Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne štandartne natočený skutočný príbeh o boji sestry za oslobodenie jej brata z vazenia, odsúdeného na doživotie. Pokiaľ ste už niečo podobné videli (to snáď každý), tak presne viete, čo vás čaká. Takže je to o silných hereckých výkonoch, netlačí sa silou mocou na divákové emócie a ten nemá byť prečo sklamaný, ale vo vačšine prípadov ani nadšený. Takže len povrchne doplním, že Swank čas už trochu ubral na jej kontroverznej kráse a naopak Minnie Driver je rokmi stále viac sexi. Celé je to taký malý prehľad toho, ako niektoré známe tváre vyzerajú aj vďaka civilnému poňatiu svojich postáv staro. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Další z povedených soudních dramat vystavěných na skutečném příběhu justičního omylu o miglém americkém systému trestního práva, v němž jde především o to, ke každé vraždě přidělit vraha, nikoliv o to, opravdu ho najít. Případ vytažený ze stovek dalších, v nichž objevení metody analýzy DNA umožnilo nalézt a po dlouhých létech zrpostit a propustit z vězení nevinně odsouzeného, který je filmově zajímavý tím, že motorem vedoucím k osvobození je sourozenecká láska. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

20 rokov nespravodlivo v base a nakoniec len polroka na slobode, lebo sa rozhodnete liezť do bratovho domu rebríkom a spadnete rovno na hlavu. A je po živote aj po tučnom odškodnom 3,4 milióna dolárov. To sa žiaľ už v tomto filme nespomína v dovetku, ale takto to naozaj skončilo. Sam Rockwell je typicky hnusák, ktorému vlastne prepustenie ani neprajete a keď si ho porovnám s reálnym Kennethom, tak nechápem, prečo takéhoto vyslovene úchyla výzorom angažovali do nevinnej postavy. Za to Hillary zase sadla perfektne a v podstate je ona dôkazom toho, že Pán Boh to má dobre rozdelené a čo nepridá napríklad na výzore, to pridá na iných talentoch. V jej prípade hereckých. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Po prvních desítkách minut jsem byl docela namíchnutej, že půjde zase o standardní, nikam nevybočující slzící story, kterak rodina je základem všeho a dobro nakonec přeci jenom zvítězí nad nespravedlivým systémem. Ono to tak nakonec bylo, ale Tony Goldwyn (Poslední polibek) už dřív dokázal, že dramatické otěže umí svírat velmi solidně a velmi obratně. Svým typickým emocionálním vypravěčským způsobem nabízí příběh dvou sourozenců – na doživotí odsouzeného Kennyho a na práva se kvůli němu hlásící Betty Anne. Conviction nesází na přílišnou sentimentalitu, nepředkládá nějaké šokující scény, nečekaně mrazící pointy. Prostě jen plyne a pokud divák plyne s ním (a zbytečně nerýpe), tak si ho docela užije. Jinak herecky nadprůměrné.. 70% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

True stroy, která je zajímavá, ale hlavně ze začátku je zdlouhavá. Je jasné, že se mluví o oscarech, protože tohle je přesně druh filmu, za které se dávají. Mě se Hilary nelíbí a mam s ní problém v každém filmu a ani Sam Rockwell mi nepřišel nějak extra super, ale uvidíme kolik sošek sezbírají. Nicméně za podívání to stojí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)
  • Vo filme sa nespomína, dokonca ani v záverečných titulkoch, že 6 mesiacov po prepustení Kennneth spadol z múru a zomrel. (mimale)

Reklama

Reklama