Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner v hlavní roli kriminálního thrilleru o nezvyklém přátelství prchajícího vězně a jeho malého rukojmí. Dvojití držitelé Oscarů Kevin Costner a Clint Eastwood stojí proti sobě na opačných stranách zákona v americkém netradičně pojatém thrilleru Dokonalý svět. Zločinec na útěku zajme malého chlapce jako rukojmí a spolu se řítí texaskými okresními silnicemi s policií a speciálně vyškolenou psycholožkou /Laura Dernová/ v patách. Mezi dvěma „samotáři“ dochází k pozoruhodnému sblížení. Oběma totiž v životě cosi chybělo a spolu se vydávají někam k Aljašce, kde snad naleznou „dokonalý svět“. Pro tvrdého zkušeného zločince je setkání s plachým nevinným dítětem přinejmenším příležitostí k zamyšlení, chlapec zase vidí ve svém společníkovi symbol vytouženého otce. Režisérem tohoto novodobého „road movie“ z roku 1993 je jeden z hlavních protagonistů Clint Eastwood. (Česká televize)

(více)

Recenze (447)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nesouhlasím s těmi, kteří film odsuzují pro domnělé adorování únosců. Z původního únosce a jeho klienta se stávají parťáci, kteří mohou kdykoliv ze společné cesty odejít a nespoléhat se jeden na druhého. Rozhodně nejde o americkou sentimentální prašivinu, kterou by z původního námětu vykřesala většina amerických režisérů. Drama o volnosti, svobodě a přátelství může takhle dokonale natočit jen Eastwood. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát Clint hraje vedlejší roli a v hlavní roli se skví Kevin Costner. Vím, že se opakuji, ale Clint je bůh. To prostě dokáže jen on a Kubrick abyste fandili chladnokrevnému vrahounovi. Road movie o zločinci a malém jehovovi jedoucími napříč Texasem s guvernérovým karavanem v zádech :-) Ta nadsázka a naprosto se nehodící humorné situace (viz. pokažený megafon). Nádherný závěr. Smutný, jasný od začátku, přesto ho nečekáte. Skvělý film, kde jen trochu zamrzí překvapivě zdržující monology hrdinů. A ten nechutný český dabing. Ten jsem těžce vydýchával. PS: Všimněte si, že Kevin utíká z basy takřka stejně jako Clint z Alcatrazu :-) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V čase, keď bol ešte sex symbol a točil zaujímavé filmy, v ktorých hral výhradne atraktívnych sympaťákov, sa Kevin Costner objavil v zápornej úlohe vo filme Clinta Eastwooda - Dokonalý svet. Bola to rola možno nečakaná, ale prekvapivá svojou hĺbkou - a z dnešného pohľadu snáď jeho najlepšia. Clintovi Eastwoodovi sa podarilo, aj vďaka veľmi kvalitnému výkonu Kevina Costnera, stvoriť veľmi silný príbeh, ktorý je síce jednoduchý a bez príkras, zato ale nezabudnuteľný. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dokonalý svět je dokonale jednoduchým a téměř dokonale fungujícím filmem. Nikterak extra sofistikované vyprávění je vykompenzováno poutavostí prvků road movie a prvoplánovost je vykoupena jemným budováním emocí eskalujícím ve skoro až srdceryvný závěr. Dokonalý svět však není jen pesimistická studie otcovských komplexů, je v průbehu naopak velice zábavný a svěží. Kevin Costner stylově a věrohodně ztvárňuje jednu ze svých nejlepších rolí a z antihrdiny se tak účelně stává sympatickým hrdinou... Pěkný film. 8/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Eastwood spojil síly s Costnerem a výsledkem je jímavé drama o muži, který byl sice trestanec, ale těžko tomu uvěřit když nám ho tvůrci prezentují čistého jako lilii. Vztah trestance a malého chlapce na útěku je zde vykreslen velmi dobře a funguje, ale pokud tohle mělo být kontroverzní drama tak se to zcela hodně minulo účinkem. První Costnerova záporná role není vůbec záporná, ale naopak je sympaticky kladná a v závěru umře, ale to jen proto aby dámy a popřípadě pánové mohli plakat. A jako slzopudné drama funguje dokonale, ale jako skutečné drama už tolik ne. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (13)

  • V čase 1:30:19, kdy se „nalévá káva“, ve skutečnosti žádná káva z konvice do hrnku neteče. (Winster)
  • Většina aut ve filmu byla vypůjčena z muzea. (don corleone)

Reklama

Reklama