Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

666teen 

všechny recenze uživatele

Drak přichází, 666teen odchází. Celkem chápu, že mezi zpocenými vyznavači východňarských bojových umění (Jak Zlounovi Ukopnout Tykev V Letu, nebo Jak Zabít Malíčkem Typa V Županu) je to asi kult, ale Bruceho výraz byl po celou dobu tak uvěřitelný a hlavně oduševnělý, že jsem měl vážné obavy o jeho duševní zdraví. V okamžiku kdy začal vydávat zvuky mi došlo, že těch ran to hlavy bylo přesně tolik, aby mohl prodávat v trafice s jedním druhem cigaret. Další draky nebrat. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Na tyhle filmy člověk opravdu nekouká kvůli scénáři nebo hereckým výkonům, to by musel vyletět z kůže. Jestliže je tohle poslední dokončený film Bruce Leeho, tak musím konstatovat, že za svou hereckou kariéru se naučil smát, mračit, tvářit se jako borec a jako psychopat. Pokud jde o samotný boj, tak Bruce Leeho si ho pořádně užijeme až tak v poslední třetině filmu. Na očekávané střetnutí Bruce-Bolo k mému velkému zklamání nedošlo a závěrečný souboj s největším padouchem to věru nenapravil. Dějově pak film zachraňují dvě kladné vedlejší postavy, které ostatně také nebojují špatně. Nakonec Kung-fu je ve filmu na slušné úrovni, a i když klasicky zvukově stylizované, je to jediná věc, díky které se na film dá dívat. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Za mojich detských čias sa pod slovami boj, karate a kung-fu skrývalo v prvom rade meno Bruce Lee. Najlepší žiak veľkého majstra Ip Mana to dokázal pekne bolestivo roztočiť v každom svojom filme, tento nevynímajúc. A tak nečudo, že meno Bruce Lee sa zakrátko stalo pojmom. Drak prichádza je ukážkovým prototypom jeho tvorby, ktorý obsahuje všetky jeho charakteristické prvky. V prvom rade je to nekompromisná pomsta, ktorá pre všetkých protivníkov tohto borca znamená len jediné - smrť. Žiadne väzenie, žiadne vyjednávanie, žiadna polícia. Len päste, kopance a tradičné čínske zbrane a to so všetkou vážnosťou a dravosťou, bez známok akéhokoľvek humornejšieho odľahčenia. To bol proste Bruce Lee, škoda, že odišiel tak mladý. 75/100 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

S nadsázkou mohu říct, že Enter the Dragon je tak trochu "James Bond meets Mortal kombat". Máme tady Bruce Lee v utajení nasazeného do ukryté bojové základny, ale naštěstí místo zdlouhavého plížení se stínem je ve středu dění turnaj nejlepších bojovníků světa (asi). Někteří se Brucovému kvílení a pištění při každém úderu možná budou smát, ale bojový skill mu upřít nelze, je to zkrátka kung-fu legenda v akci... Tempo je však na akční film pomalé, veškeré dění je sice nesrovnatelně stravitelnější než stupidní a nudná Cesta draka (beze srandy, tento film je o třídu výše!), ale stále se nejedná o nic, čím bych se dokázal pobavit znovu. Navíc ani kamera v řadě scénách není zdaleka ideální. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pod ochrannými křídly Raymonda Chowa natáčí americký herec čínského původu Bruce Lee úspěšný snímek Drak přichází. Divácké odezvy se ale již nedočkal. Jeho smrt roku 1973 vyvolala davovou hysterii. Šlo o první film v historii, kdy figuruje na plakátech čínské jméno před americkým. Lee tak jako osamělý hrdina (s touhou po pomstě) počátkem sedmdesátých let rozpoutává vlnu easternů do Evropy a Spojených států. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • S rozpočtem 1 milion americkýh dolarů a výdělkem 200 milionů amerických dolarů se snímek řadí mezí nejvýnosnější tituly historie. (Jizni Tlapa)
  • Jackie Chan se ve filmu objeví 2x. Ve scéně, kdy napadá Su Lin (Angela Mao), která jéj následně kopne do rozkroku, a v závěru filmu v jeskyni, kdy jej lee (Bruce Lee) chytí za vlasy a poté mu zlomí vaz. (Epistemolog)
  • V čase 1:28:42 prochází Lee (Bruce Lee) otočnými dveřmi, ve kterých je zapíchnuté kopí. Lee otáčí dveřmi a kopí se otáčí jeho směrem. Na druhé straně a po střihu je ale zřetelné, že dveře se otočili na druhou stranu, než při prvním záběru. Kopí se otáčí opačně. (Likan7)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama