Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $42,724,017Tržby Celosvetovo $79,000,000║ Hláškujúci Eastwood je výborný len škoda že sa to postupom času premení len na reklamu na skvelú americkú armádu, ktorá z blata urobí skvelých chlapov, konflikt v Grenade je tak trošku povrchná hračička, nemá to ten správny náboj. /60%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dost drsnej film. Eastwood je v roli valecnyho veterana vynikajici a vlastne na nem stoji celej film. Nejlepsi casti filmu jsou, kdyz se s nekym dohaduje nebo buzeruje svoje marinaky, protoze ze sebe fakt sype jednu ultimatni hlasku za druhou. Kdyz se dohaduje se svoji manzelkou, tak to pusobi spis komicky. Mozna to tak ale bylo mysleny, tezko rict. Kdyby ten film nebyl tak dlouhej, dal bych pet, ale takle tam je precejen nekolik hluchejch mist a nekolik scen, ktery tam bejt nemuseli, takze jen za 4*. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hm, takze tato US komedia na mna nefunguje. Pan VychodnyLes v roli Highway-a je sice na urovni, ale zasmiat sa niet comu, a US styl humoru je tomu europskemu /Spencer, Hill, DeFunes, Benny Hill, Stan Laurel, Oliver Hardy  + ceskoslovenske komedie/ na hony vzdialeny. Vycvik vojakov je sice drsny, ale to je asi vsetko, dialogy casto umele, sice drsne, ale miestami az prilis bila do oci snaha o komedialne hlasky. I pre stareho pana Vychodneholesa plati, že s humorom opatrne. Humor je vec vazna, je ako krehka nadoba, staci malo a rozbije sa.  Rezia je na urovni, ale co z toho, ked samotny Vychodnyles nema komedialny talent /raz darmo, Jack Lemmon je Jack Lemmon - to bol pre mna pan komik/. Drsny vycvik - tak na tom sa uz fakt nie je comu zasmiat. Raz darmo,VychodnyLes v 80. rokoch 20. storocia vyhasol, a nemal dohromady co ponuknut. Ani tie dve umele pokracovania Dirty Harryho nedokazali v 80s jeho karieru zachranit. 130 minut je sialene vela. 40 % ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

„Já jsem jebal, když byl Kristus ještě ucho.“ Ukrutně nahláškovaný Clint Eastwood, který si nebere servítky. Pobavil jsem se královsky. Škoda jen, že závěrečná pasáž z operace na Grenadě už mírně pokulhává. Nutno sledovat v původním českém dabingu, byť nedostatek dabérů je na opakujících se hlasech znát. „A potom to byla ta přičmoudlá v Bangkoku. Ta ji měla fakt napříč.“ (962., 3. VIII. 2014) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (9)

  • Kubánské obrněné transportéry, které útočí na na četu americké pěchoty, jsou BRDM-2. (Horryx)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • Výkonný roducent filmu Fritz Manes byl sám kdysi "mariňákem" a dokonce byl vyznamenán za účast ve válce v Koreji. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama