Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 059)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Tak to byla celkem slušná řežba a oddychová záležitost. Výborně hrající Nicolas Cage má pořád co ukazovat a dokáže z lehce nadprůměrný fantasy slátaniny udělat něco o hodně víc a drsnej hláškující Ron Perlman mu v tom dobře sekunduje. Film neztrácí celou stopáž tempo a tam kde mě Solomon Kane krapet zklamal (konec) tak tahle jednohubka dobře vynahrazuje. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Při úvodní digitální křižácké bitvě jsem si říkal, že to bude ještě větší béčko, než jsem čekal. Jenže to je jen nutný prolog a pak mě to fakt začalo bavit. Má to atmosféru a Cage, když zrovna nemá na hlavě nepadnoucí helmu, tak se do toho fakt hodí. Provařená scéna s vratkým mostem byla super a i to tajemství kolem čarodějnice mě bavilo. A jelikož mi to prostě takhle sedlo, tak mě nerozhodil ani ten digitální konec a fandil jsem Cageovi ať nakope zlu prdel. Je to lepší, než Solomon Kane i Ironclad. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, ale čekal jsem od filmu jako celku daleko víc. Pod názvem Season of the Witch si představím to co každý člověk a ten závěr mi přišel přehnaný, i když byl hodně překvapivý. Začátek se vyvíjel slibně, ale zhruba v polovině se to celé zastavilo a nic nového se nepředvedlo. Nebýt velmi výrazného Nicolase Cage, šel by celý snímek hodně nízko... 6/10 = 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nicky Klec veze klec a v té kleci Bimbula aneb which witch is which.. Solomon Cage a Hellboy Perlman se z minuty na minutu rozhodli seknout s vražděním bezvěrců a jali se funkce eskorty nebezpečné čarodějnice. Boží odpuštění a spása pro unavené křižácké oči v podobě pohledu na nahé tělo náctileté dívky je na dosah.. Vůbec ne špatný raut a na něm stoly prohýbající se blátem, morem a digitálními efekty, leč na mrazivý příběh, temnou atmosféru (s výjimkou prostřední přepravní části), či nezdolný dobový pesimismus páni kuchaři jaksi zapomněli a já tak na středověkou žranici, co by mi právě toto nabídla, musím pořád marně čekat. Nicméně se musí nechat, že obtloustlý Křižák Nicholas měl na 13.století docela dobré léčitelské schopnosti. To jak se dokázal zbavit vlka.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Podstatne menší prúser, než človek očakával od “historického béčka režiséra 60 sekúnd s Nicom Cageom honiacim digitálne čarodejnice” (može niečo znieť horšie?). Vlastne sa jedná o áčkovú, relatívne zábavnú, dobre obsadenú blbinu s rúškom tajomstva a nie úplne očakávaným záverom. Plus k tomu v epilógovej scéne exteriér Dachsteinského ľadovca na pozadí. O triedu lepšie než Van Helsing i predchádzajúci režisérov opus. A keby sme mali Cageove filmy striktne rozdeliť na dobré a zlé, s odretými ušami by som ho zaradil medzi tie dobré. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Svoj záujem o úlohu Behmena vysvetľoval Nicolas Cage aj tým, že sa nebojí zúčastňovať filmov, ktoré skúmajú paranormálne a nadprirodzené javy. (Greenpeacak)
  • Palina, názov lesa, kde sa prelieva krv, je v Biblii aj názov ničivej entity, ktorá otrávi všetko živé. Podľa Zjavenia 8:10-11: "Zatrúbil tretí anjel. A z neba spadla veľká hviezda, horiaca ako fakľa, a padla na tretinu riek a na pramene vôd. 11 Tá hviezda sa volá Palina. Tretina vôd sa zmenila na palinu a mnoho ľudí zomrelo od tých vôd, lebo zhorkli." (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama