Reklama

Reklama

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (533)

klerik 

všechny recenze uživatele

V drobnostiach je to úžasné - Hex je skrátka skvelá postava a Brolin sa ho zhostil skvelo. Ale prečo, doriti, prečo tam zase pchajú tie blbé americké "politické" drísty? Veď to nefungovalo ani v LEGENDE O ZORROVI ani vo WILD WILD WEST. Škoda tupého a chaoticého scenára, natočené to nie je vôbec zle... Ak chcete poriadnejší mysteriózny western (tiež podľa komiksu), obzrite sa po BLUBERRY... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jonah Hex má dva klady: silné herecké obsazení a krátkou stopáž. Můžeme přihodit malé bezvýznamné plus za vizuální efekty, které ovšem vyruší malé významné mínus za nepřehledné akční scény. Byl pro mě tenhle film jako konzumace postaršího krajíce chleba, tenounce namáznutého mírně žluklým margarínem. Dá se to sežrat, ale člověk by musel být HODNĚ vyhladovělý, aby si pochutnal. Do čerstvě upečeného, voňavého chlebíčku s křupavou kůrkou a tlustou vrstvou dobrého másla má tenhle kus žvance daleko. Přitom by asi stačil zručnější, talentovanější pekař než Jimmy Hayward a výsledkem mohl být zábavný film. Místních 48% mi přijde jako příznivé hodnocení pro Haywardovu UHO. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Utrpení od začátku do konce. Bohužel je to natočené takovým způsobem, že se té debilní režii a scénáři nedá ani (moc) smát. Některé komiksy by asi měly zůstat nezfilmované. Jen si představím, jak musí Jonáš na papíře vypadat, a točí se mi hlava z toho, co s ním Hayward na filmovém kotouči provedl. Desítka výborných známých hereckých tváří zde zbytečně propůjčila svůj talent, snad jen ta Megan do toho pasovala. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ach ach ouvej. Důvod proč jsem se rozhoupal ke zkouknutí tohoto filmu byla především Megan Fox, abych si ji mohl užít i jinde než v Transformerech. Jestli v tomhle filmu byla na plátně 15 minut, tak to bylo hodně. Celý film je nadupadný akcí, ale jediná momentka, která stojí za zmínku bylo přepadení vlaku. Zbytek filmu je ve stylu: ,,škaredě se na mě podíváš a zemřeš". Hlášky jsou, ale časem dojdou a hlavní hrdina nemá strach to slovy:,,Nevím co vtipného ti odpovědět." přiznat. Děj je zde takový ten absurdní:,,zabil jsi mi rodinu, teď jdu po tobě" a ubíhá docela svižně. Film v mých očích začal asi na * * * a klesal a klesal a klesal až na * * pod které nehodlám jít. Avšak vyloženě uražený se filmem necítím. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem měla vážně co dělat, abych film dokoukala, a to i přesto, že jsem ho po celou dobu brala s nadsázkou (jedná se přeci o komiks). Nejhorší / nejsmutnější je, že námět není špatný - uchopit ho jinak, přizvat zkušenějšího režiséra a snížit přístupnost, mohl být "Jonah Hex" další kultovní adaptací. Realita je ovšem taková, že - spíše než film do kina - připomíná "Jonah" béčkový TV film na sobotní odpoledne (a kdo by jo zasloužit popravit, je střihač). Opravdu je mi záhadou, jak mohli herci jako Josh Brolin či John Malkovich upsat duši něčemu takovému, ale asi se jim to tak špatné nezdálo... Jsem nicméně ráda, že jsem se nakonec rozhodla NEjít do kina, protože bych asi opět kousala do sedačky. 1,5*. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • John Powell se podílel, spolu s rokovou kapelou Mastodon, na hudebním podkresu. V důsledku přetáček a zdržení natáčení však byl nucen od spolupráce odstoupit. Nahradil jej Marco Beltrami. Zpěvák a kytarista kapely Mastodon si poté ve filmu zahraje jednoho z vojáků na vagóně. (HellFire)
  • Poslední scéna Megan Fox (Lilah) byla natočena jen 48 hodin předtím, než se štáb a herci zúčastnili Comic Conu 2009 v San Diegu. (Caszidy)
  • Thomas Jane projevil o hlavní roli zájem a dokonce se nechal nafotit v kompletním kostýmu a nalíčení. Navíc nadaboval Jonaha Hexe v animovaném filmu DC Showcase: Jonah Hex (2009). (Caszidy)

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama