Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

20 rokov nespravodlivo v base a nakoniec len polroka na slobode, lebo sa rozhodnete liezť do bratovho domu rebríkom a spadnete rovno na hlavu. A je po živote aj po tučnom odškodnom 3,4 milióna dolárov. To sa žiaľ už v tomto filme nespomína v dovetku, ale takto to naozaj skončilo. Sam Rockwell je typicky hnusák, ktorému vlastne prepustenie ani neprajete a keď si ho porovnám s reálnym Kennethom, tak nechápem, prečo takéhoto vyslovene úchyla výzorom angažovali do nevinnej postavy. Za to Hillary zase sadla perfektne a v podstate je ona dôkazom toho, že Pán Boh to má dobre rozdelené a čo nepridá napríklad na výzore, to pridá na iných talentoch. V jej prípade hereckých. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Subžánr justičních dramat je divácky velmi atraktivní a proto také hojně vyhledávaný a realizovaný, méně už je k vidění jeho propojení s melodramatem, tak jak to udělal režisér Tony Goldwyn. Zajímavý a vpravdě jedinečný námět dle mého dojmu zůstal trochu nevytěžen, upřednostnil bych přece jen více dramatické složky a trochu více napětí, takhle je v podstatě od začátku vše jasné, jen se čeká, jak to Betty Anne tentokrát zařídí, každopádně i tak je Goldwynův snímek nadprůměrnou filmovou zábavou. Dobré herecké výkony (hlavně Sam Rockwell si střihl svého floutka s chutí), celkem precizní režie a takový pozvolný spád, který diváka pomalu unáší řečištěm melodramatických peřejí, které ale spíše jen příjemně pohoupají, než že by hrozily utonutím ve víru děje... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem vypjaté soudní bitvy, ale přestože je film de facto postrádal, jsem víc než spokojen a to především díky Hillary Swank. Ta její zarputilá snaha osvobodit nevinného bratra byla nakažlivé stejně jako opravdová. A ta opravdovost platí i pro sourozenecké pouto mezi ní a skvěle hrajícím Rockwellem. Jestli tihle dva budou hrát někdy v budoucnu manžele či milence, budu mít celkem problém. :) 80% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

True stroy, která je zajímavá, ale hlavně ze začátku je zdlouhavá. Je jasné, že se mluví o oscarech, protože tohle je přesně druh filmu, za které se dávají. Mě se Hilary nelíbí a mam s ní problém v každém filmu a ani Sam Rockwell mi nepřišel nějak extra super, ale uvidíme kolik sošek sezbírají. Nicméně za podívání to stojí. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Já se v zásadě nudil. Neříkám, že se nejedná o silné téma umocněné svým reálným základem a výtečnou Swankovou, ale Goldwyn neumí tyto přednosti prodat a servíruje hodně unylé dílo. Až mám pocit, že se mu lehce rozsypalo mezi prsty, což při tématu a bezchyné Swankové zamrzí o to víc. Nemám problém s pomalým, civilním či jiným nestandardním dramatem, ale Conviction není ničím z toho. Přes vysoké místní hodnocení se mi ale možná jen netrefil do nálady. Uvidím, jestli ještě někdy bude možnost hodnocení upravit. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Pravý vrah Katherin Reitz Brow nebyl dosud dopaden. (Anetik)
  • Projekt byl skoro deset let ve vývoji. (houseofwax)

Reklama

Reklama