Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ivanovi Ivanovičovi Ivanovovi, zdatnému 125 kilový traktoristovi a vynikajúcemu hráčovi na balalajku hrozí, že nedostane dráždivú ememesku od svojej rovnako zdatnej polovičky, zlievačky vzácnych kovov Nadeždy. Putinov hlas z rádia oznamuje vyčkať kým vytiahne zo šopy staré Akáčko, že mu leží na srdci ivanova erekcia a vysiela posla dobrej vôle so žiadosťou o pomoc. Na žiadosť o pomoc odpovedá NASA: Národná Agentúra Seniorov a Alzheimeristov. Tá pre zmenu vysiela do vesmíru to najlepšie čo ešte žije. Putin tajne dúfa, že Alzheimeristi sa nekuknú ani doľava ani doprava a budú s prižmúrenými očami krútiť drôtiky. Nastal tu však problém so všetečnou hamurgerožrútskou povahou a zakorenenou potrebou sebaobetovania sa ihneď po vlasteneckom prejave... Klintovi to už na staré kolená začína pekne jebať a točí jednu sračku za druhou s tým istým morálnym posolstvom: I inkontinentné vykopávky s nohavicami po bradavky sú ešte ľudia, ktorý dokážu oškrieť lak na aute ak pred prechodom nepribrzdíte. Tešme sa, na budúce do vesmíru poletia a svet zachránia tehotné ženy, autisti alebo paraplegici chce to len v Holyúde vyvinúť silnejšiu lobby. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Space Cowboys" považujem za jeden z najslabších titulov, ktoré režíroval hollywoodsky veterán Clint Eastwood. Jeho filmy mám rád, ale táto geriatrická hovadina ma teda fakt nebavila. Štyria starí páprdovia, čo sa vrhnú do vesmíru, aby zachránili našu planétu sa mi zdali hodne trapní. Bolo to naivné, nedomyslené a značne nevieryhodné. Proste úplna hlúposť. A ani quarteto Clint Eastwood, Donald Sutherland, James Garner a Tommy Lee Jones mi veru nebolo sympatické. ** ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

ARMAGEDDON pro dříve narozené, aneb pojďme zase vystřelit do vesmíru někoho, kdo tam nemá co dělat, bude sranda a po Bayově vzoru přihoďme předpotopní ruský satelit. Jenže ona to až taková sranda není a vizuál je až na pár pěkných obrázků z finální akce ve vesmíru těžká televizní nuda. Ale rivalita Eastwooda a Jonese i Sutherlandovo sukničkářství docela baví, Garner je páté kolo u vozu. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Filmy Clinta Eastwooda mám velmi rád, ale musí splňovat jednu jednoduchou podmínku, pan režisér by v nich neměl hrát. Ne, Clint mi jako herec vůbec nevadí, ale prostě je u něj paradox, že filmy do kterých se nedostane jsou lepší než ty, do kterých ano. Takový pravý opak Woodyho Allena, i když tam mam rád oba druhy vlastně skoro stejně. Vesmírní kovbojové jsou však výjimnou, líbili se mi, a docela dost. Je pravda, že jsem si nekladl žádné požadavky, prostě jsem se chtěl jen pobavit a přesně to mi také tahle banda důchodců také dala. Snímek se nesnaží o žádné veliké poselství, ani nám neukazuje zbytečné problémy stáří, jen se snaží diváka zabavit. Samozřejmě že tam máme pár poučných pasáží a něco si z něj odneseme, ale to tak je skoo všude. 80% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Vydařené drama od filmového velikána Clinta Eastwooda, který si tento počin (a je jich dost) sám zrežíroval a zahrál v něm hlavní roli. Vlastně ani nevím, co bych zde sáhodlouhého psal. Krom skvělého Clinta mu značně dominuje další herecké eso, Tommy Lee Jones. Nechybí ani dobré herecké výkony od herců Donalda Sutherlanda, Jamese Garnera a i sympatické Marcie G. Harden. Hudba je celkem dobrá. Takže jako drama to působí dobře a je to i solidním způsobem nadlehčené, takže se i párkrát člověk pousměje. Oddychovka jak vyšitá prostě … Jakmile kovbojové vyrazili do vesmíru, už trochu to mé nadšení kleslo. Samozřejmě, bavil jsem se i tak, vizuálně to bylo pěkně natočené atd… Jen úplný závěr mi přišel moc urychlený a mrzí mě, že jsem neviděl let T. L. Jonese na měsíc. Ale co už, závěr to špatný nebyl. Po dalším shlédnutí si film užiji možná ještě více. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)
  • Mise ve filmu nese označení STS-200. V době natáčení filmu však byla zatím poslední misí raketoplánu mise STS-97 a vůbec poslední mise raketoplánu z roku 2011 nesla označení STS-135. Rovněž je smyšlené jméno raketoplánu, NASA nikdy nevlastnila stroj s jménem Daedalus. (Foxhound#1)
  • Filmaři mohli natočit skutečné starty i přistání kosmických lodí, všechny scény v kosmickém prostoru se však natáčely s použitím miniaturních modelů. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama