Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

runner85 

všechny recenze uživatele

Film celý čas napína a ukazuje lov na mačku a na myš. Prvé dve tretiny vidíme iba tie myši čo sa snažia utiecť no mačky nevidíme, tie sú "odhalené" až asi v tretej tretine filmu. Oceňujem krásnu prírodu i to že dokázali zo siedmimi hercami a obmedzením rozpočtom spraviť pekný film. Mariá Valverde je tu opäť kočka a takýto film jej sadne ako obtiahnuté rifle :) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek do zvětšující se rodiny kvalitních španělských (potažmo evropských) hororů (thrillerů) z venkovského prostředí. Co se týče feelingu a atmosféry, pohybuje se El Rey de la montaña někde mezi britským Wilderness a španělským Escalofrío. Neboli je na tom zatraceně dobře. Skvěle je na tomto filmu také vidět, jakou sympatickou proměnu prodělal za posledních pár let subžánr slasher. Kde jsou ty doby, kdy se hledělo především na počet obětí a na zábavnost jejich úmrtí (totiž 80. léta, popřípadě Vřískoťácká éra)? Upřímně doufám, že pohřbeny a zapomenuty. Dneska se hraje na realističnost, hrdinové skoro od první chvíle vědí, že jsou v pěkným srabu, a tvůrci jim jejich situaci nechávají sežrat. A tak to má být. Kdo bude chtít kritizovat, určitě si zde něco najde (minimálně scénář není z nejkvalitnějších), ale já jsem si těch 80 minut opravdu užil. Jenom by mě zajímalo, kolikrát ještě bude moci být ten "relativně originální element" (nechci spoilerovat) použit, než se z něj stane klišé... ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

A tak nakonec musím uznat, že se jedná o povedený nimrodský survival thriller, který sice nepřináší nic nového nebo světoborného, ale fanouška žánru dokáže s přehledem uspokojit. Španělé se již tradičně prezentují kvalitní filmařinou ruku v ruce s vysoce konzumovatelným castingem a hereckými výkony. Tento kousek se navíc může pochlubit svěžími exteriéry, takže ve výsledku můžu hořekovat pouze kvůli plytkosti scénáře, jež nechává diváka hupnout po nohách "kamsi, do čehosi, kde se cosi" odehraje, čímž to zhasne. Ale co, těch 80 minut jsem se bavil víc než dobře, takže slabší 4* se udělit nebojím. 70% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ano, Španělé opravdu napínavé filmy umí a za to jim tleskám! TENTO FILM MÁ NAVÍC překrásné prostředí, příroda, barvy....... navíc dobré herecké výkony a příběh se zajímavým koncem. Film rozhodně DOPORUČUJI. "El rey de la montana" vypráví příběh o mladém páru, který se ztratí v lese a na který zahájil lov šílenec. Před smrtí je může pouze zachránit útěk bez odpočinku... A co horší, šílenec má k dispozici zbraň a neobvykle agresívního psa. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda více podle hodnocení. Zaprvé není to žádný pár ale jakýsi chlap a jakási ženská (kteří spolu nic nemají - žádný vztah ) Za druhé jestli ten pes byl agresivní tak teda nevím :-). K filmu dobrý thriller, kterého pohřbívá konec je takový dost blbý. Na podívání dobré i po čase bych se na něj podíval. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama