Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli sudnych dram som uz cosi videl, ci uz ceskoslovenske filmy, ale hoci aj tie povodom z USA /tusim Primal Fear, Wellesov Compulsion, Anatomie Vrazdy a Obhajce + este cosi/, no ale tento je suverenne najslabsi. Film najprv nema tempo, a ani jeden strhujucejsi moment, reziser Tony Goldwyn mi nic nehovori a po tomto filme to este asi dlho tak aj ostane. Hillary Swank /Million Dollar Baby/ doslova prehravala, Sam DobraSkala tiez a ucast Juliette Lewis /Natural Born Killers/ som mal na haku. Respetivne ju otvorene nemam rad od uz spominaneho NBK. nerad ide proti prudu a ak uz musim, len lahko klzem po vlnach abych sammoc nenamocil - tu le treba byt drsny, ba urcite j kruty k filmu - komplet to zhorelo, o zarobku mozu tvorcovia snivat 10 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Po prvních desítkách minut jsem byl docela namíchnutej, že půjde zase o standardní, nikam nevybočující slzící story, kterak rodina je základem všeho a dobro nakonec přeci jenom zvítězí nad nespravedlivým systémem. Ono to tak nakonec bylo, ale Tony Goldwyn (Poslední polibek) už dřív dokázal, že dramatické otěže umí svírat velmi solidně a velmi obratně. Svým typickým emocionálním vypravěčským způsobem nabízí příběh dvou sourozenců – na doživotí odsouzeného Kennyho a na práva se kvůli němu hlásící Betty Anne. Conviction nesází na přílišnou sentimentalitu, nepředkládá nějaké šokující scény, nečekaně mrazící pointy. Prostě jen plyne a pokud divák plyne s ním (a zbytečně nerýpe), tak si ho docela užije. Jinak herecky nadprůměrné.. 70% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

20 rokov nespravodlivo v base a nakoniec len polroka na slobode, lebo sa rozhodnete liezť do bratovho domu rebríkom a spadnete rovno na hlavu. A je po živote aj po tučnom odškodnom 3,4 milióna dolárov. To sa žiaľ už v tomto filme nespomína v dovetku, ale takto to naozaj skončilo. Sam Rockwell je typicky hnusák, ktorému vlastne prepustenie ani neprajete a keď si ho porovnám s reálnym Kennethom, tak nechápem, prečo takéhoto vyslovene úchyla výzorom angažovali do nevinnej postavy. Za to Hillary zase sadla perfektne a v podstate je ona dôkazom toho, že Pán Boh to má dobre rozdelené a čo nepridá napríklad na výzore, to pridá na iných talentoch. V jej prípade hereckých. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmov z amerických súdnych siení tu už bolo toľko, že tuzemský divák nezasvätený do justičného oboru pozná lepšie právny systém Spojených štátov, než svojej krajiny. Ani táto dráma nepostráda dojímavý príbeh, ktorého vážnosť a silu znásobuje fakt, že bol natočený podľa skutočnosti. Striedanie časových línií na začiatku bolo veľmi šikovne spracované tak, aby príbeh získal divákovu pozornosť. V strednej časti sa scenáristi trošku zakoktali a film prešiel na chvíľku do rodinnej drámy, čo určite patrilo k celistvosti príbehu, ale kľudne to mohli o päť minút skrátiť a film by nabral na potrebnej dynamike. Tá ale každopádne nechýba v záverečnej časti, ktorá má všetky atribúty pravej súdnej drámy. Ja som po filme skončil s obhryzenými nechtami, so slzou v oku a konštatovaním, že som zhliadol kvalitný film s vynikajúcimi hereckými výkonmi. 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na jedné misce síla sourozeneckého pouta, vůle dosáhnout spravedlnosti a bezmezná vytrvalost, na druhé dějová schematičnost, mizivé sympatie k hlavním postavám a docela sobecké ovlivňování života všech okolo. A teď vidíte, jak to má ta slepá bába s mečem a váhou těžké, obzvláště, když jí na jednu z misek přidávají falešná závaží.. Co se týká historické akurátnosti a příběhové dohry, snad nikdo kvůli těm skoro 3,5 mega odškodného nežduchnul bráchu ze zdi.. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Hilary Swank se s pravou Betty Anne Waters setkala až těsně před natáčením. Prý se chtěla dostat do role, a ne jen někoho napodobovat. (hellstruck)
  • Projekt byl skoro deset let ve vývoji. (houseofwax)
  • Pravý vrah Katherin Reitz Brow nebyl dosud dopaden. (Anetik)

Reklama

Reklama