Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Po tých mnohých zhliadnutých kung-fu filmoch ktoré kopírujú Brucea Leeho sa vždy rád vrátim ku klasikám. Pretože tie položili základ mnohým nasledujúcim filmom nasledujúcich generácií. Nebudem tu rozoberať príbeh, scenár herecké výkony.... Je to zbytočné, pretože tu ide iba o poriadnu mlátačku. A tá je jedna s najlepších aké boli kedy natočené. V zápletke kedy Lee vypráši celú jednu školu karate s holými rukami a následne nun-chakami je proste famózna. K môjmu výslednému hodnoteniu trocha napomáha aj nostalgia. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee sice ukázal krásné kousky s nunčaky a dokonce se mi i líbilo jak hrál (toto je první film který jsem s nim viděl). Ovšem zbytek stojí za starou belu. Jak příběh, tak choreografie bitek, které působí až trapně, přičemž je bohužel film brán vážně, takže to nefunguje jako u Kung-fu nářezu. Opravdu nepovedené střihy a triky s rádoby krvácejícími ústy a rozbitými hlavy nezachrání ani ultratvrďácké výjezdy kamery na oči Bruce Leeho. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo by sme za to niekedy dali vidieť to, a dnes sú pre mňa ázijsko-bojové filmy veľkou záhadou, ako sa im dostáva takého vysokého hodnotenia. Utláčanie Číňanov zo strany Japoncov je mi zbežne známe, film sa v tom vyžíva, a Bruce Lee má preto najviac naštvaný výraz zo všetkých Číňanov vo filmoch vôbec. Ku cti filmu slúži aj to, že bojovníci tu nelietajú na lankách, ani inak veľmi neporušujú gravitačné zákony. Japonci ako stelesnené zlo sa dokonca vyžívajú v striptíze prsnatej Japonky. Príbeh ma nenadchol, ale slabšie tri hviezdy z toho môžu byť. –––– Hahaha, celí Číňani. Ta rasa slávnê nesnese srovnání s Japonci. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Film, ktory z Brucea spravil narodneho hrdinu. Stavia na nenavisti cinanov a japoncov, ktory cinanov zvykli oznacovat ako "sick man of asia". Ked cinsky divaci v kine videli ako Bruce vymlati celu skolu japoncov, vyvolalo to u nich vlny euforie, a Bruce sa stal ich vzorom - symbolom narodnej hrdosti. Samozrejme podstatnu mieru na uspechu filmu mal samotny Bruce, ktoreho umenie je jednoducho neopakovatelne. Mozno pre niektorych film uz zostarol, ci stratil na atraktivite, pre mna je to vsak jeden zo styroch Bruceho filmov (+ jeden nedokonceny), ktore nam priniesol, jeden zo styroch skvostov, ktore mi davaju prilezitost obdivovat, pozorovat ci studovat jeho umenie. (9/10) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po hereckej stránke je Bruce bezradný a ostatní afektovaní, a nezachraňuje to ani riedky scenár o dvoch na život a na smrť znepriatelených školách bojového umenia. Zato je ale Lee nekompromisný pomstiteľ a svojich súperov nezosmiešni, ale zabije a zavesí na pouličnú lampu. Ako ukážka toho, o čo mu ako hercovi išlo, je to viac než postačujúce. Nepripomínala vám posledná scéna z o tri roky staršieho Butcha a Sundancea Každopádne, ázijské bojové filmy  nie sú moja šálka kávy. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Jackie Chan se na filmu podílel jako dubler hlavního padoucha. Zaskakoval za něj ve finální bojové scéně, kdy po Bruceově kopu proletí oknem. (TongPo)
  • Herec Yin-Chieh Han se na snímku podílel i jako bojový instruktor. (Epistemolog)

Reklama

Reklama