Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Clint jede autem, Clint jede sanitkou, Clint jede policejním autem, Clint jede na motorce, Clint jede vlakem, Clint jede obrněným autobusem... uf. Jak sami vidíte, tak nic převratného se v Železném stisku neodehrává. Jedná se totiž o průměrné béčko, kterému sice nechybí akce, ale zato nápady. Vše je takové unylé a i to závěrečné cedníkování autobusu není žádná sláva. A když se k tomu přidá i to, že samotný Eastwood zde není příliš výrazný a film místo něj musí táhnout Sondra Locke v roli drsné prostitutky, při čemž vypadá jako něžný andílek, tak z toho vychází čistý šedý průměr, který neurazí, ale ani nenadchne. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Moje největší guilty pleasure. Neskutečně pitomé a přepálené v každém ohledu, a vrcholící nejabsurdnější akční scénou všech dob. Jenže ta chemie mezi natvrdlým ožralým poldou Eastwoodem a prostitutkou s vysokoškolským titulem Locke funguje na jedničku, a ve scéně se sexistickým zkorumpovaným poldou si nelze Sandru nezamilovat. Ideál ženy. Napůl světice, napůl... ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Další peckovej nášup, s Eastawoodem, který opět sype řadu skvělých hlášek! Mohlo být víc akce, příběh jednoduchý a beru to jako jednohubku. Nejvíc mně rozsekala scéna, v tom vlaku :D " Holku neuhodíš. Že?! " " Ale ano! " No a konec mohl být lepší. Na to, jakou jsem měl na hovno náladu, mi jí tenhle film zpět vrátil. :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Mezi námi je jedinej rozdíl. Já si dám po práci pořádně horkou koupel a vylezu ven čistá. Ale polda, obzvlášť ocas jako ty, udělá každý svinstvo, které mu šerif poručí. A to tě žere,” provokuje prostitutka směrem k poldovi, na kterého zrovna míří bouchačkou jiný polda Clint Eastwood. Má totiž vyzvednout tvrdohlavou šlapku a dostat ji do arizonského Phoenixu, kde má svědčit v soudním procesu s mafií. Ta samozřejmě nechce, aby se k soudu dostavila, proti jsou navíc i někteří zkorumpovaní poldové. Proto ji má doprovodit právě Clint, jehož postava je nespolehlivým outsiderem se sklony k alkoholismu, který nosí na policejním odznaku své vybledlé jméno. A mnohým je tak jedno, zda jejich snahám padne za oběť i on. Zápletka docela slušná, ovšem velmi záhy to celé začne skřípat. Mohlo jít o napínavé dobrodružství nesourodé dvojice putující pouštní krajinou s mnoha nástrahami, jde však o místy komický až pitomý paskvil. Střelba na bungalov nebo na policejní auto v noční poušti jsou dost mimo, stejně jako třeba naháněná s helikoptérou. Závěr s autobusem, který projíždí policisty obklíčeným Phoenixem, je pak úplný průšvih. Clint si rád střihnul postavu, která má určité slabé stránky a poměrně často dostane přes hubu. Sondra Locke (s Eastwoodem jako hercem, režisérem i partnerem natočila ještě několik dalších filmů) podala energický výkon, její role má prakticky stejnou důležitost jako hlavní mužská. Celkově ale zklamání. Dvě až tři hvězdy. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Stisk, s jakým se Eastwood chopil svého filmu, by se rozhodně nedal nazvat železným, avšak mezi tupými akčňáky v Eastwoodově filmografii přece jen trochu vyčnívá. Nechybí zde vtip v podobě osobních narážek na slečnu Locke, několik zručně nasnímaných záběrů při pronásledování helikoptérou a jakási parodie na Harryho Callahana. Zbytek spadá do hlubokých béčkových vod, což bravurně potvrdila několikaminutová série výstřelů na nezničitelný autobus. Doufám, že i tato pasáž měla být vtip. 50% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu měli původně hrát Steve McQueen a Barbra Streisand, ale nepadli si do oka. Později projekt převzal Clint Eastwood a obsadil do něj sám sebe. (POMO)
  • 250 000 dolarů stálo natočení efektní scény exploze helikoptéry. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Nevadě, Arizoně a Las Vegas. (reich)

Reklama

Reklama