Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Výlet je vlastně deníkem jedné zvláštní rodinné výpravy. Ovdovělá matka, dvě dospělé, tápající dcery, snad až příliš hodný zeť, temperamentní babička a malý vnuk - tihle všichni se nasoukají do dvou aut a vyrazí z Rakovníka směrem na Slovensko, aby vyhověli otcovu poslednímu přání. Fádní rodinná povinnost se ovšem brzy začne měnit v putování, které má změnit vše, co následuje. A tak zatímco do stařičkého Wartburgu a nablýskaného Renaulta nasedá nesourodá skupina lidí, z nichž každý má už svůj život a svoje problémy, samotná cesta se stává důkazem toho, že pokud se její účastníci neotevřou a nevyřeší minulost, nepohnou se z místa ani jejich osobní životy. (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

dyfur 

všechny recenze uživatele

...vcelku nudné dielko,ktoré má v popise i komédia-ozaj neviem ako k tomu distribútor prišiel....také ako keď požiadate kamarátku režisérku,aby s vami (Iva Janžurová) a rodinkou natočil ...niečo...malo to len 100 minút,ale pocitovo 2,5 hodiny....po páde totality "janžurka" sa rozplynula a nič extra nenatočila...žiaľ ...podobne ako Jiři Menzel...a iní.... ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Každý to známe, jak to dopadne, kdž se sejde celá rodina - samé handrkování a popichování, prostě blázinec. Ovšem přestože před ostatními se snažíme vypadat v pohodě, každý z nás si prožívá svůj vlastní příběh, kde většinou není všechno úplně růžové. A přesně o tomhle je Výlet. Chvíli humorný, chvíli smutný, někdy dokonce drama. Dohromady je to vyvážený mix všeho. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Keď hraje matka s dvomi dcérami vo filme matku s dcérami, tak to môže byť veľmi autentické. Bohužiaľ autentické sú aj hádky o všetkom možnom aj nemožnom, ktorých je príliš aj na takúto road-movie. Alice Nellis sa svojimi filmami často triafa do môjho vkusu, ale tu to bolo mierne vedľa. Niekoľko záverečných obratov bolo zaujímavých, tie pozdvihli film o jednu hviezdu. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Před začátkem sem dostal varování :"Tohle se ti určitě líbit nebude". A byla to prauda :o). Bohužel sem neměl sílu pustit si něco jinýho, navíc v TV v pondělí to není žádná hit paráda. Tak sem to dokoukal celý. No, byl to můj 2.filmy od týhle režisérky a oproti parádně zabavnýmu Revivalu je tohle hroznej šit. Porád samý kecy, kecy a problémy, který by se daly krájet komoušovskou nebroušenou rybičkou. Je ale vidět, že v režisérký hlavě je spousta kvalitních nápadů. Ale ty nápady se týkaj jen záběrů... Scénář stojí za starou belu. A to si to všecko píše Nellis sama. No, 1*, za to, že sem to dokoukal dokonce, což se mi teď zpětně zdá neuvěřitelný. No a druhou * za supr víkend na Orlici :o) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Být slovenské národnosti,asi filmaře zažaluju,ale jinak je Výlet úžasně přirozeně plynoucí road-movie s dokonale přesvědčivými herci,podbarvená chytlavými songy a situacemi,které asi nikomu nebudou tak úplně neznámé.Oceňuju,že provařené herecké xsichty se tady jenom mihly a tvorba Alice Nellis si asi zasluhuje mou zvýšenou pozornost.Jen mi vadí trochu natahovaný závěr,který se mohl odbýt trochu rychleji,což by ale bylo tak trochu proti v dobrém slova smyslu rozvláčnému duchu celého filmu.Fajn zážitek. 80 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • V rámci propagační jízdy ve dnech 16. a 17. 3. 2002 proběhla „Výletová road-show“, promoakce a pozvání na film za účasti režisérky a hlavních představitelek snímku po městech kopírujících pomyslnou trasu „Výletu" - Beroun, Žebrák, Hořovice, Příbram, Milevsko, Tábor, Jindřichův Hradec, Telč, Třebíč, Kyjov, Veselí nad Moravou, Uherské Hradiště a Uherský Brod. (hippyman)
  • Film získal v říjnu roku 2002 cenu na MFF ve španělském San Sebastianu. Cenu v kategorii A pro nejlepší mladé režiséry získala a osobně převzala Alice Nellis. (hippyman)
  • Auta s poznávací značkou RAK v Rakovníku nikdy nejezdila. (rakovnik)

Reklama

Reklama