála toho, že by její dcery byly nařčený z toho, že si je jejich matka prosadila do filmu. S rolí souhlasila až poté, co ji režisérka Alice Nellis přemluvila s tím, že ve filmu potřebuje využít jejich reálného rodiného vztahu. (Chevees)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno