Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nebojím se dáty ty 4*. Proč? Protože tohle je jeden z nejlepších publicistických debatních politických pořadů, který kdy u nás vznikl (přičemž "jeden z" znamená asi tak jeden ze dvou, tří). Kvalitní a nevlezlý moderátor, který si skoro vždy dovede udělat pořádek při handrkování politiků o slovíčka a při tom ještě dokáže vnést do debat i trochu toho fundovaného humoru a nadsázky. Pokud v televizi v neděli nic nedávají a já nemám zrovna co na práci, pustím si Otázky Václava Moravce a nestydím se za to :) 85% = 4/5 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Televizní politická publicistika se v našem prostředí asi dnes nedá dělat lépe, PhDr. Václav Moravec je profesionál se vším všudy, navíc splňuje všechna základní kriteria, jaká má mluvící televizní hlava mít - má silné charisma, nepopiratelný intelekt a všeobecný přehled podpořený důkladnou přípravou a sběrem dat (vůbec rešerše jsou v Otázkách na neobvykle vysoké úrovni), tolik potřebnou asertivitu a oplývá i neobyčejnou pohotovostí. Přesto se na Otázky Václava Moravce nedá dívat a nelze jim udělit absolutní hodnocení. Důvod je nasnadě - kvalitu pořadu určuje i celkový kontext politické scény v dané zemi a vše kolem politiky se odehrávající - panující blbá nálada a celkový marast naší politické reprezentace diskvalifikuje i tenhle tak profesionálně dělaný pořad. Pane Moravče, jste skvělý profesionál, ale odpusťte, má všechno tohle vůbec smysl? Rýpete se v žumpě... ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Ono je to jedno, politici se nám občanům vysmívají neustále a nemá cenu tu hodnotit jejich projevy. Faktem ale je, že ikdyž se o politiku nezajímám, tak některé otázky jsou pokládány opravdu dobře a pro diváka zajímajícího se o politiku to musí být slast. Za sebe dávám 30% snaha se má přeci ocenit... ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Úroveń pořadu se změnila, pořad se proměnil, Moravec už není tím, co býval. Moderátor politického dění by měl být nestranný a nepapouškovat názory, které jsou zrovna vnucované a rádoby in, nyní je příliš okaté, jaký názor je nám servírovaný jako správný, korektní, moderní, koho je dobré volit, koho vyzdvihovat a koho v diskuzích srážet. Dívám se pořád, nějaké informace to přinese, a i snad pro ty největší kritiky pořadu, když už nic jiného, tak alespoň tato publicistická show vypovídá něco o dnešní mediální scéně, omílání toho "vhodného", co si máme myslet a naprosto svobodné době bez manipulací... Nyní pořad slouží především určitým politickým názorům a stranám jako prezentace jejich ideologie, už ho neberu tak vážně. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Zcela nevyvážený pořad, kam jsou zváni jen přitakávači oficiálních pravd, kteří si navzájem notují, a žádný oponent jim to nekazí. Z původní snahy mít v ČT trochu kontroverzní formát, který půjde "po krku" všem bez rozdílu a utahovat politky na nudlích, které si sami uvařili, zbyl jen paskvil a povrchní křeč předstírání. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Motto pořadu je „Témata, o kterých se začne mluvit“. (Kmotr76)
  • Václav Moravec poznamenal, že mnohdy nevěří svým vlastním uším, co jeho hosté říkají. Protože prý opravdu se sluchem jisté problémy má, je často překvapen, když zjistí, že slyšel správně. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama