Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

otík 

všechny recenze uživatele

Památný pořad, na kterém jsem vyrůstal a zůstal v mé paměti navěky. Pravda, spousta čísel dnes už člověka nezajímá, mnohé hudební výstupy jsou dnes (nesmírně) "zábavné" a směšné, ale každé vystoupení Bohdalky s Dvořákem mělo grády. Zažitým zvykům se výrazně odlišilo Silvestrovské televarieté z roku 1986, které nenabídlo žádného cizího umělce, dokonce ani žádnou scénku Bohdalky s Dvořákem, ale jen československé umělce jak ve scénkách, tak písničkách. Jeden ze sestřihů se jmenuje Televarieté na přeskáčku, je z roku 1994 a zavedlo nás k Vladimírovi Dvořákovi domů, který s nohou v gipsu uvedl pár vzpomínkových scének proložených písničkami - viz http://www.ceskatelevize.cz/porady/879118-televariete/29435717399-televariete-na-preskacku/. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl hodně malý, tak se mi to líbilo. Ale to asi jen proto, že v TV mnoho lepších zábavních pořadů neběželo a proto, že jsem mohl zůstat déle vzhůru. Z dnešního pohledu je to stejná "podúroveň" televizní zábavy jako současné estrády. Ale lid si tento druh zábavy žádal a žáda dodnes, takže dobře mu tak. Dávám ---== 10 % ==--- . PS: Fascinuje mě, jaké podřadné umělce z cizích zemí do tohoto pořadu pouštěli a vydávali je za něco extra. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to sobotní večer v dětství u té naší černobylky:-) Písničky jsem vždycky nějak přetrpěla, když tam byl balet, tak jsem se i zasmála no a pan Dvořák s kolegyní byli vždycky perfektní, i když jsem samozřejmě půlku fórků nechápala, to až pak s věkem....Aktualizace: no tak jsem viděla o dovolené dva perestrojkové díly a musela jsem snížit hodnocení...Na Bohdalku mám fakt averzi, přesto mi NĚKTERÉ scénky přišly vtipné, ovšem ty zahraniční "hvězdy", ultramegaextrasupertragický balet (krok vpravo, krok vlevo, otočka a jdeme hoššši dopředů, a teď ručka, nožka, krok sun krok, už jsem se ani nesmála) a stejně tragický doprovod k varietním disciplínám - to se prostě nedalo vydržet. Vrcholem byla operetní diva Nelly Gaierová, čirá hrůza! ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tenhle pořad ráda sledovala a dodnes si některé scénky a vtípky pamatuju. Jiřinu Bohdalovou jsem nikdy nijak neobdivovala, ale tady spolu s Vladimírem Dvořákem tvořili báječnou dvojici, která se doplňovala, podporovala a občas taky hádala.. Takže když to shrnu, byl to jeden z nejlepších pořadů té doby. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Když na tuhle estrádu sem tam narazím, mám z ní hned husí kůži. Dílem za většinou nevtipné vtípkoscénky Dvořáka a Bohdalové, dílem za otřesná hudbodivadelnokouzelníajánevímcovšechno čísla, mnohdy v režii soudruhů z NDR. A že to bylo vtipné? No když tehdy nic jiného v televizi nebylo, tak se není čemu divit. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • K nápadu na televizní varietní show inspirovala Vladimíra Dvořáka návštěva pařížského klubu Olympia, kde zhlédl program rozdělený na dvě poloviny - první sestával z výstupu různých aktérů a po přestávce následovala hodina věnovaná jedinému umělci. (Olík)
  • Jiřina Bohdalová a Vladimír Dvořák nemoderovali pořad od začátků, předtím byli moderátory tehdejší hlasatelé. (DavidHodan)

Reklama

Reklama