Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (436)

johnys

všechny recenze uživatele

A kde jste to vazeni videli? (psano 13.2.2009) uzivatele typu "igi B." ci "mil@n", takoveho "experty" by mel administrator techto stranek preventivne mazat, vcetne jejich reklamnich profilu (viz. "clen" igi B.) Takovyto lide jsou rakovinou kazdeho hodnotneho filmoveho serveru, ostudou a odpadem slusne spolecnosti... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

70% - Filmy o mystice jsou buď úplně hloupé anebo naprosto geniální. Tenhle zůstal tak na tři čtvrtě cesty k tomu druhému ;-) Po víceméně legračním Strážci duší jsem čekal nějakou další nedomrlost v podání "záhadologa" Arnošta Vašíčka, no spletl jsem se. Snímek vychází z několika pravdivých faktů o Ďáblově bibli a pokud fabuluje nad něčím smyšleným, je to umně zakryto tak, že si divák povšimne jen minima. S tím souvisí vtip (který jde občas hodně do komedie) a tempo příběhu, herci jsou příjemní, k technické stránce nemám výtky, spíše naopak (kamera!!!), takže výsledný dojem, který jsem měl, jsou tři hodiny, strávené se zábavnou a napínavou detektivkou, jejíž skřípání se dá pohodlně přežít. Já myslím, že tohle je v pohodě, Jirko.8-) Odpadních výkřiků do tmy, neověřených fakty, bude, doufejme my rozumní, co nejméně. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Výborné prvé dve časti, trojka trpela pocitom, že treba čo najrýchlejšie do cieľa a stratila sa v obavách, aby sa podobne náročný a každopádne zaujímavý projekt nemusel v realizácii skloniť pred svojimi ambíciami. Zbytočne veľa náhod v poslednej pol hodine zachránila ako tak záverečná scéna. Napriek výhradám dobrá vecička, suverénne zahraná ! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím, že jde o docela povedený krimi miniseriál. Na české poměry určitě. Jiří Strach dokázal natočit poživatelnou podívanou, která měla dobrou atmosféru, zajímavý příběh i solidní herecké obsazení. Zázraky se sice nekonali (jak tady slibovalo enormní množství uživatelů dle svých hodnocení i komentářů), ale jde prostě o lepší průměrnou podívanou. Trojak i Dvořák odvedli docela slušné herecké výkony, Aňa Geislerová mi už tak sympatická nebyla (nevím, ale poslední roky mi leze celkem na nervy). Dyk je perfektní zpěvák – jako herec už je to horší – jeho postava byla spíš k smíchu. No nic, Satan byl zase zahnán do temnot, tak hurá na další případ…60% ()

sud 

všechny recenze uživatele

No vida, i u nás jde natočit mysteriózní detektivka s fantaskní zápletkou, jen chtít. Příběh je docela atraktivní, atmosféra skvělá a ústřední herecká trojice vyloženě sympatická (i když oba pánové Aňu přehrávají). Jen škoda, že se z atmosférického thrilleru v poslední epizodě stane béčková fantasy, která se nedá brát vážně (při anabázi Trojana a Dyka za křížem se prostě nejde nesmát - ať už to tak bylo nebo nebylo myšleno). Ale, jak už jsem předeslal, jsem rád, že něco takového u nás vzniká. 65%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • V závěrečné scéně třetí části lze v čase 61:30 ve spodní části záběru spatřit část kolejí filmové jízdy. (Flexaret)
  • Okolo 54. minuty druhého dílu lze vidět, že Lukáš (Filip Tomsa) leží a čte si knížku. Kniha nese název "Jitro kouzelníků" a napsala ji dvojice spisovatelů Jacques Bergier a Louise Pauwles. Kniha pojednává o okultismu, magii, tajných společnostech a jejich vliv na vědu a společnost. (Terva)
  • Podlažický klášter je poprvé zmiňován v roce 1159. Zanikl na jaře roku 1421, když husité táhli do východních Čech. Nebyl nikdy obnoven. Na jeho místě byl postaven kostel sv. Markéty. (blackrain)

Reklama

Reklama