Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Genero 

všechny recenze uživatele

Již od útlého dětství jsem nesmírně obdivoval sovětský vesmírný program a hrozně chtěl být Valentina Těreškovová nebo Lajka. Můj obdiv k dobyvatelům kosmických dálav přetrval až do dneška, jen už se převlékám do sestřina spodního prádla, lezu po čtyřech a štěkám, pouze když to přeženu s kofeinem a manželka si chce hrát na Lady a Trampa. Stejně ale nemohu filmy o kosmonautech hodnotit objektivně a tak tomu je i u tohoto gerontního dobrodružství. Hledat v dílech Sveřepého starce vtip je stejné, jako ho očekávat v referátu Vladimíra Remka o jaderné fúzy. V tomto případě se ale Clint poněkud utrhl ze řetězu a v několika okamžicích se humoru dopustil, což beru jako příjemné osvěžení a odysea čtyř fosílií vystřelených na orbit alespoň nepůsobí jako typická americká kyselá prdel. Jako výplachová oddechovka vkusné a když si jako bonus zahajlujete před portrétem Wernera von Brauna s pruhy a hvězdami v pozadí, zažijete vskutku příjemný večer. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vesmírné kovboje, kterým visí proklatě nízko vše kromě koltů, lze rozdělit na dvě hemisféry. Verbování spojené s výcvikem přichází skrze svou řevnivost s humorem (vládne Sutherland, který by sbalil odhazovací nádrž raketoplánu jen proto, že je ženského rodu) a poté přichází na řadu kosmoakce s krocením šestiraňáku made in CCCP, která se odmítá vyhnout klišé (je jasné, kdo si před sebevražednou misí zlomí svoji sirku) a vy se zapnutým autopilotem vnímání přemýšlíte, jak vedoucímu letů vysklít porcelánové zuby, aby mu šla snadněji vyrvat z tlamy ta žvýkačka. Obě poloviny spolu moc neladí, ale Sutherlandovu slepýši Jerrymu je to úplně jedno a pozval by je na ústřice.. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je pro mě jednoduše jedním z nejlepších režisérů, jací kdy točili a také v současnosti točí. A tak i tahle trochu parodie na "Apollo 13" a podobné filmy, mě bavila. Není to proto, že by to vyloženě parodovalo podobné filmy, ale chce to ukázat, že ta síla člověka je v jakémkoli věku. A navíc je to vtipné. Zbytečnou poslední scénu odpouštím. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takový obstojně koukatelný mix Apollo 13 a Armageddon po důchodcovsku. Než se posádka dostane do kosmu, je to zábavná inteligentní komedie s hereckými koncerty hlavně Lee Jonese a Sutherlanda (Eastwood nezklame, jen poskytne přesně to, co od něj jeho fanoušci a fanynky očekávají), jakmile se však posádka dostane do kosmu je to dost špatné a místy až nechutně kýčovité (až nelogické - "cesta" na měsíc a takřka netknuté tělo po atomovém výbuchu (ostatně i tento závěrečný záběr si film mohl Eastwood odpustit). Suma sumárum, zpočátku zajímavý a humorný film skončí trochu až moc americky, ale i tak si to 3,5* právem zaslouží. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland a James Garner dokazují, že ještě nepatří do šrotu. Skvělé herecké výkony a perfektní humor, vás táhne celým filmem aniž by jste měli čas se nudit. Clint samozřejmě dokazuje, že je pořád machr a tak se mu taky kamera (kterou i sám směřoval) věnuje nejvíc, přesto jsem mnohem raději měl postavu Hawka v podání Tommy Lee Jonese. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Novinový titulok "Prezretá posádka" (angl. The Ripe Stuff) je odkazom na ikonický film The Right Stuff (1983). (DJW)
  • NASA pro natáčení beztížných scén nabídla zapůjčení letounu KC-135, stejné jako bylo použito při natáčení Apolla 13 (1995). Toto letadlo svým parabolickým letem dokáže vytvářet nulovou gravitaci. Režisér Clint Eastwood ho ale odmítl s tím, že by se v něm starším hercům hohlo udělat natolik nevolno, že by to mohlo ohrozit natáčení. (Chevees)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama