Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Máte-li slabost pro bojová umění, výborné choreografie soubojů, zde navíc vytvořené samotným mistrem Brucem Lee, pak byste si rozhodně neměli nechat tento snímek ujít. Legendární Bruce Lee rozdává rány s obrovskou energií, nasazuje svůj tradičně sebevědomý výraz obličeje a svými bojovými kousky činí opravdovou pastvu pro oči. Pro mě je drak přichází o hvězdičku slabší než Cesta draka, ale přesto jsem se velmi bavil. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

S nadsázkou mohu říct, že Enter the Dragon je tak trochu "James Bond meets Mortal kombat". Máme tady Bruce Lee v utajení nasazeného do ukryté bojové základny, ale naštěstí místo zdlouhavého plížení se stínem je ve středu dění turnaj nejlepších bojovníků světa (asi). Někteří se Brucovému kvílení a pištění při každém úderu možná budou smát, ale bojový skill mu upřít nelze, je to zkrátka kung-fu legenda v akci... Tempo je však na akční film pomalé, veškeré dění je sice nesrovnatelně stravitelnější než stupidní a nudná Cesta draka (beze srandy, tento film je o třídu výše!), ale stále se nejedná o nic, čím bych se dokázal pobavit znovu. Navíc ani kamera v řadě scénách není zdaleka ideální. 7/10 ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

O kvalitě tohohle.. filmu mi mluví fakt. že jsem ho teď viděl asi potřetí (asi) a to aniž bych si to pamatoval. Teď, při třetím zkouknutí, si totiž vzpomínám, že jsem to viděl poměrně nedávno a už tehdy jsem si říkal, že jsem to už viděl. A přesto jsem si to vůbec nepamatoval. Hopsá se tam, lacině imitují údery, příběh typicky akčně-hongkongsky pitomoučký. Ve spojení s hudbou to spíše vyznívá na prostoduchý pokus o kopírování tehdejších Bondovek. Tvrďácké xichty a hustokrutěpřísné afro. Tentokrát si to hodnocení snad už zapamatuji. ~~~ 1,5* ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Brát v potaz časový rozdíl v akčních filmech a celou tu legendu kolem Bruce Leeho je při hodnocení filmu nutnost a limitující podmínka zároveň. Film diváka neobohatí o žádnou myšlenku, či oduševnělý příběh. Klasická story o padouchovi a hrdinovi, co bez střelné zbraně vymlátí, co může a ještě zmlátí (zabije) padoucha - v závěru filmu samozřejmě. Odpusťte, ale je to klasika. 90 % ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů s Leem. Předvádí komplexnost své osobnosti a neuvěřitelnou sílu a rychlost vzhledem ke své váze. Absolutně neskutečné je téměř dekapitační nahulení roundhousovým kickem s charakteristickým zvukovým projevem. Všechny ty grimasy, křik, postoje, držení rukou, poskoky, to prostě Leemu nikdo neodpáře, patří to k němu stejně jako mamutí kozy k Bolo Yeungovi... ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Snímka bola podľa rebríčka 500 najlepších filmov histórie magazínu Empire z roku 2008 zaradená na 474. miesto. (Peter-1307)
  • Nádvoří, na kterém trénují Hanovi studenti, jsou ve skutečnosti upravené tenisové kurty. (Witta)
  • 10.5.1973 počas natáčania Bruce Lee skolaboval vo filmovom štúdiu Golden Harvest, dostal záchvat a tiež sa sťažoval na bolesti hlavy. Okamžite bol prevezený do nemocnice Hong Kong Baptist Hospital, kde mu lekári diagnostikovali opuch mozgu, diagnózu, na ktorú neskôr zomrel. (Zdroj: aktuality.sk) (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama