Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 060)

verbal 

všechny recenze uživatele

Rytíř Klec se křížově vypravil. A to neměl dělat! Uhnal si při tom akorát tak patetické trauma poté, co po římsko - katolicku zaříznul pár vdov a sirotků! Navíc modrooký blondýn s melírovanou trvalou a jménem Behmen Blaburek to zajisté neměl v armádě lehké a nejeden spolubojovník jej musel v bitevní vřavě mlsně poplácávat po chráničích hýždí! A tak pověsil křižáčtinu na hřebík a začal se specializovat na transport ježibab z bodu A do bodu B. Ale to je bohužel kurevsky daleko a jeden se po cestě může klidně začít nudit, tak žádných pět nebude! Ještěže jej v mládí nechali rodiče očkovat proti moru, protože vyválet se v masovém hrobě, plném shnilých mrtvol se zduřelýma uzlinama, to by ve třináctém století neimunní jedinec odskákal minimálně krvavým kašlíčkem. Jinak je to ale hezké, temné a příjemně se u toho žere popkorn! Jen mě jako ortodoxního katolíka nesmírně pobouřilo, jak je film nespravedlivý vůči matičce Církvi!!! Prý "masové vraždění ve jménu Boha" !!! To musela režírovat nějaká pohanská svině!! Každý přece ví, že jí jde od počátku jen o naše zprasení a zbavení nás závislosti na hmotných statcích. A být tehdy kudlanky v kruciátách důslednější, mohli jsme se dodnes labužnicky kochat pohledem na Manhattan z osmdesátého patra WTC a nemuseli se štrachat až k Empire state buildingu. No zkuste přejít Pátou Avenue v dopravní špičce!! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Při úvodní digitální křižácké bitvě jsem si říkal, že to bude ještě větší béčko, než jsem čekal. Jenže to je jen nutný prolog a pak mě to fakt začalo bavit. Má to atmosféru a Cage, když zrovna nemá na hlavě nepadnoucí helmu, tak se do toho fakt hodí. Provařená scéna s vratkým mostem byla super a i to tajemství kolem čarodějnice mě bavilo. A jelikož mi to prostě takhle sedlo, tak mě nerozhodil ani ten digitální konec a fandil jsem Cageovi ať nakope zlu prdel. Je to lepší, než Solomon Kane i Ironclad. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Filmu nejde uprieť majstrovsky temná atmosféra v dokonalom súzvuku s morbídnym stredovekom a spolu s mrazivými scénami navodí príjemný hororový šmrnc. Neskutočne ma však irituje skutočnosť, že tvorcovia dokážu celkom sľubný dej (stredovek a upaľovanie čarodejníc ma vždy zaujímalo) pochovať behom pár minút, a to len vďaka najdebilnejšiemu, najhoršie predstaviteľnému záveru, úplne spadajúcim do béčkových filmov a skrz lacnú digitálnu príšeru, vyvolávajúci chabé posmešky. Nechápem, prečo z tohto nemohol vzniknúť slušný áčkový projekt, pretože potenciál rozhodne má. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Přešli oceány a pouště, viděli věci, které vidělo jen pár lidí. Teď mají zodpovědnost dovést JI před soud. Mniši pak rozhodnou o jejím osudu..... Spojení Cage – Perlman zdá se býti šťastné. Ron aspoň trochu vyvažuje toho stále se opakujícího chlápka s všechápajícím lítostivým kukučem. Křižácké bitvy, mor – to vše se musí líbit. A čarodějnice? Jen houšť! Tahle dobrodružná pohádka pro dospělé (děti by se asi báli), ve které vlci nejsou vlci, čarodějnice čarodějnicemi a ženský se nazývaj pravým jménem (pokus u vtip :-)) by se mohla líbit všem, kteří si chtějí užít dobrodružného napětí, CGI efektů, rachotu mečů a přičichnout k atmosféře historického filmu. Intelektuální zábava se promítá v jiným sále. OBĚŤ BYLA UČINĚNA, HRDINOVÉ ZTRACENI a já souhlasím, že to zbytečně dětinské finále by mohlo (nejen mé) hodnocení srazit na 3*. Hold BUDEME POTŘEBOVAT VÍC SVĚCENÝ VODY! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím k čemu ve středověku potřebovali kamenný mosty. 2.) Já a můj meč jsme pozváni na lov vlků. 3.) Hledám knížku, kde je popsáno, jak se bránit silám zla. 4.) Chci vidět, jak přisprostlej Nathan pohřbívá starší hereckou generaci. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tady jsem si musel oddychnout, protože jsem čekal daleko větší průser. Ne že by to bylo něco extra, ale do škatule průměr to může bez problémů spadnout. Vůbec to není odfláknutý, obsazení je s přehledem áčkový, kdy sice Cage je do této role vsazen úplně omylem, ale zato potěší Ulrich Thomsen, Claire Foy a Ron Pearlman. Celkově je to drsné téma zpracované velmi light, tedy spíše dobrodružně. 60% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Veľkou výzvou pre autorov trikov bolo vytvorenie vizuálnych efektov démona. Rozhodli sa pre tmavosivú pokožku, čo bolo problematické, pretože vo filme je množstvo tmavých scén. (Greenpeacak)
  • Na filmu se začalo pracovat už v roce 2000. (Terva)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama