Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (436)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tuzemská reakce na všechny ty šifry a tajemna, která se začala po vydání Brownova románu množit jak houby po dešti. Technicky to vůbec nebylo špatné a ani hercům není moc co vytknout, ale celé to půsoní tak nějak úsměvně a nemohl jsem se donutit k tomu, abych to začal brát vážně. 60% Strachovi za odvahu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Šifra mistra Srandisty... Zatímco první část mě mile překvapila a slibovala nadstandardně dobrý televizní zážitek, druhý díl už mě donutil čím dál častěji mumlat "Wtf?!" a třetím jsem se prochechtala od začátku do konce. Trojan jako superdeduktivní profesor, co má za pomocníka uvědomělého hackera-satanistu, promiskuitní husičky-neherečky coby oběti vraha Václava III., tajemně blábolící mniši, podezřelí archeologové a úsměvně neschopní pomáhači/chrániči, samozřejmě s výjimkou ústřední dvojice (Dvořákovi role sedla jak prdel na nočník, zato Aňa byla na můj vkus až moc rádoby drsná). Závěrečná scéna už mě přiměla jen zaťukat si zpruzeně na čelo a pokud možno tuto třídílnou incenaci vytěsnit na okraj vědomí, nebo rovnou skartovat. Ve výsledku jen trochu lepší (ne tak lacině působící) "Strážce duší". 49% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

České televizi se povedl opravdu husarský kousek. Zfilmovali jednu z teorií, jednu z konspiračních teorií, kterých po světě na dané téma běhá několik a dali tomu ucelenou podobu minisérie, tak zajímavé, že se na to dá koukat a ano, plno lidí zřejmě bude tvrdit, že to je kravina, ale možné by to klidně být mohlo, proto je to konspirační teorie. Líbí se mi, že se nebáli a pustili se do toho zvostra, pač jsem čekal, že to nakonec dopadne bledě a oni i s tím závěrem nesekli jen tak do trávy a ukázali, že to myslí skutečně vážně, a to se mi na tom líbí opravdu dost. Ďáblova lest by se určitě neměla přehlédnout, je to jeden z příběhů, které zfilmované u nás jen tak neuvidíme a proto bychom si toho taky tak měli patřičně vážit, protože s příběhem si minisérie vzala k sobě řadu solidních herců a zručného režiséra. Určitě se to povedlo, mně se to rozhodně líbilo a rád se na to podívám znovu, protože takovéhle filmy neztrácí originalitu nikdy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemám moc v láske kriminálky, ale toto ma teda chytilo. Svieži vánok v českej kinematografii po všetkých tých Troškovinách, Kameňákoch.... Príbeh je budovaný postupne a veľmi zaujímavo. A čo je hlavné, je živený perfektnou atmosférou na pozadí tajomna a mysticizmu. Niečo, čo mám veľmi rád. Niektoré scénky mi pripomenuli moju milovanú Deviatu bránu. Do poslednej chvíle som nevedel, ako to celé skončí, čo ma udržiavalo v ustavičnom napätí. Trojan zahral ako obyčajne excelentne, počítam, že raz sa pripojí k legendám českej kinematografie, všade kde hrá je zárukou kvality. Určite sa preto oplatí skúsiť aj Ztracenú bránu, ktorá je voľným pokračovaním tohoto skvelého filmu a kde hrá opäť jednu z hlavných úloh I. Trojan. 85/100 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mě se to teda osobně sice vůbec nelíbilo, ale to víte než jsem stihl ohodnotit, tak přišel Jirka Strachů až ke mě domů, že prej jako potřebuje, aby to mělo na ČSFD dobrej průměr, že by mu na to jináč nekoukala ta televizní lůza a von by z toho neměl žádnou škváru. Slovo dalo slovo a tak jsem se nechal koupit (pro případné zájemce z řad tvůrců/dramaturgů: zaprodávám se lacino, podrobnosti přes poštu). Takže buďto to bylo takhle nebo se mi to prostě a jednoduše líbilo. Zatím jediné čeho se do příštích dvou epizod obávám je přílišná naivita co se týká vztahů mezi postavami. Aneb každý se zná s každým. To já strašně nerad. Ale nějaká ta stovečka by i tenhle zápor spravila, co ty na to Jirko? A vůbec, co na to Jan Tleskač? PS: Tak tedy to co předvádí závěrečná epizoda, to je skutečné peklo na zemi a trapnost nad trapnost. Na druhou stranu poslední záběr dokazuje, že si tvůrci celou dobu dělali z diváka šoufky. Teda doufám, že ten poslední záběr nebyl myšlen vážně. Upřímně v to doufám. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Komisař (Jiří Dvořák) má v každém dílu alespoň jednou v ruce či v ústech cigaretu. Nikdy však zapálenou. (SFalconJ)
  • SPZ pohřebního vozu, který odvážel rituální vražedkyni v závěru filmu ve třetím díle, byla SAT666AN. (DruidKarel)
  • Podlažický klášter je poprvé zmiňován v roce 1159. Zanikl na jaře roku 1421, když husité táhli do východních Čech. Nebyl nikdy obnoven. Na jeho místě byl postaven kostel sv. Markéty. (blackrain)

Reklama

Reklama