Reklama

Reklama

Život nemůže být horší... Tedy minimálně pro sedmnáctiletého Danea a jeho desetiletého bratra, kteří se přestěhovali z New Yorku do malého ospalého městečka... Jenže pak najdou zlověstnou díru pod zamčenými podlahovými dveřmi ve sklepě... Tento thriller z dílny legendárního režiséra Joa Danteho (Gremlini) zkoumá obavy a tajemství pohřbené hluboko v lidské mysli. Život už nemůže být horší... Tedy minimálně pro sedmnáctiletého Danea a jeho desetiletého bratra, kteří se se svou matkou Susan přestěhovali z New Yorku do malého ospalého městečka Bensonville. Dane vidí jediné pozitivum v tom, že hned vedle bydlí krásná Julie. Susan tráví stále více času v práci, a tak Dane s Lucasem bez dozoru důkladně prozkoumávají svůj nový domov. Dane se však mnohem víc točí kolem Julie a svému mladšímu bratrovi něvenuje příliš času. Jednoho dne však najdou zlověstnou černou díru ukrytou pod zamčenými podlahovými dveřmi ve sklepě. Chlapci jámu prozkoumají a zjišťují, že je patrně bezedná. Když do ní hodí minci, nikdy neslyší cinknutí na znamení, že dopadla na dno. Když do díry spustí baterku, světlo po chvíli pohltí temnota. Bratři doufají, že jim záhadu pomůže odhalit Julie, když jim poví něco z minulosti domu, a tak jí ukážou svůj objev. Jenže mezitím se začne z podivné díry šířit zlo. Podivné stíny číhají za každým rohem a noční můry z minulosti ožívají... Trojice dětí se bude muset postavit tváří tvář svým nejtemnějším obavám... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Steel32 

všechny recenze uživatele

Zase jednou film, který bych nenazývala hororem jako spíše thrillerem s pár scénami ve stylu hororu, které se někomu můžou zdát děsivější a někomu naopak hloupé. Mně osobně se na to těch osmdesát osm minut koukalo dobře. Šlapalo to celkem svižně, žádná z postav mi nevadila a občas jsem se i zasmála. Čistý průměr, pro lidi co nemají rádi horory, ale přeci jen se na nějaký to strašidelno chtějí podívat, je to ideální. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

S podobným námetom som sa stretol v epizóde Gateway to Hell zo série A Haunting z produkcie Discovery Channel. Ide o polohrané - polodokumentárne snímky o duchoch natočené podľa reálnych svedectiev. Takže od filmu o bezodnej jame, ktorá je súčasne akousi "bránou do pekiel" som nič neočkával... Možno preto som o to viac dostal. Príbeh The Hole je v podstate obohratá pesnička: rodina sa prisťahuje do domu s temnou minulosťou, v ktorom straší. V tomto dome je navyše spomínaná, na niekoľko západov zamknutá, bezodná jama. Problém nastane po jej odkrytí. Mladí bratia a ich nová kamarátka sú od tej chvíle prenasledovaní mŕtvym dievčatkom, zlým klaunom, policajtom s otvorenou lebkou a inými prízrakmi. Príbeh pomerne rýchlo nabral rýchly spád, preto som bol zvedavý či si závratné tempo udrží až do konca. Napätie bolo vybíjané jednoduchými, ale vcelku účinnými ľakačkami. The Hole nie je žiadny zázrak a neprináša nič nové, ale aspoň nenudí. Táto kombinácia duchárskeho a démonického hororu, ktorý sa odohráva v buranskom prostredí mi teda celkom sadla. Vlastne až na ten záver, ktorý je tak trocha ako z Nekonečného príbehu. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Divák se nebojí, občas pocítí mírné sevření, ale to je vše. Jestli jsem se lekl, to si nevzpomenu, ale nějaká ta lekačka se najde. Herecké obsazení příjemné a jako rodinný horor tohle docela funguje. Že bych The Hole musel vychvalovat, to asi ne, ale na ty velmi slabé čtyři hvězdy se dostane. A to díky tomu, že jsem vůbec nic nečekal .. 7/10 = 70% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít doma pořádnou díru je snem každého teenagera. Danek s Lukášem takové štěstí mají! Zpočátku je Díra celkem zábavná. Mohou jí v pohodě očumovat, ukazovat kamarádům a strkat do ní různé předměty. Všichni jsou šťastní a prožívají s dírou všeliká dobrodružství. Po nějaké době však Díra začne nudit, projevuje iniciativu a vymýšlí různé infantilní kraviny. Chlapci "s hrůzou" zjišťují, že všechny díry jsou nakonec stejné a už to taková legrace není. Začnou mít Díry plné zuby a přemýšlejí, jak se jí zbavit. Díra to však vzdát nechce, začne být panovačná a dává to hochům pěkně sežrat. Ti pak proklínají den, kdy si Díry poprvé všimli a uvědomují si, že život bez Děr by byl v mnoha ohledech méně traumatický a zábavnější. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jak píší mnozí přede mnou, je snem každého teenagera mít doma svou díru, do které mohu všelico strkat, zkoušet s ní různé aktivity, natáčet ji a tak podobně. Bohužel, vzhledem k žánru si dva bratři vybrali místo té blonďaté zrovna tu ošklivější a zlejší. Začátek filmu byl zajímavý a nadějný, přestože bylo zcela jasné, kam se děj budě ubírat. Bohužel čím více času uběhlo, tím více byla vidět slabost scénáře. Po polovině jsme už víceméně obracel oči v sloup a závěr filmu mě sice potěšil, ale spíše proto, že už byl film za mnou. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Dick Miller, častý herec vo filmoch Joe Danteho, si tu zahral cameo ako roznášač pizze. (beso74)
  • Natáčanie scény bitky s bábkou klauna trvalo 4 dni. (beso74)

Reklama

Reklama