Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (379)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být lepší, ale tragédie jménem Tři srdce se naštěstí neopakovala (zlaté Tři životy, tam byla navíc i kapka decentní erotiky). Triky sice působí opravdu jako pěst na oko, Ohnivá královna v podání Jitky Schneiderové ve mně místy vzbuzovala i lítost a zcela jistě se to dalo natočit mnohem lépe... ale na jedno zkouknutí se to dalo. Ovšem to ulítlé muzikálové číslo, to už bylo i na mně moc a já nevěděl, jestli mám plakat, nebo se smát. A teď trochu analýzy. Narace je objektivní a hluboká, protože slyšíme myšlenky jedné postavy - kupodivu je to právě Ohnivá královna:-) A o mezerách příště:-) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Soumrak klasických pohádkových příběhů dochází svého hořkého konce v posledních letech zejména prostřednictvím zmetkové tvorby Zdeňka Zelenky, neurvale demolujícího snad všechny atributy dětské fantazie. Kouzla králů nejsou nic jiného, než další mizerný šunt, podléhající současnému konzumnímu diktátu, v němž se romantika a humor propadly kamsi do ztracena. Ztracený je tu ostatně i divák. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která v první řadě neovládá vypravěčské umění. Nechává sebou trpně postrkovat od scénky ke scénce, aniž by měla potřebu projevit alespoň náznakem vlastní názor či nedejbože vlastní iniciativu. Upřímnou radost projevuje snad jen tehdy, když se může pošklebovat jisté nadpřirozené bytosti, které scénář přisoudil zápornou úlohu. To je samo o sobě ubohé a trochu trapné ... dokonce ještě ubožejší a trapnější nežli použité digitální efekty. Škoda ztraceného času ... s pohádkou i se psaním komentáře. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nová výpravná pohadka ČT. Nejdřív musím říct ,že je velká škoda ,že to neudělali filmově mohlo to být mnohem lepší. I tak to stálo spousta peněz ,tak že mohli ještě přidat a pustit to do kina. Příběh je celkem povedený ,někdy i vtipný. Velmi se mě líbí královna ohně jak , jí vždy segra zleje. Komediant v podání Dejdara je taky super. Triky jsou na televizi slušný. Přesto si člověk muže jen postesknout kde jsou ty klasické filmofé pohádky? Ted se jich točí jako šafránu.. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

No to zase byla jednou pěkná blbost. Nechápu kam Zelenka dal oči. Naprostá šílená změť dementních a stupidních dialogů, zpěvu a podivných vizuálních efektů. Herecké výkony všech jsou prakticky k ničemu. Abrhám hraje jak ponocný, Kraus je mi absolutně nesympatický a jediný kdo si hraní užívá je Libuška, která ale bohužel nedostala tolik prostoru se projevit. Tohle jste teda pane režisére moc nevychytal. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2012 byla vydána knižní verze celého příběhu. (SONY_)
  • V pohádce je použito 172 počítačových triků. (cariada)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno