Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (380)

honajz 

všechny recenze uživatele

Takhle si vtipnou pohádku představuje leda banda zhulenců bez smyslu pro humor. Navíc ty strašné herecké výkony, zvláště princezny, ouvej!, to bolelo. Když se po roce objeví její milý živý a zdravý, hraje herečka překvapení princezny ve stylu „mám ischias a navíc zaražené prdy“. A že Martin Kraus neumí mluvit, spíš huhňá, to taky nepřidá. Písnička laciná jako z reklamy na jogurt a příběh utahaný jak cesta po D1. On přitom ten nápad a příběh není úplně k zahození, ale zpracované je to velmi špatně, tak nějak bez emocí, a herci jsou prostě strašní, přehrávající až na půdu. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

to, že Česká televize je (jak jsem se dočetl) jediným producentem tohoto pokusu o pohádku, je podle mě jediný důvod, proč jej uvedla.. (ano, naivně věřím, že to je ten důvod.. protože každý normální člověk si přece musí v porovnání s českými pohádkovými klasikami všimnout, jaká je to s prominutím sra*ka) ..proč ji ale proboha museli dát zrovna na Štědrý večer, to mi už do hlavy nejde.. a musím se pozastavit nad tím, že režisér Zdeněk Zelenka si v rozhovoru pro Magazín MF Dnes Martina Krause tak pochvaloval.. já jsem teda takhle prkenného (ne)herce už pěkně dlouho neviděl.. na někom takovém se zkrátka pohádka postavit nedá.. a ostatní herci nebyli o nic lepší.. 1* za snahu ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pohádky jsou hlavně pro děti a těm většinou stačí ke štěstí málo. A tady navíc dostanou i písničky. Takže byť mi byl Kraus ultraprotivný a ostatní herci působili jako z amatérského filmu, tak Kouzla králů nijak výrazně nevybočují z řady hnusných pohádek, kterými české daňové poplatníky už nějaký ten rok trestá ČT. Takže nepřekvapivě 2* ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Nesmrtelnou tetu jsem neviděl a asi už ani neuvidím, protože ten Zelenka je očividně hysterická šmíra zhruba na úrovni Václava Klause. Boháč a chudák (disponující stejnými efekty v podobě kouzelných ženštin) se ještě dal strávit, ovšem nevkusnost tohoto škváru hraničí se zločinem. Televize, která tohle vyprodukuje a předloží dětem, zaslouží vyhodit do povětří. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Kritika by se měla začínat něčím pozitivním... takže... jo, písnička byla docela pěkná. Ale tím to asi končí. Možná ještě pěkné prostředí. Pozitivní máme za sebou. Hurá na negativní, toho bude víc. :) Předně samotný příběh, neříkám, že nápad je špatný, ovšem jeho řešení je nudné, nezajímavé... Kam se ztratila dobrodružství, napětí dřívějších pohádek? Herci... škoda mluvit. Hrát zjevně neumí a co je nejhorší, jakmile otevřela polovina z nich pusu, rvalo mi to uši. I já umím intonovat lépe než oni. Děs... Jako malá jsem se na Vánoce těšila především díky krásným starým pohádkám, které běžely v kuse celý den. Poslední dobou se můžu "těšit" leda tak na přiblblé americké komedie a naprosto nepohádkové české pohádky. Škoda. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Při skladbě "Buchet je spousta" probíhá pár koridorem zámecké kuchyně. Proběhnout by ovšem takto nemohli, jelikož tato chodba v kuchyni na zámku Žleby je slepá s jedním jediným vchodem. Ve skutečnosti vybíhají z bourárny masa a vracejí se do hlavní "varny". (DexMASTER094)
  • Ve scéně, kdy Tadeáš (Martin Kraus) u jezera narazí do neviditelné „stěny“ chránící sousední království, se neobjeví na stěně obtisk jeho těla. V ostatních záběrech, kdy na stěnu sahají Bruno (Martin Dejdar) a Rozárka (Anna Fialová), se obtisky jejich rukou objevují a dokonce se objeví i obtisk Brunova těla, když do stěny narazí. (Krocka)

Reklama

Reklama