Reklama

Reklama

Tajemství Enfieldu

(seriál)
  • Česko Tajemství Enfieldů (více)
Trailer 2

Ve zdánlivě obyčejném domě v severolondýnském Enfieldu se začne odehrávat řada znepokojivých paranormálních událostí. Zprávy o přítomnosti nadpozemských sil, které se opakovaně snaží připravit o život jedenáctiletou Janet Hodgsonovou, brzy zaujmou vyšetřovatele paranormálních jevů jménem Maurice Grosse (Timothy Spall), který je přesvědčený, že v domě řádí poltergeist. Útoky jsou den ode dne násilnější a Maurice se nezastaví před ničím, jen aby Janet před těmito neznámými temnými silami ochránil. Mrazivý a hrůzostrašný film Tajemství Enfieldu vypráví neobyčejný, pravdivý příběh jednoho z nejdokumentovanějších a nejvíce šokujících případů poltergeista v novodobých dějinách. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (25)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poměrně přesná rekonstrukce případu poltergeista z Enfieldu. Tvůrci víc než na atmosféru a strašení vsadili především na procesní notu, takže milovníci lekaček a mrazení v zádech budou zklamáni, ale fanoušci duchařin si to své najdou a i kvůli skvělému obsazení stojí za to sérii vidět. Jinak doporučuju předtím mrknout na na nějaký dokument, který se k danému tématu vztahuje. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Tajemství Enfieldu“ si rozhodně nepouštějte s tím, že to je nějaký čajíček. Hned první scéna je docela nepříjemná a najde se zde dost dalších, které vás dovedou zamrazit. A opravdu se nemusí týkat jen toho, co se děje v posedlém domě. Film se možná až moc zaměřuje na zjištění toho, co je pravda, jestli zde nějaká je, ale i tak má dobrou atmosféru a hlavně povedené postavy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takový realističtější popis toho, co vypráví film V zajetí démonů 2. Obával jsem se nudného zpracování, což Angláni svým suchým přístupem k věci občas umí. Nakonec mě ale mile překvapily jak postavy, tak forma vyprávění, u které je strašně cítit, že je daleko opravdovější, než to, co jsem viděl předtím. Rozhodně dvě hodiny, u kterých jsem se vůbec nenudil a naopak se mi moc líbil civilní přístup všech, co jsou spjatí s příběhem. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert a znalec tajemna mám pochopitelně případ z Enfieldu prostudovaný do těch nejmenších detailů, takže zůstávalo jen otázkou času, než zaměřím svou odbornou pozornost i na tuto televizní adaptaci. Kdyby byla celá minisérie Enfield Haunting natočena v duchu první epizody, nadšeně bych tomuto projektu zatleskal. Úvodní část totiž divákovi jako jediná ze všech nabízí i funkční strašení. Zbývající epizody se již bohužel nesou ve znamení značného hororového útlumu, takže veškeré přítomné paranormální jevy začínají sloužit jako pouhá připomínka faktu, že se stále nacházíme v Enfieldu. Pokárat musím i ženské herecké výkony, které působí nepřesvědčivě zvláště během kontaktu s nadpřirozenem. Svou úlohu jistě sehrála i přílišná sterilita atmosféry, ale pohled na sympatickou postavu Janet Hodgson, která se mračí a promlouvá hrůzostrašným hlasem, vyvolával spíše úsměv. Uděluji slabší tři hvězdy a ostříleným fanouškům žánru doporučuji, aby si vychutnali působivý nástup a poté Enfield Haunting s klidným srdcem odložili. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

3x45 minut dává dohromady stejnou stopáž jako Wanův pohled na věc. Je jasné, že hororový král účelově mění fakta dle potřeb postav a taky své unikátní fantiazie, no tato minisérie se drží přesně fakt, což sice není nijak strašidelné, ale zájemcům o inscenovaně rekapitulační dokumentaristický pohled na věc můžu tyto tři díly taky doporučit. Jako přizemní alternativa Conjuringu 2 OK. 70% ()

Galerie (96)

Reklama

Reklama