Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní - ale i zákonité alespoň v tom smyslu, jak se tomu domnívám rozumět - , že suverénní umělecký výkon a osobnostní charisma i z velmi rutinního a nanejvýš průměrného (mnohdy ani to ne) scénáře dokáží vykřesat zážitek, který utkví v paměti a povznese, ba ozvláštní i mnohokrát obehrané téma. Clint Eastwood nepochybně patří mezi nejlepší příklady této pozoruhodného, opravdu vzácného jevu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Šlapka s vysokoškolským titulem, zkorumpovaná policie, drsný policajt Clint Eastwood a jeden obrněný autobus meziměstské linky. Naprostá klasika s dost velkými (ne)logickými dírami ve scénáři, ale na to sere pes, když tam hraje Clint a výborná Sondra Locke (které to tady navíc sluší asi nejvíc, co jsem zatím viděl – jestli to nebude tím, že to je nejstarší film s ní, co jsem viděl). ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Ta třetí hvězdice je za Clinta.Jinak je to zajedno už i v roce 77 dost zaprášenej příběh,kterej se dost často ve filmech opakuje,a navíc tenhle film je dost přitaženej za vlásky.Scéna s rozštípanym barákem,s autobusem na maděru.Asi pět tisíc poldů tam šije na ulici kulku za kulkou.clint chtěl, aby to mělo koule, a působilo to drsně a krvelačně, ale spíš se smějete.Slabota.40%,s Clintovou hvězdou 50%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Snímek by se klidně mohl jmenovat Million Bullets, Baby. Dle zdejšího hodnocení by se mohlo zdát, že nejde o nějak zvlášť dobrý film (62% u Eastwooda je možná méně), spíše o nějaké béčko, což svým způsobem i je, avšak má tempo, spád, dobrou akci i děj, byť některé jednání postav je v rozporu s logikou. Jak předesílá moje první věta komentáře, hodně se tu střílí (v některých scénách až zbytečně moc), atmosféra je občas hutná a drsná, což umocňuje výsledný zážitek. Kladně hodnotím nejen Clinta, ale také jeho hereckou kolegyni Sondru Locke. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Železný stisk je pro mě velkým překvapením, zvlášť když jsem před jeho zhlédnutím viděl zdejší hodnocení. Snímek prakticky hned po úvodních titulcích nabere dobré tempo a zrychluje až k výbornému finiši s autobusem. Mezitím je, díky na první pohled nesourodé dvojici Eastwood / Locke, zábavný a poměrně hodně akční. Clint tady opět, už poněkolikáté hraje postavu nevlastního bratra Harryho Callahana a opět to není na škodu - jemu ten ksicht na tyto typy drsných chlapíků prostě sluší a je v nich dokonalý. Stejně jako tady 80% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu měli původně hrát Steve McQueen a Barbra Streisand, ale nepadli si do oka. Později projekt převzal Clint Eastwood a obsadil do něj sám sebe. (POMO)
  • Již po několika úvodních scénách je zřejmé, že postava Bena Shockleyho je ironickým obrazem dobře známeho policisty Harryho Callahana ze San Franciska. (ClintEastwood)
  • 250 000 dolarů stálo natočení efektní scény exploze helikoptéry. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama