Reklama

Reklama

Želví nindžové

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinný film o čtyřech želvách a jedné kryse, kteří v kanále přijdou do styku s neznámou chmeikálií a zmutují. Nepřirozeně rostou a zvyšuje se jim i inteligence. Krysa byla mazlíčkem japonského mistra bojových umění a v klícce se naučil nejrůznější pohyby, které želvy naučil. Sám si říkal Mistr Tříska a své "děti" pojmenoval Leonardo, Michelangelo, Donatello a Rafaelo. Želvyčky jsou hodné a svou znalostí bojových umění pomáhají lidem. Spřátelí se s žurnalistkou April a podivínským ochránce zákona Casey Jonesem, který používá jako zbraně sportovní pomůcky. Společně želvy způsobují nemalé problémy asijskému gangu, který vede tajemný Trháč a ten se rozhodně želvy odstranit. Když ovšem Trháč unese Mistra Třísku, naši nindžové to nenechají jen tak a rozhodnou se ho zachránit. (Sharlay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Po zvážení musím klesnout na šedesát. Není to proto, že to je špatný film, ale dobrý dojem kazí pár momentů, které tam nemají co dělat. (Finální souboj je k pláči). Naštěstí se želvy perou a hláškují co můžou a díky Hong Kongské koprodukci se kamera neklepe a nestříhá se jako o život. Tudíž máte dobrý přehled a je vidět, že herci želv opravdu bojovat umí, vše ale kazí tupý scénář, který ač na tyto poměry působí velmi suše, což je ohromná škoda. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem měl velmi v oblibě sérii o želvách ninja. Prakticky řečeno jsem tento film viděl asi tisíckrát. Po dlouhé době jsem si dopřál jeho opětovné shlédnutí a musím říct, že mu nic neubralo na jeho lesku. Dalo by se klidně říct, že želvy ninja jsou předchůdce dnešních komiksových hrdinů od Marvelu. Akorád bez počítačových triků a gigalomanských akčních scén. Myslím, že pouštět se do nějakého velkého remaku by podle mě byla v tomto případě chyba.... Dávám čtyři hvězdy.... ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jasná kultovní záležitost je tahle filmová želví variace. Přehnaně laciné efekty, mátonožná choreografie bojových scén, jednotvárné kostýmy, "aušusově plastykový" trhač a po radioaktivitě mluvící-myslící krysař Tříska jsou jasným filmovým krokem vedle.....když, ale jsou to přece Želvy....nostalgická vzpomínka = 60%! ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem ninja korytnačky zbožňoval, ale hlavně v animované podobě, s hranými filmy moc zkušeností nemám, zrovna tenhle první díl jsem dost možná doposud vůbec neviděl. Před lety bych si ho určitě užil víc, ale díky síle nostalgie a určitému zastaralému šarmu jsem i při včerejším shlédnutím našel věci, co jsem ocenil. Místy to působí i docela překvapivě dospěle, i když samotné želvy dodávají potřebný infantilní nádech. Líbilo se mi vyobrazení jejich vztahu s Mistrem Třískou (ten je tady asi celkově nejsilnější postavou a taky nejlíp vypadá), jinak se tady ale není moc čeho chytit, hlavní hrdinové jsou definování víceméně jednou vlastností (a u takového Donatella mi přijde, že i na tu jednu tady docela pozapomněli). Je to ok. Silnějších 5/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V kině jako dítě jsem z toho byl více vyřízený, než z čehokoliv, co vidím dnes. Bohužel ty časy jsou pryč stejně jako moje naivní představa o tom, že Leonardo je prostě nejlepší, každého rozseká a jednou budu jako on :( Nesplnilo se to, ale nejsem kvůli tomu zas tak smutný, protože být zelená lidská želva s meči a povídat si s divnou velkou krysou by asi nebyl život, který bych dneska chtěl :-) ()

Galerie (100)

Zajímavosti (8)

  • Ve 38:20 minutě, kdy se Leonardo hádá s Rafaelem, je za stolem vidět jeden člen z filmového štábu. (Zek)
  • Věta z konce filmu "Check out East Warehause on Lairdman Island " v sobě skrývá více informací, než se zdá. Poukazuje na tvůrce želv Ninja Kevina Eastmana a Petra Lairda. (Džejkop)
  • Ve filmu se vyskytují celkem tři novinářky, které se jmenují stejně jako tři měsíce v roce. Jsou to April (duben), May (Květen) a June (červen). (Džejkop)

Reklama

Reklama