Reklama

Reklama

Dluh

  • USA The Debt (více)
Trailer 1

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Prokládáním přítomnosti minulostí mi připomíná Elle s'appelait Sarah a There Be Dragons. Film nabízí opravdu zajímavý hluboký příběh, zvrat a dokonce i pár akčnějších sekvencí. Můžu říct, že mě zaujal. Jen závěr byl na můj vkus slabý. # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 3 | napětí 5 | pustil bych si znovu 4 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Snad kromě závěru, který je zbytečně uměle vygradovaný, to je v podstatě precizně udělané řemeslo, které je atmosferické, výtečně zahrané a fantasticky dramaturgicky zvládnuté. Kdo má rád špinavé Německo, téma z druhé světové války a legendami opředené německé řezníky, nebude litovat. Jesper Christensen je v roli hlavního záporáka skutečně démonický. Především pak dialogy s agenty Mossadu jsou nezapomenutelné. Madden byl vždycky vcelku měkota, ale tohle je film, za který si ho snad začnu vážit. Dá se vidět i vícekrát, což je na film s takovouto tématikou ryze raritní věc. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Kvalitní špionážní drama/thriller s kvalitním obsazením. Komorní příběh o jednom milostném trojúhelníku a 30 let starém sžírajícím tajemství, který se odehrává ve dvou časových rovinách, přičemž hlavní je klasicky ta starší a ta novější ji rámuje a finalizuje. Chastain, Worthington a Chastain jsou fajn, ale Christensen je ve své až lecterovské roli vynikající a Ciarán Hinds dokáže zapůsobit svým charizmatem i během jediného rozhovoru. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídny špionážno-psychologický thriller s obstojnými hereckými výkonmi a tučnou atmosférou. Bohužiaľ, po hodine začne drhnúť tempo a dôchodcovský záver je na hrane nechcenej smiešnosti. Napriek tomu dobrý pocit z poctivej filmárčiny a schopnosti rozprávať komplexný príbeh. A je celkom sranda porovnať to s tematicky príbuznými Vaughnovými X-Men (aj tu produkoval a podieľal sa na scenári). 7/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Čtyř hvězdičkové ambice pohřbil neskutečně blbý závěr...bohužel. Když si ho odmyslím, tak jde ale o velmi solidní drama, které se místy ponořuje do žánrových vod thrilleru a dokáže diváka bavit v obou případech. Líbila se mi kombinace současnosti a minulosti, resp. přechody mezi těmito dějovými liniemi. Ještě jednou podotýkám, že závěr mě zklamal v takové míře, že nemohu dát lepší hodnocení, na které však Dluh dobrých 100 minut aspiroval. Škoda. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • V některých záběrech na berlínské ulice je vidět automobil Wartburg 353. Ten se ale začal vyrábět až v roce 1966, tedy rok poté, co se odehrává děj filmu. (p3tris)
  • V jedné ze scén je vidět i německý sanitní vůz Barkas, všestraný užitkový automobil, vyráběný v letech 1957 až 1991. (JARDAHONDA)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama