Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přitažlivé a dobře zvládnuté akční béčko, kde si Clint úspěšně vyzkoušel parťákovskou akční kriminálku.    Calahanovský Eastwood tady ještě vůbec nevyměkl  a tak se dočkáme zhruba stejného počtu mezi zuby procezených hlášek jako  povedených akčních scén, jež zejména v závěru obstará zdivočelý Sheen. Lehce kolísavé tempo mi pak nevadilo tak jako nepovedený a necharismatický záporák Raula Julii. Znásilněný Eastwood (ženou samozřejmě) pak vlije úsměv do tváře. Čtverka jako vyšitá. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V žánri je síce písané, že komédia, ale skôr by som sa priklonil k tým ostatným žánrom, pretože to úplne komédia nieje. To len Clint trúsi extra husté hlášky, ktoré mu každý žerie. Aj ja. Po Drsnom Harrym sa Clint znova hraje na drsného policajta, no tento krát nafasuje bažanta dobrými výsledkami - Charlieho Sheena. A musím povedať, že táto kombinácia dvoch skvelých hercov a ich kadencia hlášok mi prišla niekedy rovnako zábavná ako u policajného dua v smrtonosnej zbrani. Rozhodne odporúčam, ja som sa dobre bavil. "Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam." 80% - 4* ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Clint má na svém kontě jistě lepší filmy a podobné zápletky jsme viděli mockrát, ale i tak tihle "Prohnilí po eastwoodovsku" stojí za dvě hodiny divákova času. Především je to díky velkému množství akce (úvodní honička na dálnici si v počtu rozbitých aut nezadá s Kobrou 11) a skvělým hercům, kde kromě standartně skvělého Clinta zaujme Charlie Sheen, jehož přeměna ze zelenáče v mazáka nemá chybu a Raul Julia slizké záporáky prostě uměl. Navíc jako bonbónek poměrně pikantní erotická scéna. 80%. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Buddy movie z přelomu 80. a 90. let, na kterém je hodně znát Eastwoodův podpis, nicméně nuda to rozhodně není. Clint dostane coby zkušený policajt nového parťáka - Charlieho Sheena. Ten je v pvní půli opravdu "The Rookie", ale vývoj událostí ho přinutí se radikálně změnit. Clintova hláška "Znám 100 důvodů proč tě nezastřelit, ale zrovna mi žádný nenapadá." nemá chybu a jasně pasuje k jeho typu postavy. Samotný závěr v kanceláři mě hodně pobavil. Ne nadarmo se Zelenáčovi přezdívá “Dirty Harry 6” ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někteří nachází v postavách detektiva Pulovského a Dirty Harryho podobnost, ale jsou tu drobné nuance, které je odlišují. Třeba pan Callahan by v závěru utrousil: „Musí existovat stovky důvodů, proč bych tě MĚL zabít, jenže zrovna teď se mi je nechce vyjmenovávat.“ A pak - prásk! To už mají společné.. Clint o sto šest cedí hlášky mezi zuby a dokonce při vyjasňování názorů s kolegou v autě nasadí svůj osobitý výraz vrčícího pitbula, kterému šáhli na oblíbenou kostičku, nicméně Zelenáč je v žánru buddy movie jen průměrným kusem, kterému by ubraných dvacet minut rozhodně přidalo na údernosti. C.Sheen v mých očích herecky nic moc, ale to u něj není nic neobvyklého. Když tak nad tím přemýšlím, dobrý výkon odvádí jen v Dva a půl chlapa, ale tam je vlastně sám sebou.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • V scéne, kde spolu zápasia Loco a Sarah, sa v pozadí mihnú traja členovia štábu. (MAX666)
  • Když David v čistírně řekne: "Balíček pro pana Monga", cituje přesně řeč Cleavona Littla ze zábavné parodie Mela Brookse Ohnivá sedla (1974). (ClintEastwood)

Reklama

Reklama