Reklama

Reklama

Babydoll je nešťastná dívka, které zemřela matka a ona musela zůstat v domácnosti se svým otčímem a mladší sestrou. Prakticky denně je bita a znásilňována. Své utrpení snáší v tichosti, dokud se otčím nepokusí znásilnit i její mladší sestru. V tom okamžiku vezme zbraň a vystřelí na něj. Kulka se však bohužel odrazí ode zdi a zasáhne její sestru ve vedlejším pokoji. Když dívka zemře, otčím zbaví Babydoll svéprávnosti a získá veškerý majetek. Babydoll je brzy po svém činu zavřena na psychiatrii ve Vermontu. Odtud se chce za každou cenu dostat ven. Má na to jen pět dní, protože pak jí bude provedena lobotomie... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 736)

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Totální shit, který ukazuje budoucnost filmu? Doufám, že ne. Pokud se celý smysl filmu poddá laciné "vizuální orgii", kterou stejně díky počítačovému looku nezažijete, tak proč film vlastně vniknul? Logiku v tomto filmu nehledejte, uchylný scénárista po nocích masturboval nad fantasií sexy vraždícího feministického komanda, připojil k tomu roboty, draky a pětimetrové japonské bojovníky, dodal k tomu tři roviny světů a podsvětů v mysli hlavní hrdinky a vzniknul Sucker Punch. Totální chaotický shit, který ve výsledku nechápali ani samotní herci když ho natáčeli. Největší prdel je samotný závěr, ta strojená trapnost, že to vlastně všechno mělo logiku a zapadlo to do sebe! Snyder stále klesá. 10% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder nás poněkud nabubřele vtahuje do světa, kde místo pravidel logiky, platí nejasná pravidla jeho vlastní, přičemž není dovolené klást jakékoliv otázky. Sci-fi / fantasy, nebo lépe řečeno jakoukoliv dějovou rovinou se nemá smysl vůbec zabývat, vše slouží jako vratká a nepříliš plodná půda pro eye-candy záběry a vizuální orgie - je tohle nová forma kinematografie atrakcí? Interpretace "snu uvnitř snu uvnitř reality" se nemá o co opřít, film nic nevysvětluje, ani nenazačuje, jde mu jen o to jedno - akční scény. Ty jsou velmi působivé, stylové a nehledě na povrchní teen zaměření, jsou i opravdu kvalitně natočeny. Ovšem to je jen třetina filmu, co ten zbytek? Neměl místo Baby Doll původně úřadovat Steven Seagal? Sucker Punch je jen sezóní a nepříliš chutná jednohubka typu Tron Legacy, která má jediné štěstí, že se u ní, na rozdíl od Trona, dá vyhonit. 5/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Odvaha. Patnáct stop vysocí samurajové. Sebeobětování. Parní Skopčáci. Odhodlání. Draci. Statečnost. Vraždící roboti. Hrdinství. Minisukně. Touha. PC hry. Sen ve snu. Sweet dreams are made of this… Sbormistr Kulínský měl saunu, vizionář Snyder má Baby Doll s katanou v říši divů a kdo bude cítit potřebu, bude mít navždy po ruce Snydera a jeho Requiem pro panenky s posláním, že pokud jste vy, nebo někdo blízký v trablech, není nikdy pozdě vypustit vaši Army of me.. O Oscaru Isaacovi asi ještě hodně uslyšíme, ovšem u představitelek Liščí pětky za zrcadly si už o tom (krom J.Malone) nejsem tak jist. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vlastne sa mi to páčilo, aj keď nie som rozhodne cieľovka (vekom ani pohlavím). S poslednou vetou (resp. záverečným monológom) spätne jednotlivé zložky filmu do seba zapadnú a v mojicj očiach potierajú kritiku filmu v rovine "onanistického audiovizuálneho besnenia v kontraste s príbehovou a charatkerovou prázdnotou". Je pravda, že ak separujeme akčné segmenty veľmi rýchlo sa dostaneme k počítaniu Snyderových inšpirácií - tak z vlastnej predchádzajúcej tvorby, ako aj z bohatej knižnice videohier, anime, mangy, sci-fi&fantasy (a nie, nekorešpondujú so žiadnym vlhkým snom z mojej mladosti). V kombinácii so zvyškom však výborne zapadajú do zvoleného štýlu a celý film pôsobí prekvapivo kompaktne, čo je bezpochyby podmienené aj faktom, že ide rýdzo o prvý Snyderov autorský počin na poli scenára. Očividne úmyselná prostoduchosť deja (aj napriek existencii viacerých rovín príbehu), postáv a záverečného odkazu je zábavnejšou multiplikáciou Twilight zamerania na určitú divácku základňu. Btw....najzábavnejšímm momentom filmu bol pre mňa spodok tanečného úboru Babydoll....tie "modre plavky" totiž nedali nespomenúť na staré dobré komunistické časy, kedy spolužiačky na základke na hodinách telocviku nosili takmer identické "modré čudo"... :) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Po přečtení komentářů se obávám, že tu hodně lidí hodnotilo samotný příběh (koneckonců tomu odpovídá hodnocení), ale tady o děj právě podle mě vůbec nešlo. A kdybych se v něm musela hrabat hlouběji a hlouběji, tak taky narazím na nějaký ten error. Jenže Sucker Punch je, jak je udáno v popisu, epická podívaná, u níž si smlsnete hlavně na zvuku a vizuálu. Takže nejlépe uděláte, když vypnete mozek, volume doprava a play na co možná největší obrazovce. Už od prvního záběru je jasné, že tady jde o něco "jiného"a "odlišného" .Žádná slova, hlasitá hudba a depresivní zpomalené scény. Výborné na pokoukání . A i když mi soundtrack žánrově nesedl, tak musím přiznat, že je originální a nakonec bych řekla, že právě hudba diváka vcucne a pohltí do filmu. Úžasné záběry, celkové efekty, sympatické herečky a nesmím zapomenout "vypichnout" bezchybný makeup holek, který jim hluboce závidím!:) Takže do háje s logikou nebo hledáním čehosi hlubšího, já se skvěle bavila a klidně bych si na to téma zapařila i nějakou hru. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (48)

  • Nakrúcalo sa vo Vancouveri a Toronte od septembra 2009 do januára 2010. (Samuell84)
  • Jedná se o první film Zacka Snydera, který nezískal ratingové ohodnocení R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů či dospělého poručníka), ale PG-13 (některé scény mohou být nevhodné pro děti pod 13 let). Existuje ale i 127minutový režisérský sestřih, který má rating R. (Othello)

Související novinky

Zack Snyder si zkusí anime

Zack Snyder si zkusí anime

12.07.2019

Režisér Zack Snyder (Strážci – Watchmen, Muž z oceli) se po několikaleté odmlce naplno vrací k práci. Kromě chystaného zombie heistu Army of the Dead pro Netflix teď pro streamovací službu připravuje… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Sin City 2: Konečně se natáčí

Sin City 2: Konečně se natáčí

02.11.2012

Už jsme odmítali věřit, že k tomu někdy dojde, ale dočkali jsme se – v pondělí 29. října bylo v texaském Austinu oficiálně zahájeno natáčení Sin City: A Dame to Kill For. V nadcházejících týdnech nás… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno