Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (379)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která v první řadě neovládá vypravěčské umění. Nechává sebou trpně postrkovat od scénky ke scénce, aniž by měla potřebu projevit alespoň náznakem vlastní názor či nedejbože vlastní iniciativu. Upřímnou radost projevuje snad jen tehdy, když se může pošklebovat jisté nadpřirozené bytosti, které scénář přisoudil zápornou úlohu. To je samo o sobě ubohé a trochu trapné ... dokonce ještě ubožejší a trapnější nežli použité digitální efekty. Škoda ztraceného času ... s pohádkou i se psaním komentáře. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neměla takové dilema mezi volbou 2 a 3 hvězdiček. Tahle pohádka totiž staví na opravdu dobrých nápadech a za muzikálovou scénku z královské kuchyně by se nemusel stydět ani lecjaký celovečerní film pro děti... Jenže "Kouzla králů" bohužel fatálně selhala ve výběru herců. Z plna hrdla jsem se zasmála při čtení zdejších zajímavosti, kde jsem se dočetla, že nikdo z uchazečů o hlavní roli neuměl jezdit na koni ani šermovat jako Martin Kraus. To jako vážně? A jeho úděsná dikce a úšklebky nikomu nevadily? Mně tedy ano. Promarněný potenciál. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Bylo pro mě fakt trýznivé vidět během páru dní dvě české pohádky poslední dekády a obě ohodnotit jednou hvězdou, protože prostě za víc nestály. Tohle byla hrůza s tragickým Krausem v hlavní roli (to se vážně nenašel nikdo lepší?) a s bohužel směšnými Abrhámem a Šafránkovou. Bože, jak hluboko ještě české pohádky klesnou? ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Kvalitou a celkovým způsobem zpracování lze toto veledílo ČT vysílat v obvyklém nedělním popoledním čase. Na Štědrý večer jsem ale opravdu čekal něco hodnotnějšího. Holt, stará dobrá klasika se už dneska moc netočí a doba degeneruje pomocí českých telenovel i dříve uznávané herce. PS: Už nezpívejte. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výprava sice téměř pohádková, herecké obsazení v podání Abrháma, Šafránkové, Dejdara, Schneiderové, Smutné či Skopala osvědčené, ale scénář slabý. Přitom nápad o sváru vodní a ohnivé vládkyně zajímavý. Kouzla králů prostě narozdíl od československé pohádkové klasiky nezapůsobila, takže je nemusím vidět vícekrát. Příjemná hudba Jiřího Škorpíka, včetně písniček - při songu "Buchet je spousta" hlavní představitelé Petra Tenorová a Martin Kraus působili v takovém klipovitém pojetí v roli kuchtíků nejlíp, ale na celovečerní film nestačili, vypadali spíš jako kluk/ holka z plakátu. Texty písní: Lou Fanánek Hagen, Pavel Vrba. Zpěv: Petra Páchová a Jiří Škorpík (Buchet je spousta), Jiří Škorpík a Dasha (Kouzla králů). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy Tadeáš (Martin Kraus) u jezera narazí do neviditelné „stěny“ chránící sousední království, se neobjeví na stěně obtisk jeho těla. V ostatních záběrech, kdy na stěnu sahají Bruno (Martin Dejdar) a Rozárka (Anna Fialová), se obtisky jejich rukou objevují a dokonce se objeví i obtisk Brunova těla, když do stěny narazí. (Krocka)
  • V roce 2012 byla vydána knižní verze celého příběhu. (SONY_)

Reklama

Reklama