Reklama

Reklama

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (534)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Některé přepjaté hysteriky rozruší, když jim porožníte rodinku. To pak lozí krajem kaktusů a čapají do pastí padouchy, neboť ti zaparkovali své komoně na místech pro invalidy (viz klusácké derby). Ovšem pokud obamoidní ouřada zapláče na tom správném hrobečku, i zarytý jižan Hex nastartuje hláškulomet a spasí jůesej. And Fox bitch. Absolutně sledovatelné, nevím proč hledáte hnidy na hlavě klečícího děcka, když vám přitom poskytuje kvalitní ústní prácičku. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Šestákový Jonáš je katalogový drsoň s rozkošným ďolíčkem ve tváři! Sežrat tohohle Jonáše velryba, nafiletuje ji zevnitř na rybí prsty, než by jste řekli Kapitán Iglo. Nenáročný "zápaďák", který rozhodně není tak špatný, jak se tu o něm tvrdí! Má pouze jednu výraznou vadu, paní Liškovou! Thalia opět patrně přeblafla dalšího režiséra, aby ji nechal násilně zapózovat před kamerou. Bergman to sice těsně není, ale jako výtečný doplněk k base lahváčů na romantické sobotní odpoledne svůj účel určitě splní. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film, který má čistý čas (rozuměj, bez titulků) kolem 70 minut a přesto stihne nudit. To je něco neskutečného. Ale začnu od začátku. Když jsem poprvé viděl trailer na tento film, tak jsem si řekl, že to vypadá na vcelku dobrý relax s Joshem, Johnem, Megan a Lancem (alias Cedric Daniels z The Wire). Jenže… je to všechno špatně. Josh zde nemá šanci něco hrát, když jeho postava je "rádoby drsňák, který probouzí mrtvé", John Malkovich si zachovává (zřejmě jako jediný) svou dobrou hereckou pověst a vystřihl si zajímavého záporáka (ale měl už mnohem lepší role) a Megan… ta holka je sexy, ale tady se mi hodila asi tak, jak byste si ke svíčkové namazali chleba s marmeládou. To bylo jak pěst na oko, prostě modelky do westernů nepatří. Jonah Hex má svá pozitiva pouze v obsazení (hlavně již zmíněný Malkovich) a ve své stopáži. Jenže nemůžu se zbavit dojmu, že i když to nemělo vyšší ambice, tak se z tohohle dala vytřískat mnohem lepší akční jízda, kde bych se nebál napsat "Je to tak blbé, až je to geniální." Takhle mi nezbývá než napsat, že je to tak blbé, až je to stupidní. Hodně slabé dvě hvězdy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když tam kosí debily bouchačkama na dynamity je to fakt dobrý. Taktéž je fakt dobrej Michael Fassbender, jako šílenej potetovanej anglán. Ale jinak je to fakt strašná blbost. Irirtovali mne ty promluvy s mrtvolama a finální bitka, která se nejspíš odehrává i ve "světě mrtvých" (kterej je symbolizovanej červeným kamerovým filtrem) je fakt debilní. A Megan Fox předvede hovno. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi stylový a nečekaně někompromisní comicsově stylizovaný western. Brolin je tahoun, Megan Fox sice pořád neumí hrát, s vosím pasem a bouchačkou v ruce se ale najednou stává regulérní akční hvězdou a díky bohu má tak akorát prostoru, aby nezačala lézt na nervy. Vizuál je výborný (a lehce kýčovitá barevná stylizace v jistých momentech vůbec nevadí) a akce velmi solidní. Škoda jen, že se film v jistý moment zcela náhle zvrtne ve finále, které zcela náhle skončí. Tomu filmu by vážně prospělo tak 20 minut navíc. Očekávaný průser a zklamání se ale nekoná ani omylem. Jonah Hex je až překvapivě fajn... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Film se uváděl do kin ve stejný den, jako Toy Story 3. Zajímavostí je, že režisér Jimmy Hayward původně pracoval jako animátor pro Pixar a podílel se na prvních dvou dílech této série. (HellFire)
  • Washingtonský monument je zobrazený ako hotová stavba, ale v dobe, v ktorej sa odohráva film, bol postavený len do jednej tretiny. (vander19)

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama