Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přestřelená akční ptákovina, kde se potvrzuje jednoduché pořekadlo: Všeho moc škodí.   Nesnesitelně dlouhé ale stereotypní akční sekvence (rozstřílení domu, hon motorky s vrtulníkem...) postupně ubíjí divákovu pozornost a tak ani opět značně přestřelené finále s  částečně obrněným autobusem tlak nezvedne.   Vcelku nanicovatý a děravý scénář bych pak nebýt výše uvedeného ani nezmiňoval, ale takhle jen dotváří vcelku zpotvořený obrázek nepříliš zvládnutého akčního béčka. Škoda, nostalgické vzpomínky mne tady trochu obelhávaly. Na hranici mezi dvěma a třemi hvězdami. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Clint to docela dobře zahrál a neuvěřitelně špatně zrežíroval, chvílema jsem fakt nevěřil svým očím. Ten film postrádá jekejkoliv náboj, dynamiku, šťávu a atmosféra byla pro Eastwooda asi sprosté slovo. Jedinné co zbylo je scénář, který nelze popsat bez použití sprostých slov, a feel drsných 70. let, takže se dočkáme oplzlých keců o sexu, špinavých poldů atd. atd. Vrcholem je finále kde asi miliarda policajtů asi 5 minut střílí do autobusu ve kterém jede Clint Eastwood s tou holkou, ale nenapadne je prostřílet tomu busu gumy!!!!!! Prostě neuvěřitelnej shit se kterym Clint šlápnul vedle opravdu mílovými kroky. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Další peckovej nášup, s Eastawoodem, který opět sype řadu skvělých hlášek! Mohlo být víc akce, příběh jednoduchý a beru to jako jednohubku. Nejvíc mně rozsekala scéna, v tom vlaku :D " Holku neuhodíš. Že?! " " Ale ano! " No a konec mohl být lepší. Na to, jakou jsem měl na hovno náladu, mi jí tenhle film zpět vrátil. :) ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

V podtitulu Železného stisku by mělo stát: "Film, při kterém bylo vystříleno více kulek než v obou světových válkách dohromady." Věřím, že ty všudypřítomné deště střel byly myšleny jako výsměch všem agresivním filmům (bojím se říct skutečnosti), v nichž se nejdříve střílí, a poté zase střílí. K téhle kriminálce postavené na struktuře road movie s mnoha dílčími epizodami to celkem sedí, prostředí Arizony a Nevady mám navíc strašně rád, takže menší chybky odpouštím a jdu opět hrát hrát GTA San Andreas (nedivil bych se, kdyby zdánlivě sebevražedná Eastwoodova mise insirovala právě tvůrce této hry). ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Clinta v postavách drsňákov priam žerem, ale toto bolo príliš veľké sústo na strávenie... Darmo som mal celý čas vypnutý mozog, tie všetky logické lapsusy, triviálne dialógy a absolútne nehorázny záver sa fakt nedali stráviť. Okrem toho réžia značne zmätená a fádna, strihač sa tiež veľmi nezapotil, scenáristi si dali tak dva dni práce...výsledkom je The Gauntlet- narýchlo zbúchaná infantilná zlátanina. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Již po několika úvodních scénách je zřejmé, že postava Bena Shockleyho je ironickým obrazem dobře známeho policisty Harryho Callahana ze San Franciska. (ClintEastwood)
  • Mnoho Clintových kolegů, včetně Dona Siegela, považovalo tento film kvůli jeho nerealističnosti v akčních scénách za pitomý. To Eastwooda poněkud popudilo. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Nevadě, Arizoně a Las Vegas. (reich)

Reklama

Reklama