Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že někdo spáchal pokračování ultra debilního prvního filmu, notabene to stejné individum, které má na svědomí i právě onen první díl. Nedokoukáno, mnohokráte přeskočeno v ději, kdesi za 75% stopáže zastaveno, vypnuto, smazáno. Jediné plus náleží skutečnosti, že jsem to viděl na lačno. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Zastřelte mě někdo. Už z traileru jsem tušil, že tohle může být pěkný průser, ale stejně jsem byl nakonec překvapen - Boondock Saints II je jeden z nejhůře zpackaných sequelů, co jsem kdy viděl. Já si snad začnu vážit Ritchieho a Tarantina - ne, že by měli v hlavě víc mozkových buněk, než prosťáček Duffy, ale alespoň ty své kraviny točí na nějaké technické úrovni. Jedničku Boondock Saints jsem měl vždycky rád, na svůj nízký rozpočet to byla roztomilá podívaná s hromadou hlášek a sympatických postav. Nejsem ale tak zarytým fanouškem, abych se bez protestování díval na takový hnusný odvar - protože ve dvojce se zcela nesmyslně a trapně opakuje všechno od A do Z. Nemyslím tím samozřejmě chování a značkové hlášky postav, to k fanmovie patří, Duffy ale zkopíroval většinu scén a nahradil mrtvé postavy jejich nevydařenými klony, nedomrlými pišišvory bez koulí (doslova) a šťávy. Všichni herci jsou naprosto hrůzostrašní (v čele s Julii Benz, na jejíž škleby se nedá dívat normálně, natož ve zpomaleném záběru), nejhorší je ale formální stránka, která na rozdíl od jedničky plně vyhřezla na povrch - plochá televizní kamera s neuměle použitými filtry, hudba necitlivě naplácaná do záběrů, stupidní akční scény. To jsem si zase zkazil den, kurnik šopa. ()

Reklama

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Některé scény skoro jako přes kopírák obšmahlé z jedničky, soundtrack z jedničky a pro mě (tady) strašně nesympatická Julie Benz, jejíž postava je mi téže nesympatická, protože si nejspíš myslí, že když ze sebe bude věty dávit hlubokým hlasem se silným důrazem na první slabiku a každé druhé slovo, které ze sebe drasticky vydere bude sprosté, tak bude drsná. Pro mě je pouze trapná. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pokrvných bratov 2 možno s veľkou dávkou empatie interpretovať ako nostalgické ohliadnutie za desať rokov starým videohitom. V akčno-detektívnej rovine režisér Troy Duffy ničím nezaujme, pretože jeho videoklipové finesy sa za tých desať rokov opozerali a stali sa rutinou. Prestrelky už nemôže takým spôsobom osviežiť prelínanie detektívnej rekonštrukcie so skutočnou akciou. Vzorec - "spomalené zábery + tvrdá rocková hudba + kmitajúce ruky s kvérmi" sa stihne definitívne okukať do polovice filmu. A nič, čo by ho mohlo prehlušiť, sa až do konca neprivalí, pretože Duffy s ničím čerstvým nepribehne. Aj keď sa vytrvalo tvári, ako je to všetko hrozne štýlové a ako podsunul publiku ďalší kult. Bohužiaľ, nie. Pokrvných bratov 2 malo spasiť aspoň prehĺbenie mytológie, kedy sa v štýle Godfathera obraciame do minulosti a dozvedáme sa aj o ďalších, prepracovanejších motiváciách vedľajších postáv. Lenže pretvárať za pochodu uletenú jednohubku v serióznu ságu, to chce virtuózna vedenia nolanovských alebo coppolovských parametrov. O hviezdičku viac aspoň za sexi riťku Julie Benz. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není taková pecka jako jednička, Duffy se rozhodně snažil promíchat ingredience z prvního dílu s několika novými nápady, ale vyšlo to tak nějak polovičatě a BRATŘI mají víc hluchých míst než mi bylo po chuti. Nicméně... hlášky jsou skvělé a i když Rocco chybí máme tu skvělou Julii Benz a Cliftona Collinse, kteří na jeho geniální eskapády z jedničky sice nestačí, ale pořád jsou hodně cool. Nečekaný host v závěru hodně potěšil a trojce, kterou závěr slibuje se rozhodně nebráním. Když to shrnete tak na světě jsou jen dva druhy lidí. Ti co kecaj a ti co dělaj... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)
  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)
  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)

Reklama

Reklama